Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rdza na dachu nad uszczelką przedniej szyby UFO

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Poliftowy model wiec powinnobyc ok

Comment

No i po oględzinach. Samochodzik OK pod każdym względem , niestety oprócz tej nieszczęsnej uszczelki/oswlony. Pomimo poliftowosci z pod tej maskowniczki widać już pounoszony lakier, podrapania prawie na calej dlugosci. Jeszcze mało widoczne ale jak sie wie na co zwrocic uwage to widać. Chyba odpuszczę, boje sie że bedzie to wylazić bardzo szybko. Samochod ma juz 9 lat i ciekawe jak to bedzie wygladać po 3 latach.

Comment

Póki nie ma rdzy to wystarczy to wyczyścić i dać nową uszczelkę i powinno jeszcze długo wytrzymać więc nie przekreślał bym samochodu tylko z tego powodu.

Comment

Należy wyjaśnić temat raz na zawsze - zbyt twarda uszczelka dotyczy w zasadzie wszystkich roczników UFO, poliftowy model nie ma tu nic do rzeczy.
          Poprawioną uszczelkę mają numery VIN nowsze od następujących:

Capture.PNG

Jak widać nowa uszczelka na linii produkcyjnej była dopiero aplikowana od końcówki 2010 roku a czasem nawet w 2011 (np. FK2)!

Numer OEM poprawionej uszczelki: 73150-SMG-E11.
          Last edited by Lukas; 03-03-2018, 09:57.

Comment

Bardzo dziękuję za rzeczową odpowiedz. Szukam nadal chyba do skutku hahaha. Same auto mnie urzekło jak w nim zasiadlem, wyglada duuużo lepiej jak na zdjęciach.

Comment

No to pozostaje ci szukać executive ze szklanym dachem - rdza na szybie nie występuje

Comment

Niestety tak. Gdyby to byly drzwi, blotnik to OK ale dach i to przy szybie - masakra. Dodatkowo jeszcze na profilu osadzenia szyby, naprawa dośc spora. Wiem ze to nie te forum ale zapytam czy w Jazz też to samo występuje?

Comment

Mam pytanie co do lakierowania

miałem na tylnych drzwiach mała rysę, niestety weszła ruda, 1-1,5 cm długosci nalotu na 2-3-mm szerokie, lakiernik chce oczywiście całe drzwi malować;-( Osobiście nie mam ochoty płacić paru stów
                  Myślicie, że zrobienie zaprawki załatwi sprawę na 2 sezony? i czy lakiernicy robią zaprawki??

Comment

Samemu, farbkami i pędzelkiem to się robi tandetę... ale możesz spróbować, czasem się uda. Wyczyścić papierem ściernym do gołej blachy, odtłuść, wysusz dobrze, daj podkład epoksydowy w spray-u, a potem lakier w spray-u dorabiany pod kolor auta.. można jeszcze lekko bezbarwnym prysnąć..
                    Moja łódka Civic..
                    Mój "klekocik" Ceed..
                    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                    Coś na temat olejów..

Comment

Panowie jestem przed oględzinami civica 8gen. Rozumiem że gdy rdza się już tam pojawiła to lepiej dać sobie spokój ? I pytanie czy jeśli jej nie ma to trzeba profilaktycznie wymienić tą uszczelkę ?

Comment

Jak by cały samochód był ok to ja bym go nie dyskwalifikował z tego jednego powodu, o ile nie ma już dziury na wylot. A uszczelkę profilaktycznie bym wymienił

Comment

Uszczelka na jarusnet 130zł, ktoś sie orientuje ile wymiana lub może polecić kogos kto to zrobi w okolicach Krakowa ?

Comment

Witam, kilka dni temu kupiłem civica VIII. Auto jest z 2008 roku, nie można mu nic zarzucic. Oprócz tego że widać bardzo małe pęcherze przy uszczelce. Auto od nowości do dnia dzisiejszego serwisowane było wyłącznie w ASO. Dodam jeszcze że 6 miesięcy temu była wymieniana szyba przednia( kamień spod ciężarówki). Czy jest szansa że zrobią nieodplatnie lub chociaż pokryją część kosztów?
                            Dodam że szyba również wymieniana była w ASO honda.

Comment

zacznij od ASO, jak wymieniali szybę, to chyba powinni zauważyć, może uda Ci się pod gwarancję usługi to wepchnąć.
                              W sumie jedyną słuszną odpowiedź na to, czy zrobią to odpłatnie, czy z gwarancji dostaniesz w ASO. Na forum to możemy wróżyć z fusów. Co ASO to pewnie inna decyzja by była
                              Milano Red by Gdanny0

Comment

Przymierzam się do wymiany uszczelki (nr 5) ale interesuje mnie, czy przy wymianie uszczelki nie trzeba też zmieniać tej nr 4?
                                Ona jest z pianki i ciekawy jestem czy nie jest wygnieciona i czy nowa uszczelka będzie dobrze przylegać

B__5200.jpg[/QUOTE]

Comment

Working...
                                X