Witam wszystkich prosze o odpowiedź na nastepujące pytanie.Otóż wczoraj stałem się posiadaczem HC VIII 2006r.Siedząc w aucie z zamkniętymi drzwiami zauwazyłem że od strony kierowcy poszycie drzwi przednich jest w bliższej odległości od boku kokpitu ok 3mm niż po przeciwnej stronie od pasażera 7mm.Czy jest to normalne,jeśli nie o czym to może świadczyć.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Deska rozdzielcza .
Collapse
X
-
Sprawdź odległość pomiędzy poszyciem drzwi a ich szybą. Potem porównaj z odległością po drugiej stronie.
Na moje oko, ktoś rozbierał poszycie drzwi kierowcy i źle założył.
Jeśli u kierowcy odległość będzie większa, musisz zdjąć poszycie, założyć poprawnie i powinno być git
Comment
-
Deska rozdzielcza
Mam problem, otóż mam strasznie porysowaną szybkę przed obrotomierzem. Czy jest jakiś sposób aby to naprawić np. przesmarować jakąś pastą na rysy, albo czy się da ten element wymienić pojedyńczo ?
Daje zdjęcie tego problemu. IMG_0090.jpgLast edited by Divx00; 21-02-2015, 11:27.
Comment
-
Ta osłonka jest zrobiona z pleksi - mega delikatnej.
Wystarczy ze ktos husteczką do nosa przecierał i się rysy robią.
Ja woziłem w aucie mikrofibrę i przed przecieraniem zawsze jeszcze dmuchałem żeby kurz usunąc - lekko upierdliwe ale innej opcji żeby nie porysować nie ma.Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F
Comment
-
Witam, chciałem zapytać się czy daszek półokrągły nad prędkościomierzem w HB jest zdejmowalny? Jak tak to jak go zdjac aby nie połamać?
Mam wrażenie, że skrzypi i chciałbym się przyjrzeć tematowi.
daszek.jpg
Comment
Comment