Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pytanie o wersję hondy - type-r 5 drzwiowa?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• pytanie o wersję hondy - type-r 5 drzwiowa?

Witam serdecznie,

To mój pierwszy wpis - zamierzam kupić swoją drugą hondę civic i mam pytanie co do wersji. Otóż czy istniała kiedykolwiek wersja hondy civic ufo 5-drzwiowej type-r? Zaintrygowało mnie to ogłoszenie: https://otomoto.pl/honda-civic-1-8-i...C33038499.html

Przepraszam, jeśli w złym miejscu piszę, ale nie mogłem znaleźć innej zakładki na ten wątek.

Pozdrawiam,

M.
    Last edited by syriuszteam; 05-06-2014, 17:29.

Zacznijmy od tego ze to nie jest type-r.

Juz ja kilka razy widzialem na alledrogo i jakoś sie nie sprzedala...

Ps. Pierwszy post powinien sie znalezc w dziale powitalnym
    Last edited by syriuszteam; 05-06-2014, 17:29.
    The 1st. - EJ9
    The 2nd. - ES7
    The 3rd. - FD7
    The 4th. - CU2
    ------------------------------------------------------------------

Comment

Wersja Type-R byla tylko jako hatch 3D.
      EX Civic FN1
      EX Civic ED7
      EX Civic EP2
      EX Civic FD7 FL
      EX Civic FN2
      EX Civic FG1
      EX Civic FD7
      EX Civic EM2
      EX Accord CL3
      EX Accord CG8
      EX Civic MB6
      EX Civic MB4
      EX Civic MB2

Comment

Kolego, cała Polska nie poleca kupowania aut z komisów w Gnieźnie! Poczytaj sobie o tym w internecie a co do ogłoszenia, to kupiłem swoje auto niedawno, ale ogłoszenia śledziłem od pół roku i te ufo już tyle się właśnie sprzedaje.....

Comment

Z fabryki wszystkie Type-R wychodziły 3D, aczkolwiek można trafić na ulicy na 5D z silnikiem K20 bo już widziałem takie swapy (podmianki silnika)
          Auto z ogłoszenia jednak nie ma nic z Type-R wspólnego.
          Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Wielkie dzięki za odpowiedzi - własnie myślałem, że coś jest nie tak. Za ok. 2 miesiące będę chciał kupić ufo z silnikiem 1.8 i jeśli to możliwe będę prosił o pomoc - wydawało mi się, że oferty na otomoto z tzw. "top" są od sprawdzonych sprzedawców - okazuje się, że nie. Rozumiem, że aby kupić zadbaną hondę z rocznika 2006-2007, cena poniżej 27 tys. musi budzić wątpliwości.

Pozdrawiam,

M.

Comment

Oferty "top" czy7li promowane nie maja nic wspolnego z rzetelnoscia sprzedawcy a z oplata jaka wniosl za wypromowanie ogloszenia...

Jak dobre auto to nie trzeba promowac a jak sie nie moze sprzedac od pol roku to trzeba cos z tym zrobic.

Jak kolega wyzej ogolnie nie kupilbym auta z komisu!

Udanego poszukiwania!
              The 1st. - EJ9
              The 2nd. - ES7
              The 3rd. - FD7
              The 4th. - CU2

Comment

Szczerze nie polecam kupowania auta w Gnieźnie. Nawet oglądania- strata czasu. Kiedyś się wybrałem żeby obejrzeć Audi A2 1.4TDI. Na pytanie czy można otworzyć maskę, sprzedawca powiedział że w tym aucie się nie otwiera. Ale ja mu pokazałem i udawał mocno zaskoczonego jak naszym oczom ukazał się "odrobinę" zarzygany silnik

Comment

Dzięki wielkie za informacje. Ja tak jak wspomniałem, będę chciał kupić hc VII w przeciągu do 2 miesięcy - będę prosił też o ewentualne opinie co do wybranych samochodów. I na koniec prośba - widziałem oferty na stronie olx, przeglądam otomot.pl, unikam allegro bo od kilku osób usłyszałem że tam najwięcej przekrętów - za pewne nie ma jednej reguły, ale gdzie najlepiej szukać używanych hond? Najlepiej tzn. od prywatnych właścicieli, sprawdzonych sprzedawców - gdzie ryzyko jest najmniejsze?

Pozdrawiam,

M.

Comment

Najmniejsze ryzyko to kupic od kogos z tego forum lub konkurencyjnego civicklub
                    Najlepeiej jak auto ma historie forumową....
                    Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
                      lub konkurencyjnego civicklub
                      Tutaj akurat nie do konca sie zgadzam... Mialem nieprzyjemne doswiadczenia z jednym "miglancem" z ck.pl

Generalnie odradzam nastawienia: biore w ciemno auto od goscia z forum bo na pewno mnie nie oszuka i auto bedzie w dobrym stanie... Guzik prawda... Kazde auto trzeba kupowac z chlodna glowa i odrobina rozsadku...
                      The 1st. - EJ9
                      The 2nd. - ES7
                      The 3rd. - FD7
                      The 4th. - CU2

Comment

Wyjątek potwierdzający regułę
                        Ja kupiłem Mitsu i Focusa od forumowiczów i byłem bardzo zadowolony.

No a czujność trzeba zachować zawsze - w ciemno to dziś nawet jajek w sklepie się nie kupuje (daty przydatności trzeba sprawdzać
                        Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Cześć - dzięki jeszcze raz za podpowiedzi.

Prawodopdobnie będę starał się sprowadzić samochód z zagranicy - co sądzicie o tym : https://www.mastercars24.pl/ ?

Hondy w warszawie są dość często kradzione - według statystyk za 2013 rok, tylko toyota corolla była kradziona częściej. Ostatnio przechodząc przez dość zamożną i spokojną okolicę natknąłem się na ogłoszenie osoby, która informowała o kradzieży i prosiła o pomoc...byłem w szoku że z takiego miejsca ktoś chciał ukraść 8 letnią hondę..

Zastanawiam się nad zabezpieczeniami - poczytałem nieco i podobno najlepszym zabezpieczeniem jest coś takiego: https://allegro.pl/blokada-zaplonu-s...308635405.html - myślałem o blokadzie ECU a nie dopływu paliwa - podobno złodzieje mają ze sobą butelki z benzyną w razie czego. Czy są jakieś inne lepsze zabezpieczenia?

Myślałem również o zakupie hondy w nietypowym kolorze - podoba mi się najbardziej ciemnoczerwony, podoba mi się też niebieskie - zgadzacie się że kolor rzadziej spotykany to większy odstraszacz dla złodzieja czy jest odwrotnie?

Przepraszam z góry za może oczywiste pytania, ale staram się jak najlepiej wydać pieniądze i jak najlepiej zabezpieczyć to, co za nie kupię.

Będę wdzięczny za wasze opinie.

Pozdrawiam,

M.

Comment

Wpisz w wyszukiwarkę nazwę firmy o którą pytasz i masz odpowiedź. Według zamieszczonych w necie opinii należy omijać szerokim łukiem. Żeby była jasność, ja nie mam swojego zdania na ten temat, bo najzwyczajniej nie miałem z nimi kontaktu.
                            Natomiast nie wiem, czy pozostawienie w "cudzych rękach" całej otoczki zakupu ( sprowadzenie, tłumaczenie, cło, rejestracja itd ) ma jakikolwiek sens. Pozbawiasz Sie kontroli na wszystkich etapach i kupujesz towar, o którym wiesz tyle ile ktoś inny Ci powie. Taką "pomoc od a-z" oferowała firma sprowadzajaca na Śląsk samochody z Niemiec. Problemy zaczęły się kiedy nabywcom odmawiano dokonania przeglądów po roku czy dwóch eksploatacji. Okazało się, że były to samochody wycofane z eksploatacji po szkodzie całkowitej bądź złomowane wzamian za dopłaty do kupna nowych. Firma tak działała, żeby zarejestrować pojazd w Polsce i szybko sprzedać. Ceny były atrakcyjne więc nie brakowało chętnych. Żeby nie powiedzieć naiwnych i leniwych?
                            Tak więc sprawa do przemyślenia i to poważnego.
                            Pzdr.

Comment

Zamieszczone przez syriuszteam Zobacz posta
                              Wpisz w wyszukiwarkę nazwę firmy o którą pytasz i masz odpowiedź. Według zamieszczonych w necie opinii należy omijać szerokim łukiem.
                              Pzdr.
                              Cześć - dzięki za odpowiedź! Przemyśle to, mam też przez znajomego osobę, która podobno jest sprawdzona. Natomiast co do negatywnych opinii - możesz dać linka gdzie mogę takie znaleźć - chodzi o firmę mastercars24? Pytam, bo ja tak na szybko nie mogłem nic znaleźć..

Comment

Working...
                              X