Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Deska rozdzielcza .

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Deska rozdzielcza .

Witam wszystkich prosze o odpowiedź na nastepujące pytanie.Otóż wczoraj stałem się posiadaczem HC VIII 2006r.Siedząc w aucie z zamkniętymi drzwiami zauwazyłem że od strony kierowcy poszycie drzwi przednich jest w bliższej odległości od boku kokpitu ok 3mm niż po przeciwnej stronie od pasażera 7mm.Czy jest to normalne,jeśli nie o czym to może świadczyć.
    Last edited by piotrkrzych; 26-01-2015, 00:42.

najpierw zgodnie z regulaminem przywitaj sie w odpowiednim do tego watku.

ja mam tak samo w 5D to chyba norma

Comment

odpowiadając na pytanie - moim zdaniem tak nie powinno być, to spora różnica. Sprawdź czy było gdzieś coś rozbierane. Ślady na spinkach, śrubkach nakrętkach itd. w drzwiach i kokpicie.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Sprawdź odległość pomiędzy poszyciem drzwi a ich szybą. Potem porównaj z odległością po drugiej stronie.
        Na moje oko, ktoś rozbierał poszycie drzwi kierowcy i źle założył.
        Jeśli u kierowcy odległość będzie większa, musisz zdjąć poszycie, założyć poprawnie i powinno być git
        sigpic
        UFO, 1.8 Sport
        Chcesz instrukcję serwisową? Mam ją tu

Comment

Deska rozdzielcza

Mam problem, otóż mam strasznie porysowaną szybkę przed obrotomierzem. Czy jest jakiś sposób aby to naprawić np. przesmarować jakąś pastą na rysy, albo czy się da ten element wymienić pojedyńczo ?
          Daje zdjęcie tego problemu. IMG_0090.jpg
          Last edited by Divx00; 21-02-2015, 11:27.

Comment

Ja rozebrałem panel zewnętrzny. I pastą polerska usunąłem rysy niestety razem z powłoką anty refleksyjną. Plus jest taki że rys nie ma natomiast w nocy część obrotomierza odbija się w szybie czołowej na wysokości wzroku.

Comment

A wie ktoś czy da się wyciągnąć tą samą cześć porysowaną ?

Comment

Trzeba zdemontować licznik, jest z tym trochę zabawy ale da się zrobić. Tutaj jest LINK co i jak krok po kroku.

Comment

Sporo roboty..
                  Czy jest to możliwe, żeby to było poniszczone od środka ?
                  Jeżdżę po tym paznokciem i nie czuje żadnej ryski, tak jakby to był porysowane od środka..
                  Dziwne

Comment

Ta osłonka jest zrobiona z pleksi - mega delikatnej.
                    Wystarczy ze ktos husteczką do nosa przecierał i się rysy robią.
                    Ja woziłem w aucie mikrofibrę i przed przecieraniem zawsze jeszcze dmuchałem żeby kurz usunąc - lekko upierdliwe ale innej opcji żeby nie porysować nie ma.
                    Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

U mnie też tak jest, że są dwie różne odległości pomiędzy deską rozdzielczą a boczkiem drzwi - chyba standard- ale swoją drogą dziwne....

Comment

Witam, chciałem zapytać się czy daszek półokrągły nad prędkościomierzem w HB jest zdejmowalny? Jak tak to jak go zdjac aby nie połamać?
                        Mam wrażenie, że skrzypi i chciałbym się przyjrzeć tematowi.
                        daszek.jpg

Comment

Working...
                        X