Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Progi, zderzaki w VIIIgen - Przed liftem czy po lifcie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Progi, zderzaki w VIIIgen - Przed liftem czy po lifcie

Witam,
    zważyłem że niektóre wersję Type S mają malowane progi, zderzaki doczytałem że wersję po lifcie mają malowane.
    Otóż, chciałem taki zabieg przeprowadzić u siebie. Wersja to Type S 2008.r Czy ktoś może oddawał je do malowania i śmiało można na takie coś sobie pozwolić czy raczej nie zda to "egzaminu"

Dwa pierwsze lepsze zdjęcia by było jasne o co chodzi:

(pierwsze, malowane progi, zderzak, drugie nie)

Co tu pisać... Oddajsz do lakiernika i tyle. Filozofii z tym wiele nie ma. Zwróć jednak uwagę na to czy Twoje nielakierowane plastiki są porowate. Jeśli tak to pewnie trzeba było tą porowatość zeszlifować.
    Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Myślę że lakiernik już się tym zajmie i powinien o tym wiedzieć

Comment

Miałem ostatnio na nowo malowaną listwę z nadkola, łączny koszt 60zł

Comment

Próbował ktoś wsadzić dokładaki z typ-s do wersji 5D ?

Comment

Tak, parę forumowych aut jest tak porobionych, chociażby moje, Alix'a czy Shinody
            https://www.civicforum.pl/showthread...HC-na-Type-S-R
            Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Progi i Zderzaki

Witam, mam pytanko mianowicie gdzie mogę zdobyć progi do 5d ? Chodzi mi ogólnie o projekt jaki wykonał https://www.civicforum.pl/showthread...-UFO-by-Alix-p czyli : progi, i zderzaki. Następnie jakie macie w swoich autach radia ? Oryginalne czy nie ? W razie czego poproszę o linki. Pozdrawiam

mod. Nie łącz w jednym wątku dwóch tematyk. Zderzaki/Progi jedno, Audio ma swój dział. Zacznij od wyszukiwarki.
              (VIII) elektryka, elektronika, diesel, 1.7 ctdi, isuzu, honda civic, fan klub civic, forum dyskusyjne, civicforum, civic, civic forum, forum civic, forumcivic
              Last edited by markow71; 19-02-2015, 18:40.

Comment

Witaj Kolego. Na początek zapraszam do zapoznania się z regulaminem: https://www.civicforum.pl/forumdisplay.php/88-REGULAMIN, a następnie do działu powitalnego: https://www.civicforum.pl/forumdispl...dstaw-si%C4%99!

Comment

No Alixa autko robi robotę Ale gdybyś dokładnie przeczytał jego temat to byś się dowiedział że "Body-Kity: przeszczep od Type-R, zderzaki Grand Prix do 3D przód i tył, lotka a'la Type-R
                  Grill Mugen Euro R, aluminiowa pokrywa wlewu paliwa z Honda Accessories" Dalej, Alix ma radio 2Din Kenwood
                  A gdzie to dostać? No idziesz na łatwiznę, trzeba szukać: alledrogo, sklepy internetowe. Radio w każdym, albo prawie każdym markecie ze sprzętem audio
                  Moja ko-Hanka http://www.civicforum.pl/showthread....ck-Mój-TYPE-R

Szerszeń by grzes41gt https://www.civicforum.pl/showthread...�-by-grzes41gt
                  sigpic

Comment

Zamieszczone przez grzes41gt Zobacz posta
                    Radio w każdym, albo prawie każdym markecie ze sprzętem audio
                    Tam niestety jest tylko najniższa półka a działy te są resztkowe. Jak już to firmy typowo car audio, choć one rzadko trzymają wystawy. Jak kupowałem swoje radio, najbliższa sztuka do obejrzenia na wystawie i kupienia była w Norymbergii
                    ............................C I V I C
                    .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                    . .
                    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

nietypowe pytanie

czy civic od 2009 zmieniony trochę tylnik zderzak ?? chodzi o ten czarny plastik co wcześniej były tak zwane płatki miodu
                      typ-r tez po 2009 ma trochę inny ten zderzak ???

Comment

Zderzak przedni i tylni przed i po lifcie?

Witam serdzecznie wszystkich , mam Honde civic type S 3d z 2008 przed liftem. Czarne plastiki na nadkolach pod przednim i tylnim zderzakiem sa w oplakanym stanie. Wiec zastanawiam sie nad kupnem przedniego i tylniego zderzaka po lifcie z plastikami w kolorze nadwozia. Lub kupnem zderzakow type R. Czy jest jakas ruznica pomiedzy zderzakami przed i po lifcie ? Mam na mysli mocowania , sruby oraz zaczepy? Widzialem fotki Alix Z-ca Prezesa i podobny zestaw chcialbym kupic.
                        Dziekuje bardzo.

Comment

Różnicy w mocowaniach przed/po lifcie nie ma. Różnią się jednak strukturą plastiku (nielakierowane i porowate vs. lakierowane) co wymaga trochę zabawy by to dobrze wyglądało.

Comment

Working...
                          X