Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pióra wycieraczek szyb do Honda Civic VIII

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez Lunathick Zobacz posta
    Cześć wszystkim :-)
    Posiadam VIII gen. Civica w sedanie, 2009 rocznik. Pytanie mam następujące: jakie sa fabryczne wymiary wycieraczek do tegoż modelu? Bo w instrukcji auta nigdzie nie mogłem znaleźć tej informacji.
    Z góry dzięki za pomoc.
    680mm i 580 mm w wersji z czujnikiem deszczu

Wchodzą z boscha 575 mm i 700 mm.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Cześć. Przejrzałam cały wątek i nie widzę odpowiedzi. Czy ktoś podpowie, jakie wycieraczki kupić do civica z 2010, silnik 1.8 hatckback 5d?

Comment

• Zamieszczone przez black_maiden Zobacz posta
        Cześć. Przejrzałam cały wątek i nie widzę odpowiedzi. Czy ktoś podpowie, jakie wycieraczki kupić do civica z 2010, silnik 1.8 hatckback 5d?

Odpowiedź pojawia się w prawie każdym poście.

Proszę nadrobić regulamin. Konkretnie pkt 2.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Jaki jest rozmiar wycieraczek do rocznika 2008? Mam jakieś założone ale prawa uderza o koniec szyby i na środku obie się zderzają. Byłem dzisiaj w sklepie gość mi dał oxiomo czy coś takiego niby krótsze i niestety obie się zderzają.
          Nie wiem jakie kupić. Ja sprawdzić czy mam czujnik deszczu?

Znalazłem takie wycieraczki: https://e-wycieraczki.pl/wgp350425-w...o-p-10387.html które są do ufo, będzie pasować czy też będą walić jedna o drugą?
          Poszedłem zmierzyć i mam dokładnie takie założone i jedna wali o listwę za szybą a na spotkaniu wali jedna o drugą :/
          Last edited by helganinX; 06-04-2021, 16:52.

Comment

• Wycieraczka od kierowcy powinna być dłuższa? Na logikę tak ale u mnie jest krótsza i to może powoduje problem z uderzaniem wycieraczek o siebie. Widziałem inną hondę i tam jest dłuższa u kierowcy.
            Zamówiłem wycieraczki z linku wyżej i uważam że są słabe. Jakie kupić najlepiej?

Comment

• Skoro stukają o listwy i ze sobą to masz źle ustawione ramiona na wieloklinie. Po stronie kierowcy ma być dłuższa wycieraczka i nie mają prawa stukać w żadnym miejscu.

Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka

Comment

• Da się gdzieś kupić oryginalne wycieraczki przez neta? Oxiomo wiem ze są słabe, zastanawiałem się jeszcze nad german lub valeo

Comment

• Zamieszczone przez helganinX Zobacz posta
                  Da się gdzieś kupić oryginalne wycieraczki przez neta? Oxiomo wiem ze są słabe, zastanawiałem się jeszcze nad german lub valeo
                  odezwij się do mnie. Ogarnę Ci oryginalne. Później wymienia się same gumeczki i święty spokój.
                  Zawsze oryginalne w ufo miałem i był spokój

Comment

• Gdzie najlepiej nowe gumki kupić, poza ASO oczywiście, żeby do oryginalnych Boschów pasowały?
                    http://www.dadrl.org.uk
                    http://www.lightmare.org

Comment

• Ja kupiłem przez sklepik serwisowy, a ci nie wiem gdzie, ale Bosh, oryginały. 130 zł za parę (wersja z czujnikiem deszczu). Uwzględniając, że poprzednie wytrzymały 5 lat, to nie ma tragedii. Trzeba tylko bardzo ostrożnie wymieniać, bo te maskownice kosztują 60 zł, a lubią się łamać.

Wycierają doskonale, nie piszczą. Trzeba tylko przecierać przed jazdą, bo parkuję pod brzozą i - niestety - syf o tej porze roku nalatuje co noc.

Comment

• Ja kupiłem gómki polskiego producenta Good Rain w alledrogo , do oryginalnych płaskich Hondy i działają świetnie .
                        17 zł
                        Pasują do Boscha .

Wysłane z mojego ASUS_X00TD przy użyciu Tapatalka

Comment

• Ja kupiłem do mojego sedan Denso Hybrid. Lewa strona DU-070L prawa strona DUR-060P Jako, że są profilowane ale spojler to lewa normalnie jak do aut z kierownicą z lewej strony a prawa jak do auta z kierownicą z prawej strony.
                          Producentem wycieraczek Denso jest firma Nippon Wiper Blade (NWB). Niestety nie ma w Polsce dystrybucji, za to kraje azjatyckie czy Rosja bez problemu są dostępne.
                          Gumki na wymianę można kupić w ASO Toyoty bo wycieraczki Denso idą na pierwszy montaż.
                          Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
                          Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

• słuchajcie, cofnąłem się do 2011r z wpisami i nic nie znalazłem dla siebie. Nie chce żadnych oximo, boszy itd. ja chcę kupić same gumki, po-prostu, wysunąć stare zasunąć świeże.
                            UFO typowe HB. Kto wie gdzie te gumki powiedzmy na alledrogo zamówić?
                            Kierownik Działu Diesla

Comment

• Gdzieś tu na forum ktoś polecał: https://www.youtube.com/watch?v=uS0rEwKJOKs
                              Pasują do piór Bosch.
                              Pozdrawiam Czarodziej
                              Mój Szogun

Comment

• właśnie to potrzebuję zrobić tylko są mi potrzebne wyłącznie gumki i to gumki fabryczne, bo mam ramiona OEM.
                                Tutaj na filmie on ma wycieraczki AERO ja takich nie mam więc te gumki mi nie spasują do fabrycznych ramion.
                                Jak ktoś wywalił fabryczne to skazany jest na AERO czy inne i wtedy to co on robi jest ok.
                                Natomiast ja nie wywaliłem fabrycznych i muszę kupić odpowiedni profil samej gumki do ramion fabrycznych.
                                Pytanie, gdzie poza ASO to kupić ? . bo w treści tematu nie znalazłem. Wychodzi na to że tylko ja jeszcze mam fabryczne ramiona ?
                                Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
                                X