Witam, czy ktoś miał podobne problemy z zaparowanymi tylnymi lampami w civicu 5D 2007r. po deszczu lub umyciu auta? Czy jest na to ratunek?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
zaparowane tylne lampy w civic 2007 5D
Collapse
X
-
Zawsze jest jakieś wyjście z sytuacjiPowiem tak że ja mam civica V gen ale problem parowania lamp występuje dość często w różnych modelach civica i chyba jedyną sensowną radą jest tutaj sprawdzenie szczelności lamp bo gdzieś musi dostawać się do nich woda, wilgoć. Radziłbym wyjąć lampy dobrze je osuszyć żeby w środku nie było wilgoci i ewentualne miejsca rozszczelnienia posmarować silikonem czy czymś podobnym. Takie Rozszczelnienie najczęściej występuje na składaniu obudowy lampy z kloszem - jak wyjmiesz lampę i potrzepiesz nią to gdzieś powinna uciekać woda wtedy wysusz i zalej jak wcześniej pisałem silikonem bądź czymś podobnym. Powinno pomóc ja tak usuwałem taką samą awarie tylko że w starszym civicu
-
Witam serdecznie.Od miesiąca jestem posiadaczem Civic1,8 5D , po umyciu auta zauważyłem zaparowania na tylnych elementach świetlnych, pomiedzy uszczelka a plastikową , przeżroczystą obudową klosza lampy natomiast w srodku pomiedzy kloszem a w/w obudową kropelki wody wielkości główki od szpilki . Po odwiedzinach serwisu dostałem odpowiedz ……” nie sa to klosze hermetyczne jest to normale w tych lampach i że mam na to 3 lata gwarancji . Czy jest to normalna sytuacja ….? , moim zdaniem uszczelka powinna spełniać jakąś role . Co Wy o tym myslicie?
Jako, że jesteś nowy to przeczytaj regulamin i przywitaj się w odpowiednim dziale. Potem pisz posty. Jak tego nie zrobisz to Twoje posty będą kasowane.Last edited by przemo_wb; 22-02-2009, 08:52.
Comment
-
Nie rozumiem reakcji serwisu...Jeśli jest uszczelka to czemuś ona służy.Na Twoim miejscu dochodziłbym swoich praw konsumenckich tym bardziej.że auto masz na gwarancji.Takie tłumaczenia serwisowe że lampa nie jest hermetyczna są wg mnie totalnym zbywaniem klienta. P.S.Na drugi raz nie dubluj tematów.Wiem że każdy chciałby natychmiast odpowiedź na swój problem ale forum jest spore i trzeba być cierpliwym.Na razie bez warna.ビートル ジョン
Comment
-
Zamieszczone przez marcinus Zobacz postaKurcze, u mnie jest to samo to chyba faktycznie tak ma być
A na poważnie to dajcie znać jak coś z tym załatwicie w ASO, co zrobili itd, jak coś wam zrobią oczywiście, a nie będą dalej twierdzić że tak ma być
Comment
-
Zamieszczone przez h16v Zobacz postaU mnie też paruje i przyjrzałem się innym Cifom - też tak mają. Zatem wszyscy tak mozemy mieć - moim zdaniem nie ma się co przejmować.
Comment
-
Zamieszczone przez tedf Zobacz postaPo jakimś czasie w miejscach które często są zaparowane powstanie zielony nalot , dlatego musimy przekonac ASO do uszczelnienia. W moim civie również są zaparowane.
Comment
-
Jeśli chcecie coś takiego zrobić to proponuje takim pismem "zbombardować" praktycznie tyle ASO ile tylko będziecie mogli, bo im więcej tym lepiej, a z drugiej strony wypadałoby serio w jak największej ilości przypadków zaistniały problem udowodnićale to już wiecie ...
Powodzenia
Comment
-
Dziś kolega ze swoim civicem był po coś w ASO i pytał o to, to mu powiedzieli że tak jest we wszystkich i to jest normalne. pan powiedział, że sam ma 3 lata takiego civica i nic sie od tego nie zrobiło złego.
Ja jednak myślę że tak tego nie należy zostawić, bo jak nam po 4 latach wszystko pordzewieje i glony porosną jak w akwarium to będziemy już na swój koszt to naprawiać.
Comment
-
Witam,
jeżeli nie są hermetyczne to zaparowanie powinno szybko i skutecznie zniknąć po ogrzaniu nawet tylko ciepłem żarówki i z mojego kilkunastoletniego doświadczenia wiem że jest to noramlne czy to w reflektorach czy światłach przeciwmgielnych itp. Dopiero gdy zawilgocenie się utrzymuje po niewilkim ogrzaniu to jest to powód do reklamacji tak by udrożnić kanalik odpływowy czy też wymienić całą lampę zespoloną. Bez paniki.
Pozdrawiam
Comment
-
Witam. Problemy związane z zaparowanymi lampami reklamujemy na podstawie zapisu w Książce Gwarancyjnej str. 8 „Gwarancja podstawowa 3 lata” jest to potwierdzone przez ASO, wystarczy udowodnić problem. Co do wypowiedzi przedmówcy, książka gwarancyjna nie wyszczególnia lamp jak i wiele innych rzeczy, które gwarancją są objęte. Przypomnę tylko, że zaparowane lampy zagrażają Waszemu bezpieczeństwu oraz pogarszają komfort jazdy.
Comment
-
Zamieszczone przez marek_ek Zobacz postaWitam. Problemy związane z zaparowanymi lampami reklamujemy na podstawie zapisu w Książce Gwarancyjnej str. 8 „Gwarancja podstawowa 3 lata” jest to potwierdzone przez ASO, wystarczy udowodnić problem. Co do wypowiedzi przedmówcy, książka gwarancyjna nie wyszczególnia lamp jak i wiele innych rzeczy, które gwarancją są objęte. Przypomnę tylko, że zaparowane lampy zagrażają Waszemu bezpieczeństwu oraz pogarszają komfort jazdy.
sugestie mile widziane... thx
Comment
Comment