Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ograniczniki drzwi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Ograniczniki drzwi

Poszukuję ograniczników drzwi do Ufo (przód kierowca i pasażer), wie ktoś gdzie można to kupić. W ASO 150 zł sztuka troszkę drogo jak na taką bździnę. Ewentualnie kto dorabiał te białe plasticzki.
    sigpic

Czy ktoś się orientuje, czy ograniczniki od 5d podejdą do 4d? na allegro znalazłem tylko ograniczniki do 5d i zastanawiam się czy to ten sam element.

Comment

Odkopuję temat :P
      Może ktoś wie o jakichś zamiennikach albo może da się to naprawić?

Comment

Powinno się dać naprawić, tylko chyba jeszcze nikt się za to nie wziął.
        Ograniczniki są rozbieralne i wewnątrz są 2 kawałki plastiku który hamuje drzwi i gumki które dociskają te plastiki do metalowego ramienia;

Trzeba by właśnie te plastiki sobie wystrugać i założyć. Ważne żeby były z materiału który ciężko się ściera np. POM LINK.
        Last edited by TRAFO; 17-05-2017, 23:34.

Comment

Witam, jakim smarem/pastą są przesmarowane ograniczniki, gdyż od strony kierowcy już się wytarł i drzwi przy zamykaniu/otwieraniu hałasują.

Comment

U mnie kiedyś mechanik posmarował takim bardzo gęstym srebrnym. Wyglądało to jak pasta pod radiator na procku. Mówił że to pasta aluminiowa. Fakt taki, że cisza kompletna była i ślizg lekki.

Wysłane z mojego NX512J przy użyciu Tapatalka
            Civic VI - DEACTIVED, CIVIC VII D16V1 ES7 - ACTIVE, CIVIC VIII L13A7 FK1 - SOLD, TOYOTA COROLLA E182 - ACTIVE
            Tylko z Hanią dobrze się wiedzie....
            Ale o Hanie trzeba dbać
            Moje maleństwo: ES7

Comment

Working...
            X