Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

rdza tyl za nadkolem -

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• rdza tyl za nadkolem -

Witam

Civic sedan 1.8 2007
    Zauważyłem że pojawił mi się niewielki rdzawy "wyprysk"(rdzawy pęcherzyk) pod lakierem z tylu za nadkolem nad zderzakiem. Pytanie moje jest czy u Was też może coś takiego się pojawiło czy może jest to mój odosobniony przypadek? Powinienem się tym przejmować i oczekiwać w niedługim czasie podobnych "niespodzianek" w innych miejscach??

Drugie pytanie poza temetem
    Lewa przednia elektryczna szyba nie domyka się dochodzi do 90% przy zamykaniu i otwiera się samoczynnie??
    Wiecie co poradzić?

Dzieki za pomoc
    pozdrawiam max

co do rudej to zawsze była słaba strona civica a ten błotnik nie był malowany??jeśli nie to lepiej zajmij się tym pozatym polecam zrobic dobra konserwacje nadkoli bo zima idzie

Comment

Nie zauważyłem u siebie czegos takiego.A zwykle podczas mycia auta oglądam dobrze nadwozie. Zresztą twoje auto jest starsze o dwa lata.Więc albo jeszcze za wcześniej na to u mnie,lub coś poprawiono w późniejszych modelach.Ale nadwozia obecnych są ocynkowane.Więc jesli auto nie mialo stłuczki to nie powinno być takich rzeczy.W poprzednim aucie nie miałem ocynku i wtedy już po kilku latach rdza pojawiła sie przy nadkolach.Nie napisałeś czy auto masz z salonu czy kupiłes od kogoś.Bo w tym drugim przypadku może auto mialo już kolizję.

Comment

samochód z drugiej ręki, sprawdzony czujnikami i nie malowany, honda tak podobno ma z tego co wyczytałem na forum i dowiedzialem się od handlarzy. Taki urok tego g...

Comment

Ciesz sie ze nie kupiles mazdy tam dopiero jest cyrk z rdza

Comment

tez byla opcja kupna mazdy - ale po przeczytaniu forum i opini zmienilem zdanie.

Comment

ja bym na twoim miejscu zrobił to teraz i dobrze wykonserwował nadkola od wewnatrz i profile zamknięte progów nadkoli też

Comment

Zamieszczone przez ma008 Zobacz posta
                samochód z drugiej ręki, sprawdzony czujnikami i nie malowany, honda tak podobno ma z tego co wyczytałem na forum i dowiedzialem się od handlarzy. Taki urok tego g...
                Ale tam gdzie jest rdza to czujnikiem być może nie było sprawdzane.Może np.był odprysk lakieru od kamienia źle zabezpieczony.Takiej zaprawki czujnik może nie wykryć.A powstaje wtedy małe ognisko rdzy ktore sie po czasie powieksza.Dziwne by było aby taka firma jak Honda nie zabezpieczała antykorozyjnie nadwozia.Teraz nawet fiaty juz nie korodują.

Comment

Mnie osobiście się wydaje, że w fabryce to "spierdzielili" (np w tym miejscu była trzymana blacha podczas przewożenia i teraz są tego skutki) wyszło dopiero po kilku latach i teraz zmieniają - w tym roku ma wyjść całkiem nowa buda - ale żeby tak dlugo czekali?? to mnie zastanawia.

Comment

Witam

Co do rdzy takie rzeczy się zdarzają. W moim civiku sedan z 2009 Exe.automat tylne drzwi od strony pasażera były już malowane od środka (rdza na zgrzewie) naprawa na gwarancji uznana przez Honda Poland.

Comment

Working...
                    X