Ta polecana rękawiczka do mycia działa podobnie jak szczotka a nie jest gładka jak zwykła gąbka czyli nie zbierze Ci brudu pod nią i przy okazji nie porysuje. Zwróciłem Ci na to uwagę ale w moim mniemaniu zanegowałeś czyli wiesz lepiej a mimo to pytasz. Tyle.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Lakier Czarny....
Collapse
X
-
"diamentowa powłoka" to ściema, miałem do czynienia z tym w poprzedniej pracy. nawet nakładałem na różne auta i osobiście na swój tego nie położyłem. efekt widać tylko świeżo po położeniu a zabezpieczenia lakieru nie widziałem. po dobrym woskowaniu auto się łatwo myje nawet samą wodą pod ciśnieniem. przy tej powłoce tak nie jest. ściema i naciąganie ludzi na kasę. takie jest moje zdanie na ten temat. lepiej od czasu do czasu wosk położyć
Comment
-
mam tą rękawice kosztowała mnie ok 20 zł ale jest rewelacyjna ale nikt nie wspomniał wiec ja powiem gdy umyjecie hanie tą rękawiczką to pamiętajcie że trzeba ją wyprać w pralce z innymi ścierkami po myciu i suszeniu a najlepiej sobie kupić takie ręczniki jak ta gąbka przyznam sie sam ze widziałem je kiedyś w auchan bądź w caufland ale nie pamiętam jak się nazywaja ale kosztuja ok od 15 do 20 zł za 2 sztuki na allegro znalazłem https://allegro.pl/srodki-czyszczace...ozostale-18914
Comment
-
Już kilka razy się wypowiadałem na temat mycia auta, dlatego założyłem osobny temat w odpowiednim dziale, zapraszam do przeczytania: https://www.civicforum.pl/showthread...kiernicz%C4%85.
Comment
-
Zamieszczone przez Joe_79 Zobacz postaTa polecana rękawiczka do mycia działa podobnie jak szczotka a nie jest gładka jak zwykła gąbka czyli nie zbierze Ci brudu pod nią i przy okazji nie porysuje. Zwróciłem Ci na to uwagę ale w moim mniemaniu zanegowałeś czyli wiesz lepiej a mimo to pytasz. Tyle.
Najlepsze rękawice to rękawice z naturalnej wełny. Najlepsza z nich wszystkich to firmy Car Pro około 100 zł. Dodatkowo tak jak było już mówione mycie na 2 wiadra a przed myciem właściwym mocny Pre-wash czyli dobra aktywna piana, która nie zje wosku.
To i tak napisane w wielkim skrócie.
Comment
-
Jeśli chodzi o renowację lakieru to wrzucam link gdzie można zobaczyć jak to wyszło na moim czarnym civicu.
https://fancydetailers.pl/honda-civic
Comment
-
Tą firmę ma kolega z liceum. Ode mnie wziął 400 zł za całość, normalnie taka usługa kosztuje 1000 zł (polerowanie plus najtrwalsza powłoka na 7 lat). Pewnie jakbym pogadał to załatwiłbym jakiś rabat dla kolegów z forum.
Comment
-
1000 pln to kosmiczna cena...400 juz do przełknięcia.
No ale dla mnie i tak za daleko - ostatnio rzadko w Wawce bywam.
Ps. 7 lat ochrony ? Najwet najdrozsze woski na rynku w naszych warunkach nie wytrzymuja dluzej niz 6-7 miesiecy.Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F
Comment
-
Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta1000 pln to kosmiczna cena...400 juz do przełknięcia.
No ale dla mnie i tak za daleko - ostatnio rzadko w Wawce bywam.
Ps. 7 lat ochrony ? Najwet najdrozsze woski na rynku w naszych warunkach nie wytrzymuja dluzej niz 6-7 miesiecy.
Ale są powłoki kwarcowe, ceramiczne. Ceramiczna wytrzymuje do 5 lat.
Ale z "7 letnią ochroną" to kojarzy mi się jedynie DiamondBrite i oby kolega tego właśnie na aucie nie miał
Comment
-
Zamieszczone przez Glosima Zobacz postaPs. 7 lat ochrony ? Najwet najdrozsze woski na rynku w naszych warunkach nie wytrzymuja dluzej niz 6-7 miesiecy.
No właśnie ten koleżka, który robił mi samochód też nieprzychylnie wypowiadał się o diamentowej powłoce. Ponoć jest zdecydowanie mniej trwała od Glare. Ja nie miałem z tym styczności.Last edited by Kuba_I; 31-10-2013, 23:17.
Comment
-
Zamieszczone przez Kuba_I Zobacz postaTo nie jest wosk. On pracuje kosmetykami Glare'a https://fancydetailers.pl/glare . Z tego co pamiętam działa to na tej zasadzie, że ostatecznie po utwardzeniu na lakierze tworzy się szklista powłoka. Cały proces składa się z kilkukrotnego polerowania auta różnymi produktami Glare'a (jedne usuwają rysy koliste po myjni, inne mikrouszkodzenia, etc.) i nałożenia tej powłoki.
No właśnie ten koleżka, który robił mi samochód też nieprzychylnie wypowiadał się o diamentowej powłoce. Ponoć jest zdecydowanie mniej trwała od Glare. Ja nie miałem z tym styczności.A glare to tak jak napisałem powłoka kwarcowa/ceramiczna. Dobry wybór
Comment
-
Zamieszczone przez Kuba_I Zobacz postaTą firmę ma kolega z liceum. Ode mnie wziął 400 zł za całość, normalnie taka usługa kosztuje 1000 zł (polerowanie plus najtrwalsza powłoka na 7 lat). Pewnie jakbym pogadał to załatwiłbym jakiś rabat dla kolegów z forum.
Comment
Comment