Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Krecha na drzwiach ;(

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Krecha na drzwiach ;(

Witam,
    Macie może jakieś pomysły co zrobić z taką krechą na tylnych drzwiach? Słyszałem o jakichś wypełniaczach (nawet w reklamie bodajże mango coś było?)Tylko nie wiem czy to spełni swoje zadanie jak wydarte jest do białego ;/ Takiego idiote co to robi to tylko złapać i ręce poucinać!
    Byłbym wdzięczny za jakieś rady i pomysły jak to najlepiej zrobić.
    Pozdrawiam
    Załączone pliki

Auuuć... Co za kretyn Ci to zrobił :/ Co do tych "wypełniaczy" to kup kredkę koloryzującą (w kolorze lakieru oczywiście) - na bank to zniweluje, ale i tak to będzie widoczna rysa. Ewentualnie wosk koloryzujący, ale też bym się rewelacji nie spodziewał...
    Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

A co sądzicie o tym ?
      Pisak do zarysowań

Comment

Jak złapiesz i będziesz karał, to nie ucinaj tylko wyrwij
        Kiedyś stosowałem podobny patent jak ten pisak i nie mam dobrego zdania. Zmywał się pomimo deklaracji o chemicznej nieusuwalności. Jeśli chcesz to zabezpieczyć solidnie zapytaj jednak dobrego lakiernika. Jeśli naruszony jest podkład to pod wszelkiej maści wypełniaczami i tak odezwie się ruda Szkoda wydawać pieniądze na środek, którego zużyjesz bardzo niewiele a reszta straci właściwości. Taniej wyjdzie per saldo specjalista, jak nie lakiernik to od detailingu.
        Może kiedyś ten dureń kupi sobie samochód i ktoś da mu odczuć co znaczy małpia złośliwość.
        Pzdr.

Ps. Zamiast tego pisaka może lepiej zastosować lakier zaprawkowy. Tu masz link i dobierz wg. numeru lakieru.https://www.pielegnowacauto.pl/lakie...-do-hondy.html. Lakiernik po wyschnięciu zapoleruje i nie będziesz miał śladów. Stosowałem podobny z palety Fiata i był identyczny nawet w pełnym słońcu.
        Last edited by syriuszteam; 28-06-2012, 14:46. Powód: uzupełnienie

Comment

Co do tego pisaka - daruj sobie wszelkie wynalazki z MANGO :P sprzedają to samo co jest w każdym sklepie tylko że 8 razy drożej Taką kredkę koloryzującą kupisz za kilka złotych!!! ale najlepiej to tak jak powiedział poprzednik, udaj się do lakiernika, oni potrafią malować miejscowo, potem polerka i będzie git.

Comment

Jutro jadę ok 11 sie poradzic lakiernika i zobaczymy co wymysli ;p bo nie chce malowac calego elementu, bo jak chcialbym kiedys sprzedawac hanie to mi jeszcze ktoś zarzuci że była bita w tym miejscu;/

Comment

Zamieszczone przez Turboadi Zobacz posta
              Jutro jadę ok 11 sie poradzic lakiernika i zobaczymy co wymysli ;p bo nie chce malowac calego elementu, bo jak chcialbym kiedys sprzedawac hanie to mi jeszcze ktoś zarzuci że była bita w tym miejscu;/
              Zostaw zdjęcia na pamiątkę dla potencjalnego kupującego. Ale lakiernik sobie z tym poradzi bez malowania całych drzwi. Powodzenia.

Comment

Byłem i powiedzieli że za głębokie to, że najlepiej pomalować całe drzwi (500-600 zł) żeby to było pożądnie, lub jezdzic mozna z tym tak ewetualnie, bo do blachy nie doszlo...

Comment

Zamieszczone przez Turboadi Zobacz posta
                  Byłem i powiedzieli że za głębokie to, że najlepiej pomalować całe drzwi (500-600 zł) żeby to było pożądnie, lub jezdzic mozna z tym tak ewetualnie, bo do blachy nie doszlo...
                  Sorry ale to chyba cena ASO ? Wgniecenie klapy bagażnika VII HB ( punktowe o średnicy około 4 cm z pęknięciem lakieru ) + pęknięty blok świateł do wymiany.
                  Za całość czyli: wyciągnięcie wgniecenia, malowanie około 1/8 powierzchni klapy z doborem lakieru + wymiana bloku świateł ( oczywiście tylko usługa ) 250 zł we wrześniu ub. roku. Rozumiem inflacja itd ale ktoś poszalał z ceną.

Comment

narazie sprobuje to czyms zamaskowac, moze narazie sie uda

Comment

kolego zmień lakiernika z takimi cenami malowanie elementu w bardzo dobry sposób to koszt 300zł i masz zrobione na cacy są lakier zaprawka dobry pomysł pod kolor kupić potem dobra polerka ale i tak będzie widać rysę jeśli chcesz to usunąć to tylko lakierowanie

Comment

Malowanie 1 elementu to 250-300 zł... Nie wiem skąd oni wzięli te 500-600 zł :/

Comment

Pewnie stąd, że taki kolor trzeba cieniować w jedną i drugą stronę - czyli przednie drzwi i błotnik. a rysa jest do usunięcia miejscowo. Podjedź do salonu S-plus lub sam się pobaw jak masz możliwości - lakier zaprawkowy - baza później lakier bezbarwny. Papier 2000 i szlifujesz na gładko z resztą elementu poprawiasz to papierem 2500 i na koniec polerowanie oczywiście mechaniczne.

Comment

Working...
                          X