Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Odstająca klapka wlewu paliwa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Odstająca klapka wlewu paliwa

Witam wszystkich.
    Na poczatku chcialbym sie pochwali, ze od 2 tygodni jestem swiezo upieczonym posiadaczem Ufo -la FK2 .
    A teraz do rzeczy..
    Zauważylem ze aluminiowa nakladka wlewu paliwa dosc mocno odstaje z lewej strony a z prawej jest ok, ladnie dolega.
    Po otworzeniu klapki zauwazylem ze z lewej strony za tym plastikowym ramieniem do ktorego przymocowana jest nakladka wystaje srebrny drucik.
    Wyglada na to, ze sie wyczepil, jest luzny, wydaje mi sie ze nie powinno tak byc i prawdopodobnie to on jest przyczyna problemu gdyz klapka nie ma miejsca aby sie domknac.
    Czy ktos z was mial moze podobny problem i wie gdzie ten drucik nalezy wczepic? I czy da sie to zrobic przez otwor wlewu paliwa ?
    pozdrawiam....

Zerknij na to

Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

no dokladnie... tam w głębii jest ten drucik, na tym zdjeciu go nie widac - jest za ciemno

nikt wiecej sie nie wypowie..? buuuuuu, moze zechcialby ktos zerknac jak ma u siebie... :P
      Last edited by markow71; 27-05-2015, 19:39. Powód: złączenie postów

Comment

Ja nie mam tam nic takiego, co opisujesz, jarpen.
        Nie wstawię zdjęcia, bo mam syf ale rzeczywiście, jak tam coś wlezie, klapka może się nie domykać.
        Za to moja klapka przylega jak należy (chyba).
        DSC_0002.jpg
        Od czego jest ten drucik? Nie da się go wyciągnąć? Może ktoś domowym sposobem naprawił "zawias" od tej klapki?
        Jednego byłbym pewien - nie powinno tego być. Musisz dokładnie się temu przyjrzeć. Może to Ty powinieneś wrzucić zdjęcie...
        sigpic
        UFO, 1.8 Sport
        Chcesz instrukcję serwisową? Mam ją tu

Comment

Dzis zbadałem temat dokladniej i wydaje mi sie, ze go rozwiazalem .
          Ten drucik pelni role sprezynki, aby klapka miala siłe odskoczyc.
          Zauwazylem, ze tam w glebii jest taki mały zaczep - ząbek i prawdopodobnie ten drucik sie z niego wyczepil.
          Wpialem go i jest ok, klapka odstaje juz znacznie mniej - podobnie jak u Ciebie Pawisio.
          Aby sie temu blizej przyjrzec najlepiej jest odkrecic korek od paliwa, wtedy ten zaczep widac bez problemu.
          Jesli chcesz Pawisio, zerknij jak masz u siebie...czy faktycznie masz tam zaczepiony drucik. Wtedy juz bede pewny na 100%.
          Dodam, ze teraz sam proces otwierania klapki działa prawidlowo tzn. po pociagnieciu dynksa ze srodka auta, klapka delikatnie odskakuje a gdy sie ja odegnie w lewo aby odkrecic korek spotyka sie opór az klapka stoi sztywno .
          Sadze , ze tak powinno byc, ale moge sie mylic
          pzdr.

Pzdr.
          Last edited by jarpen; 28-05-2015, 15:04.

Comment

witam.
            Jak wyciągnąć cały wlew paliwa od zewnątrz? Klapkę udało się zdjąć.
            Odkręciłem śrubkę po prawej stronie i dalej nie mogę wyciągnąć plastiku włożonego w błotnik.
            Znalazłem w programie serwisowym Hondy że można dojść od strony koła ale trzeba odkręcić osłonę przewodu wlewu paliwa.

pozdrawiam.
            Last edited by tomi_honda; 03-09-2015, 08:04.

Comment

Nigdy tego nie robiłem, ale na pierwszy rzut oka demontaż tej osłony nie wygląda skomplikowanie.
              Trzeba odkręcić 2 śruby i odpiąć 3 spinki. Dopiero wtedy można odkręcić zamek klapki wlewu i być może dzięki temu uda się ten wlew zdemontować.
              Na pewno warto spróbować bo raczej roboty przy tym to za dużo nie ma.

Comment

Podbijam temat .Czy ktoś coś wie na temat zdemontowania wlewu paliwa.Będe malował błotnik i muszę go jakoś zdemontować ,Srubkę odkręciłem linkę wyjąłem ale trzyma coś od strony zawiasu klapki.Moze ktoś pomoze

Comment

Zamieszczone przez tomi_honda Zobacz posta
                  witam.
                  Jak wyciągnąć cały wlew paliwa od zewnątrz? Klapkę udało się zdjąć.
                  Odkręciłem śrubkę po prawej stronie i dalej nie mogę wyciągnąć plastiku włożonego w błotnik.
                  Znalazłem w programie serwisowym Hondy że można dojść od strony koła ale trzeba odkręcić osłonę przewodu wlewu paliwa.

pozdrawiam.
                  Hej jak zdjąłeś klapkę ?? i czy od zewnątrz udało się wyciągnąć cały wlew paliwa ??

Comment

Working...
                  X