Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ręczna regulacja reflektorów, zła wysokość świecenia

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Ręczna regulacja reflektorów, zła wysokość świecenia

Szanowni Koledzy
    Mam problem z: Światło przednie lewe - nie działa regulacja ręczna (góra-dół) i sterowanie elektryczne (prawe jest OK).
    Czy ktoś ma wiedzę, czy taka usterka podlega naprawie ?
    Czy można rozebrać lampę i to naprawić ?
    Może ktoś zna warsztat specjalizujący się w takich naprawach (Warszawa i okolice)

Na początek proponuje przeczytać regulamin forum
    MOJA CZARNULA - http://www.civicforum.pl/showthread....455#post240455

Comment

spróbuj na początek sprawdzić połączenia elektryczne, kostki wtyczki, ewentualnie zmierzyć czy dochodzi napięcie do wtyczki? jakiej wielkości [v] ?? jeśłi to będzie 12V to "na sztywno" możesz spróbować podłączyć silnik regulacji pod aku. Da to podstawową odpowiedź czy coś na sieci okablowania czy padł silnik? Taka operacja nie wymaga mechanika.
      Poza tym zgodnie z sugestią poprzednika wyszukaj w wyszukiwarce zbieżnych tematów na pewno się coś znajdzie.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Spróbuje z tym podłączeniem na krótko

ps. Forum przeglądałem i nic nie znalazłem na temat regulacji lamp przednich i sterowania elektrycznego lampami dla VIII

Comment

Kolega Skupa79 miał raczej na myśli punkt 2 regulaminu naszego forum.
          Niby błahostka, ale przez wywiązanie się z tego punktu nikomu korona z głowy nie spadła
          TU masz link do odpowiedniego działu. Załóż tam swój wątek i już
          sigpic
          UFO, 1.8 Sport
          Chcesz instrukcję serwisową? Mam ją tu

Comment

Ale on wypełnił już wcześniej tą formalność więc nie mam pojęcia po co te uwagi.
            https://www.civicforum.pl/showthread...319#post239319
            Koniec OT, następne posty proszę na temat.
            Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

reczna regulacja reflektorow

witam
              szukalem tych srubek do regulacji reflektorów przednich, ale nie moge ich znalezc, zna ktos ich dokladne polozenie?

Comment

Śruby do regulacji na zdjęciu poniżej :

regulacja reflektorów civic 2006-2008.png

Comment

Na obudowie reflektorów u góry są dosyć dobrze widoczne i charakterystyczne znaki w którą stronę kręcić aby regulować - i znaczki te znajdują się nad tymi śrubami, które też charakterystycznie wyglądają. Z pewnością łatwo zlokalizujesz.

Comment

Regulacja ksenonów

Witam,

Mam problem po wymianie żarówki ksenon w mojej Hondzie. Wymieniałem prawą żarówkę (przy zbiorniczku z płynem do spryskiwaczy) i teraz prawa lampa świeci wyżej od lewej (chodzi mi o linię poziomą, lewa jest znacznie niżej od prawej). Czy wiecie gdzie jest regulacja pozycji świateł w lampach ksenonowych?

Dzięki z góry za pomoc!

Comment

żarnik został źle osadzony. wyjmij i włóż ją jeszcze raz.

Comment

Czy to możliwe, że jak kręci się tymi śrubami od regulacji wskazanymi na powyższym obrazku to nic się nie dzieje?

Comment

Zamieszczone przez szYsz Zobacz posta
                          Czy to możliwe, że jak kręci się tymi śrubami od regulacji wskazanymi na powyższym obrazku to nic się nie dzieje?
                          Jeżeli gniazdo będzie wyrobione w które wkładasz śrubokret, lub sama regulacja się rozłączyła to tak.

Comment

Working...
                          X