Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Aluminiowy korek wlewu paliwa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Aluminiowy korek wlewu paliwa

Witam wszystkich!

Mam takie pytanie: czy ktoś skusił się na aluminiowy korek paliwa z katalogu akcesoriów Hondy? Zdjęcie na stronie Hondy nie jest najbardziej "obrazowe" na świecie. Czy ktoś to może założył i mógłby podesłać więcej fotek tego cuda? Przyznam, że korek wygląda bardzo fajnie, ale za tę cenę (ok. 500 zł) to by faktycznie musiał być bardzo fajny

Z góry dzięki za wszelkie informacje
    Sartek

Były: Honda Civic Type-S Plus 1.8 MT 2010 (VIII gen); Honda CR-V 2.0 MT Lifestyle 2013 (IV gen)
    Jest: Honda Civic 1.5T MT Sport Plus 2018 (X gen)

Ja mam. Popytaj na Allegro sprzedających oryginalne akcesoria do ufo, są tam osoby mające trochę taniej niż w ASO. W realu wygląda to całkiem fajnie i choć w dotyku nie wydaje się trwałe (częściowo plastik!) to jak na razie trzyma się dobrze. U mnie prezentuje się tak:

Last edited by Alix; 05-08-2014, 14:01.
    ............................C I V I C
    .. generacje . wersje usportowione ..silniki
    . .
    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Dzięki za info i za zdjęcia. A wiesz może, jak wygląda kwestia montażu? Do zrobienia samemu?
      Sartek

Były: Honda Civic Type-S Plus 1.8 MT 2010 (VIII gen); Honda CR-V 2.0 MT Lifestyle 2013 (IV gen)

Comment

Mi zamontowali w ASO, patrząc na problemy z linką wlewu lepiej dać im to zrobić żeby potem się w jakimś nieciekawym momencie nie okazało że klapka się nie otworzy... Ale z relacji mówili, że trzeba chwilę porzeźbić.
        ............................C I V I C
        .. generacje . wersje usportowione ..silniki
        . .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Tak też podejrzewałem Dzięki
          Sartek

Comment

Trochę odkopię temat - czy ma ktoś może zdjęcie tej oryginalnej klapki wlewu po zdjęciu z auta?
            Chodzi mi o rozmieszczenie zaczepów - z tego co czytam, to przy zdjęciu część trzeba wyłamać, ale mam drugą cała klapkę w domu i jakbym wiedział jak/gdzie co podważyć, może udało by się na spokojnie samą zewnętrzną klapkę ściągnąć - na pewno byłoby to mniej pracochłonne niż wymienianie całej klapki z czarnym środkiem itp.
            Chyba że ktoś wie, czy da się ściągnąć całą klapkę (część zewn+wewn) wymontowując ją z zawiasu?
            Załączone pliki
            Last edited by voyteck; 04-08-2014, 20:48.
            R18A2

Comment

Working...
            X