Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc do VIII modelu - kilka ogólnych pytań

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Pomoc do VIII modelu - kilka ogólnych pytań

Witam Was, jako nowy forumowicz

Zaznaczę na starcie że niestety jestem laikiem, nie tylko Hondy ale również motoryzacyjnym i jak czytam co niektórzy piszą, to jestem pod wrażeniem wiedzy, ale do rzeczy.
    Jestem zainteresowany kupnem hondy viii wersji w Type S, z silnikiem 1.8 (też taki polecacie w stosunku do 1.4??). Czytałem że spalanie podobne a osiągi lepsze.

To słowem wstępu, a przechodząc do rzeczy to chciałbym zadać parę pytań:

1. Czy listwy progów, nadkoli i zderzaki fabrycznie robione w karoserii są od jakiegoś konkretnego modelu albo roku? Czytałem że to wersja poliftingowa ma coś takiego, a na allegro jest troche takich samochodzików które mają to w kolorze już z roku 2006. Czy to możliwe, czy malowane? Da się to jakoś poznać 'niewprawnym' okiem?

2. Nawiązując do pytania pierwszego, czy jest możliwe samodzielne (w sensie niefabryczne) pomalowanie tych listw na taki sam jak samochód? Jaki byłby orientacyjny koszt takiego malowanka? Pytam, bo zastanawiam się czy nie warto kupić nie w kolorze i samemu pomalować - w sensie w jakimś zakładzie. Natomiast chodzi mi o samą kwestię techniczną jeśli chodzi o demontaż itd, czy to jest możliwe.

3. Trochę banalne pytanie, ale czy wersje 2-drzwiowe hondy zawsze są w wersji typeS albo typeR?

4. Czy jest możliwy montaż progów i zderzaków w wersjii 4-drzwiowej z type s-a? Czy to jakoś pasuje czy już trzeba być 'specem'?

Przepraszam, że pytania takie banalne, ale od czegoś trzeba zacząć. Bardzo się napaliłem na hondę tylko chcę podjąć dobrą decyzję.

Dziękuję z góry za pomoc!!

Po pierwsze chciałbym Cię prosić o przeczytanie regulaminu forum i zastosowanie się do jego postanowień w szczególności pkt.2
    Co do odpowiedzi na Twoje pytania to trzeba parę spraw wyjaśnić.
    Sedan jest 4D
    Civic w wersji hatchback występuje w wersji 3D (Type-s lub Type-R) oraz w wersji 5D.
    Jeśli chodzi o kompatybilność plastikowych progów, nadkol oraz zderzaków...
    Te od 3D nie pasują bezpośrednio do 5D. Tzn pasują, ale trzeba trochę "porzeźbić", generalnie trochę z tym roboty.
    Jeśli podoba Ci się wykończenie auta z 3D to jest możliwość założenia ich do 5D, ale to wymaga wymiany wszystkich elementów dookoła.
    Ponadto w wersjach przedlifowego Civica nie są lakierowane te dokładki i mają lekko porowatą strukturę.
    W poliftach są lakierowane, aczkolwiek kształtowo do siebie pasują.
    Ponieważ wątek przez Ciebie podjęty dotyczy tego tematu - zamykam.
    Postaraj się używać wyszukiwarki by nie dublować tematów.
    Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Working...
    X