Witam, właśnie zauważyłem, że do wszystkich opisanych już przygód można dorzucić jeszcze jedną, a mianowicie zobaczyłem ostatnio, że odstaje ozdobna nakładka (srebrna) od zewnętrznej klamki w drzwiach przednich w 5D. Boję się że podczas jazdy mi odpadnie całkiem. Czy ktoś miał już taki przypadek, ewentualnie wie czy jest to przyklejane czy montowane w jakiś inny sposób ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Klamka zewnętrzna przednich drzwi
Collapse
X
-
Ja miałem taki problem. Samochód mam na gwarancji. W serwisie przykleili mi srebrną nakładkę. Podobno w ramach gwarancji wymieniają cały element. Mi powiedzieli, że jest to uszkodzenie mechaniczne i nie podlega gwarancji. Byli tak łaskawi, że podkleili gratis. Czytałem,że ten zabieg załatwia sprawę na krótki okres.
Comment
-
Ja też skleiłem sam klejem dwuskładnikowym i trzyma 3 miesiące. A jak puści to w ostateczności można kupić używaną klamkę na allegro i wymienić samemu. A pękanie osłony plastikowej ponoć związane jest ze zbyt mocnym jej przykręceniem. Powstaja wtedy naprężenia materiału. Z tego co czytałem na innych forach to aso wymienia klamki na gwarancji.
Comment
-
Właśnie ten sam problem zauważyłem w swoim nowo kupionym aucie. Obudowa klamki od strony kierowcy lata... widać ewidentnie jakby urwane, złamane plastiki przy wkretach. Przy zamykaniu drzwi robi się nieprzyjemny "plastikowy hałas" - można to również przykleić ?))
Comment
Comment