Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wymiana mieszka lewarka

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• wymiana mieszka lewarka

Czy ktoś już wymieniał mieszek lewarka VIII -2009-4D/sedan/- proszę o uwagi.

Ja zmieniałem w FD7 z 2007 r, z czym masz problem ?

Comment

dołącze się..
      powiedz proszę - jak odkręcić gałkę zmiany biegów i zdjąć ten mieszek ?

Comment

Jak odkręcić? poprostu mocno ścisnąć w dłoni i kręcić w lewo gałka jest na gwińcie. Ale po kolei: mieszek od góry zamocowany jest na sztywno do gałki, więc na początek trzeba wyjąć ramkę, do której jest od dołu zamocowany mieszek. Aby wyjąć ramkę trzeba delikatnie podważać (u mnie od przodu trochę lżej zatrzaski trzymały) u Was może być inaczej, więc trzeba delikatnie z wyczuciem próbować ją podważać po całym obwodzie i na pewno wyjdzie.
        Następnie obracając gałkę z mieszkiem i ramką odkręcamy gałkę. Po zdjęciu gałki z lewarka zobaczycie, że mieszek jest zamocowany do gałki opaską zaciskową, a do ramki zszywkami tapicerskimi. Po rozmontowaniu zobaczycie jak prosto to wykonano i z montażem nowego mieszka nie ma żadnego problemu.
        Ponieważ zszywki tapicerskie u mnie przy demontażu mieszka połamały się, a w domu nie miałem nowych, użyłem drutu miedzianego o średnicy ok. 0,5 mm i pomagając sobie grubą igłą przeplatałem ten drut przez skórę i przez otwory, które w ramce pozostawiły fabryczne zszywki. Cała operacja max 1 godzina.

Comment

dzięki wielkie ! pozdrawiam .. teraz tylko szukać gałki zmiany biegów.. niestety ciężko..

Comment

Wydawało mi się, że chcesz zmienić mieszek nie gałkę. Co za problem masz z gałką?

Comment

Niestety jest starty do białego koloru i pękł.. Muszę dorwać jakiś ładny używany i podmienić. Nie mogłem z początku go odkręcić i myślałem że coś źle robie ale jest wporzadku

Comment

Czy ma ktoś mieszek zmiany biegów od Maniola w wersji skóra perforowana? Wiem, że alcantare sobie lepiej odpuścić, ale nad tym się zastanawiam. Ktoś ma i może wrzucić fotkę?
                FK2 R18A2 Crystal Black Pearl NH-731P by-Faraam

Comment

Working...
                X