Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wyposażenie mojej Hondy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wyposażenie mojej Hondy

Szanowni Forumowicze, zadam pytanie-mam nadzieją że mądre.
    Przy kupnie mojej 4 letniej Hondy otrzymałem od sprzedającego 400 stronicową Instrukcję, która obejmuje wszystkie możliwe opcje wyposażenia.
    Chciałbym zakreślić sobie to, co rzeczywiście posiada moja Honda, ale w niektórych przypadkach przychodzi mi to z trudnością.
    Czy jest jakiś sposób (łatwiejszy), żeby określić co moja Honda ma, a czego nie ma?
    Pozdrawiam, Mietek

Zamieszczone przez Skiper Zobacz posta
    Przy kupnie mojej 4 letniej Hondy otrzymałem od sprzedającego 400 stronicową Instrukcję, która obejmuje wszystkie możliwe opcje wyposażenia.
    Chciałbym zakreślić sobie to, co rzeczywiście posiada moja Honda, ale w niektórych przypadkach przychodzi mi to z trudnością.
    Czy jest jakiś sposób (łatwiejszy), żeby określić co moja Honda ma, a czego nie ma?
    Wyjściem z sytuacji może być wizyta osobista, kontakt telefoniczny lub wysłanie e-mail'owego zapytania do najbliższego ASO Honda z podaniem numeru VIN Twojego samochodu.
    O ile przy kontakcie telefonicznym lub e-mail'owym mogą, ale nie muszą stwarzać problemy z uzyskaniem informacji, zasłaniając się brakiem możliwości zweryfikowania czy Ty jesteś faktycznie właścicielem samochodu, o tyle przy wizycie osobistej powinni udzielić wyczerpującej informacji włącznie z wydrukowaniem Ci listy pełnego wyposażenia Twojej [H].
    Last edited by login; 27-09-2014, 10:08. Powód: bo mogę

Comment

W tych katalogach https://www.civicforum.pl/showthread...026#post197026 znajdziesz rozpiskę wyposażenia na poszczególne wersje. Jaką masz łatwo ustalić po kilku kluczowych kwestiach, np. masz nawigację = Executove Navi; jest szklany dach bez nawigacji = Executive; nie masz szklanego dachu a masz tempomat = Sport, nie masz ani jednego ani drugiego = masz Comfort, nie masz prawie nic = Base - przynajmniej dla 5D, bo 3D i 4D jest trochę inaczej, ale na podobnej zasadzie - patrz foldery.
      Last edited by Alix; 02-10-2014, 19:13.
      ............................C I V I C
      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
      . .
      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Bardzo istotne jest też jednak to z jakiego państwa pochodzi auto. Wersje wyposażenia były inne w różnych państwach mimo tej samej nazwy, co często doprowadza do mylnych wniosków że auto jest bite lub zdekompletowane. Dotyczy to w szczególności obecności podgrzewanych siedzeń oraz ksenonów.
        Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Jak najbardziej, np. w autach z cieplejszych krajów (Włochy, Hiszpania itp.) podgrzewanych foteli nie było wcale. Ale obawiam się, że i ASO po VIN-ie może nie tak łatwo wszystko wybadać, bo ktoś musiałby mozolnie sprawdzać listę wyposażenia po elementach auta, z tego co wiem to nie wyskakuje po wpisaniu. Tak naprawdę jedyna pewna droga to przejrzeć instrukcję siedząc w aucie i zobaczyć, co z wyposażenia jest a co nie. W końcu i tak tego już raczej nie zmienisz... Na szczęście to auto poza może obsługą zakręconego komputera pokładowego jest dość proste w obsłudze i po chwili oglądu raczej nie trzeba już zaglądać do instrukcji.
          Last edited by Alix; 02-10-2014, 19:27.
          . .
          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Taaa? Ciekawe czy w pełni potrafisz tempomat wykorzystać.
            Ja dopiero niedawno przeczytałem instrukcję i pozytywnie się zaskoczyłem jego funkcjonalnością.
            Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

No dobra, przyznaję, że do tempomatu instrukcji też zaglądałem Ale nie czytałem w instrukcji o podgrzewaniu foteli a działa i nie sądzę żebym z tego powodu coś przeoczył Ba, od niedawna nawet umiem światła przeciwmgielne powłączać
              . .

Comment

Zamieszczone przez Butler Zobacz posta
                Taaa? Ciekawe czy w pełni potrafisz tempomat wykorzystać.
                Ja dopiero niedawno przeczytałem instrukcję i pozytywnie się zaskoczyłem jego funkcjonalnością.
                Też czytałem, ale zastanawiam się o tym wykorzystaniu tempomatu, poza włączaniem, regulowaniem i ustawianiem prędkości i wyłączaniem jest coś więcej?

A tak przy okazji, ale w temacie Wcześniej gdzie pisałeś jak włączyłeś w komputerze opcje żeby dystans (a/b) kasował się automatycznie po zatankowaniu? Możesz rozwinąć? Instrukcja akurat leży w schowku.

Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                No dobra, przyznaję, że do tempomatu instrukcji też zaglądałem Ale nie czytałem w instrukcji o podgrzewaniu foteli a działa i nie sądzę żebym z tego powodu coś przeoczył Ba, od niedawna nawet umiem światła przeciwmgielne powłączać
                Heh, nad tym też ostatnio przy okazji pogody pomyślałem, że dla pewności lepiej w instrukcję zajrzeć To musiało mi umknąć, ale fakt po zakupie auta usiadłem z instrukcją i ją solidnie przejrzałem
                Last edited by voyteck; 02-10-2014, 23:09.
                R18A2

Comment

Trochę idziemy OT, no ale już odpowiem.
                  Tempomat
                  Żeby go włączyć to w pierwszej kolejności trzeba wcisnąć CRUISE i pojawi się zielona ikonka koło zegarów.
                  Rozpędzasz się powyżej 40km/h, naciskasz SET, pojawia się druga ikonka i auto utrzymuje predkość. Po próbie przyspieszenia (bez zmiany biegu) i puszczeniu gazu auto wróci do wcześniej ustalonej prędkości.
                  W trakcie jazdy można sobie przyspieszać/zwalniać bez dotykania pedału. Wystarczy naciskać odpowiednio ACCEL lub DECEL. To pewnie wiesz.
                  Ale jest też inna ciekawa funkcjonalność którą mało kto używa.
                  Rozpędź się najlepiej do trochę wyższej prędkości i ustaw tempomat. Po czym naciśnij hamulec, sprzęgło, nawet możesz bieg zredukować a prędkość oczywiście spadnie. Naciśnij wówczas RES i delektuj się przyspieszaniem auta bez udziału pedału gazu do ustalonego wcześniej tempa.

Kasowanie przebiegu A po tankowaniu
                  Mając auto na zapłonie naciśnij i przytrzymaj "i" na kierownicy.
                  Po wejściu w ustawienia spośród kilku opcji wybierz CHG SETTINGS (wybierasz za pomocą klawisza "i", akceptujesz wybór SEL/RESET) a nastepnie analogicznie wchodzisz w TRIP A RESET WITH REFUEL. Wyświetlony zostanie ekran ustawień. Można wtedy wybrać opcję "ON" lub "OFF".

Comment

Trochę idziemy OT, no ale już odpowiem.
                    Może autor wątku mi wybaczy, w końcu odpowiedź już właściwie padła, a parę osób jeszcze pewnie skorzysta z Twoich informacji

Tempomat
                    Ale jest też inna ciekawa funkcjonalność którą mało kto używa.
                    Rozpędź się najlepiej do trochę wyższej prędkości i ustaw tempomat. Po czym naciśnij hamulec, sprzęgło, nawet możesz bieg zredukować a prędkość oczywiście spadnie. Naciśnij wówczas RES i delektuj się przyspieszaniem auta bez udziału pedału gazu do ustalonego wcześniej tempa.
                    I tego nie wiedziałem Chociaż raz czy dwa zastanowiłem się, po co to RES a wychodzi, że to RESUME - wczoraj przetestowałem, faktycznie fajnie działa, auto szybko wraca do zadanej prędkości

Kasowanie przebiegu A po tankowaniu
                    Mając auto na zapłonie naciśnij i przytrzymaj "i" na kierownicy.
                    Po wejściu w ustawienia spośród kilku opcji wybierz CHG SETTINGS (wybierasz za pomocą klawisza "i", akceptujesz wybór SEL/RESET) a nastepnie analogicznie wchodzisz w TRIP A RESET WITH REFUEL. Wyświetlony zostanie ekran ustawień. Można wtedy wybrać opcję "ON" lub "OFF".
                    O widzisz, bawiłem się ustawieniami w komputerze a jednak tą opcję jakoś przegapiłem. Niedługo trzeba zatankować to będę miał okazję się przekonać jak to działa

Edit: Faktycznie działa

Swoją drogą czy mamy tu gdzieś na forum temat w stylu: Rzeczy które odkryłem w swojej hondzie?
                    Ja czytam powoli podobny temat na civinfo i póki co dowiedziałem się o dodatkowym otworze w masce, żeby była otwarta prawie pionowo, oraz o tym że jak zablokuję opuszczanie szyb elektrycznych, to u pasażerów gaśnie podświetlenie przycisków do szyb
                    Last edited by voyteck; 04-10-2014, 16:24.
                    R18A2

Comment

Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                      W tych katalogach https://www.civicforum.pl/showthread...026#post197026 znajdziesz rozpiskę wyposażenia na poszczególne wersje. Jaką masz łatwo ustalić po kilku kluczowych kwestiach, np. masz nawigację = Executove Navi; jest szklany dach bez nawigacji = Executive; nie masz szklanego dachu a masz tempomat = Sport,....
                      Ściągnąłem plik: [COLOR="#0000CD"]honda-civic5D-ix-specyfikacja.pdf[/COLOR] i w większości wyposażenie się zgadza, ale niezupełnie.
                      Bo mam szyberdach, tempomat, automatyczną skrzynię biegów,czujniki cofania. Auto kupione w polskim salonie.

Comment

Naciśnij wówczas RES i delektuj się przyspieszaniem auta bez udziału pedału gazu do ustalonego wcześniej tempa.
                        A to jest bardzo fajna rzecz. Kiedyś wracałem z nart z Austrii nocą i dawałem nogom i głowie odpocząć, mój rekord z wtedy to 290km tylko na przyciskach bez dotykania pedału gazu I to z wyprzedzaniem, zwalnianiem itp.

Zamieszczone przez Skiper Zobacz posta
                        Auto kupione w polskim salonie.
                        Jak jest z salonu PL to w podanym przeze mnie linku będziesz miał adekwatną listę wyposażenia dla 8gen. IXgen jest trochę inaczej "rozłożony" bo tam jest jeszcze Lifestyle i są rzeczy których w 8gen nie było, np. kamera cofania już od "średnich" wersji.
                        Last edited by Alix; 10-10-2014, 20:02.
                        . .

Comment

Working...
                        X