Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spoiler Civic VIII sedan
Collapse
X
-
Temat przesledzilem na samym poczatkuKolezanka posiada niewatpliwie pieknego i jedynego w swoim rodzaju sedana. Do siebie szukam jednak czegos bardziej subtelnego. Niewielki spoiler, ktory doda autku odrobine charakteru.
Przy okazji zapytam czy ktos z Was ma spoiler klejony do klapy? Nie jestem zwolennikiem wiercenia w karoserii. Podswiadomie boje sie korozji a zastanawiam sie czy laczenie przez klejenie ma racje bytu. Nie chcialbym pewnego dnia zobaczyc spoilera we wstecznym lusterku 50m za samochodem
Comment
-
Zależy o jak dużym spoilerze gadamy. Te małe dokładki i inne klejone na całej powierzchni styku raczej nie odlecą. Co do dużych spoilerów jak np. ten Mugen Wing od Gosi i ode mnie ( https://www.civicforum.pl/showthread...skim-rodowodem ) to nie ryzykował bym klejenia. Klapę bagażnika zawsze można wymienić na inną jak by co (korozja) bo wiercić trzeba żeby solidnie zamontować.
Wracając jeszcze do klejenie dokładek i małych spoilerów to u mnie jest dokładka
i mam ją właśnie na taśmie dwustronnej przyklejoną. Trzyma się to ale ten model spoilera, który pokazałeś to bym się dwa razy zastanowił zanim bym go przykleił zamiast wiercić.Załączone plikiLast edited by Gość; 01-02-2015, 13:38.
Comment
-
Moim zdaniem klejenie to nie bardzo. U mnie spojler przy 80km/h się rusza w trakcie jazdy, a jeszcze jak jest wiatr to jeszcze bardziej się ugina. Ja bym nie ryzykowała z klejeniem. Tak jak mówi Joe przykleić można dokładkę tą dolną bo cała leży na klapie ale jeśli spojler jest mocowany w dwóch miejscach na klapie to ja bym nie ryzykowała
A co do wzoru to 3ci najlepszy, sama się nad nim zastanawiałam jak szukałam do siebie
Comment
-
Też zdecydowałem się na 3ciMuszę jeszcze tylko przemyśleć czy faktycznie chcę ją kaleczyć. Z klejenia zrezygnowałem, pal licho spoiler ale można narobić kłopotu sobie i komuś kto znalazłby się w jego zasięgu przy 140km/h.
@Gosia - nie wiesz czy produkty Stylla są dostępne w Polsce?
PS
na alledrogo są w sprzedaży modele z 1 i 2 fotki u carstyling-2010
czekam na odpowiedź w sprawie 3kiLast edited by 5andman; 02-02-2015, 14:36.
Comment
-
Zamieszczone przez gosialbn Zobacz postatanioszka :P
Comment
Comment