Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Szyba deski rozdzielczej

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Szyba deski rozdzielczej

Witam mam do was pytanie czy idzie może kupić szybę deski rozdzielczej, chodzi mi o ten główny wyświetlacz gdzie jest obrotomierz, w moim civicu jest strasznie porysowana i bardzo mnie to wkurza chyba że macie jakieś pomysły czy idzie to wypolerować czymś?

oczywiście że są metody polerowania plastików, zajrzyj do Działu autodetailing.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

A może to: https://allegro.pl/listing/listing.p...lastx+meguiars Co prawda jeszcze tego nie używałem ale polecał mi to jeden z formuowiczów, który wypolerował tą szybkę,

Comment

Producent wysokiej jakości produktów. Tylko jaką część opakowania zużyjesz ? 0,5% czy mniej ? Czy nie lepiej zapytać w firmie zajmującej się autodetailingiem za ile wypolerują taki drobiazg ? Podejrzewam, że za mniej niz połowę ceny preparatu.
        Pzdr.

Comment

Zamieszczone przez syriuszteam Zobacz posta
          Producent wysokiej jakości produktów. Tylko jaką część opakowania zużyjesz ? 0,5% czy mniej ? Czy nie lepiej zapytać w firmie zajmującej się autodetailingiem za ile wypolerują taki drobiazg ? Podejrzewam, że za mniej niz połowę ceny preparatu.
          Pzdr.
          Ojjj mylisz się. Cena może Cię mocno zaskoczyć. Wiem coś o tym bo taką firmę prowadzę. Za mniej niż połowa ceny PlastX to Ci lakiernik może ją porysować a nie wypolerować.

Comment

Robiłem już parę detali tu i tam i popieram, tanio to nie jest jak przedmówca pisze. Z drugiej strony, sam z reguły nie osiągniesz nawet połowy tego efektu jaki osiągnie doświadczony detailer z odpowiednim zapleczem, dodatkowo jak masz pecha możesz narobić sobie szkód - ja kiedyś doczyściłem sobie boczki w żelazku tak super... że musiały iść do malowania. I tak w sumie zapłaciłem firmie detailingowej 4x tyle Tym bardziej, że ta szybka jest specyficzna delikatna - a co jak ją sobie zmatowisz? Nawet nie ma gdzie wypróbować "na boku" żeby zobaczyć czy wybrana metoda jest bezpieczna...
            ............................C I V I C
            .. generacje . wersje usportowione ..silniki
            . .
            Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

A czy w niektórych wersjach ufo były te boki obrotomierza matowo czarne?

Comment

Tak są dostępne czarne matowe panele boczne ale szybka obrotomierza pozostała ta sama.

Comment

Zamieszczone przez snake9999 Zobacz posta
                  A czy w niektórych wersjach ufo były te boki obrotomierza matowo czarne?
                  Konkretnie w wersjach po liftingu - od 2009. Ale jak napisał przedmówca, można spróbować dokupić te boczne panele od polifta albo też a'la carbonowe z Honda Accessories albo... za 1/10 tych cen porządną folię i samemu lub w firmie oklejającej (trudny rejon, jak się wcześniej nie kleiło - nie polecam samemu na początek) załatwić sprawę. Praktyczne o tyle, że tam są przyciski które trzeba macać i mała jest szansa żeby gdzieś tam nie zarysować. No i IMO tak wygląda lepiej (ja akurat mam polifta).
                  . .
                  Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Też myślałem o profesjonalnym obklejeniu jutro podjadę się spytać ile by kosztowało takie coś a w razie czego spróbuje sam. A czy jest ciężko zdemontować te boki?

Comment

Witam dziś zdemontowałem panel i mam pytanie łatwo wymontować te wszystkie pokrętła z tego panelu bo by pewnie ułatwiło obklejenie.

Witam dziś byłem w HONDZIE w Katowicach by dowiedzieć się ile kosztuje panel o którym mowa, i tu miłe zaskoczenie bo pan powiedział że 245zł. więc chyba nie tak dużo tym bardzie że czytałem że nawet w granicach 500zł mówiono. Ale mam pytanie pan w hondzie zaproponował mi panel matowy albo z taką drobną krateczką (bo te się nie rysują) z type-s lub nowszego modelu tylko czy ona do mnie będzie pasować ja mam z 2008r. honda civic VIII 1.4 61Kw
                      Last edited by syriuszteam; 11-07-2013, 09:58.

Comment

Jak Ci zaproponował to pewnie pasuje. Ta poliftowa zdecydowanie bezpieczniejsza bo nie rysuje się na tych bokach gdzie są przyciski - tam masz normalny plastik, a szybka jest tylko tam gdzie być powinna - czyli na licznikach.
                        . .

Comment

A macie gdzieś zdjęcie jak wygląda po lifcie albo Type-s, bo mi się wydaję że są troszkę na inaczej rozmieszczone guziki.

Comment

Guziki są tak samo rozmieszczone, jedynie przy xenonach nie otworu na ręczną regulację wysokości świateł.

Comment

Mam pytanie, czy jest ktoś kto tym środkiem spolerował wszystkie rysy na szybce obrotomierza. Jeżeli ktoś z was to zrobił to proszę o informację czy jet warto to zrobić i jak to najlepiej wykonać w praktyce ?

Comment

Working...
                              X