Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Lusterko fotochromatyczne

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Lusterko fotochromatyczne

Witam!
    Mam Hondę Civic od miesiąca dopiero ale przy tak fajnym wyposażeniu brakuję mi kilku udogodnień z zakresu komfortu, lubię "grzebać" w samochodach i znam się co nieco więc postanowiłem doposażyć nieco swoją .
    Zacząłem od lusterka, Lusterko zakupiłem na allegro i zamiana zajęła mi godzinę czasu.
    Działa super! szybko reaguje przyciemnianiem na światła z tyłu.
    Montaż jest względnie prosty,
    Zasilanie -
    W lusterku jest gniazdo 7 pinowe ale do prawidłowego działania wystarczą dwie pierwsze, idealnie pasuje wtyczka od wentylatora komputerowego
    DSC_0332.JPG

Ja zasilanie wziąłem z czujnika
    DSC_0347.JPG

Czarny "-"
    pomarańczowy "+" po stacyjce

Dla zainteresowanych
    Pin-1 = Power
    Pin-2 = Ground
    Pin-3 = Reverse light
    Pin-4 = Outside mirror auto dim +
    Pin-5 = Outside mirror auto dim –
    Pin-6 = Temp probe +
    Pin-7 = Temp probe -

DSC_0334.JPG

Całość wygląda tak
    DSC_0343.JPG
    DSC_0344.JPG

Duży plus dla Ciebie, pomysł wart uwagi.
    Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

dodam ,ze brakuje podlączenia pod sygnał biegu wstecznego.Lusterko po otrzymaniu impulsu po wbiciu wstecznego ,całkowicie rozjaśnia się przy cofaniu.
      pzdr

Comment

Wiem, wiem, kiedy wezmę się za wymianę radia i zmiany podświetlania deski na pewno się tym zajmę. Poza tym nie miałem jeszcze sytuacji przy której lusterko miałem ściemnione przy cofaniu. Zauważyłem jeden problem... otóż przy podniesionych siedziskach dolna część szyby tylnej jest zasłonięta i lusterko czasem nie działa jak należy a często jeżdżę z psem więc rada dla właścicieli czworonogów, w zupełności wam wystarczy zwykłe lusterko

Comment

Witam serdecznie forumowiczów!
          Po czterech miesiącach użytkowania lusterka fotochromatycznego uważam że jest to tylko bajer nie nadający się do Civica 8gen.
          Już tłumaczę dlaczego, tylna szyba w naszych autach jest podzielona i ten właśnie podział sprawia że często linia cienia przebiega przez czujnik i samochody jadące za mną świecą po oczach... ciężko cokolwiek zrobić bo wyżej nie da się lusterka zamontować.
          Czy ma ktoś z forumowiczów model z fabrycznie zamontowanym takim lusterkiem?

Comment

U mnie w żadnej przeglądarce (Chrome, IE) nie wyświetlają się zdjęcia.

Comment

Ale że co? W ogóle czy tylko tutaj? Ja widze miniaturki i jak chcę to mogę je powiększyć.
              Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

W IE w Narzędzia-->Opcje Internetowe-->Zaawansowane zerknij co masz w Multimedia->Pokaż obrazy

Comment

Witam wszystkich!
                  Chce sobie podłączyć lusterko fotochromowe i bardzo proszę powiedzcie mi jak się zdejmuje osłonę czujnika wycieraczek.
                  Pozdrawiam!

Comment

Zamieszczone przez mackopolo Zobacz posta
                    Ja zasilanie wziąłem z czujnika [...]

Czarny "-"
                    pomarańczowy "+" po stacyjce
                    Dzięki za post! Udało mi się założyć z Accorda (śrubę jeszcze muszę odpowiednią znaleźć żeby ustabilizować lusterko w stopce, jednak to trochę inny sposób - w oryginale jest bolec blokujący, a to z accorda jest kontrowane śrubą - póki co, dolepiłem grubszą taśmę na stopkę żeby lusterko siadło pasownie). Jedna uwaga - u mnie pomarańczowy był nonstop +12V, wziąłem zasilanie od brązowego obok czarnego i ten był po stacyjce (chociaż po wyciągnięciu kluczyka było tam nadal 0.5V).

Wiem, że dość późno odpowiadam - ale może komuś się przyda.

Comment

Working...
                    X