Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

panele wokól obrotomierza

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• panele wokól obrotomierza

witam. mam pytanie, jak zdemontować te panele, które znajdują sie po lewej i prawej stronie prędkościomierza? chciałbym je okleic albo folia a'la carbon albo podobna do wytartego aluminium

HB 5 dr wersja sport z 2007r.
    Last edited by rambo7; 07-02-2011, 12:03. Powód: edit

Wymontowanie i zamontowanie dolnego panelu wskaźników
    UWAGA:
    Uważać, aby nie porysować deski rozdzielczej i podłączonych do niej elementów.
    •Nie podważać powierzchni panelu żadnym narzędziem, aby jej nie uszkodzić.
    •Do zdejmowania elementów użyć narzędzia do demontażu lub odpowiednika.
    •Pokazana jest wersja RHD; wersja LHD jest symetryczna.

1. Wymontować osłonę dolnego zestawu wskaźników.
    1. Przechylić kolumnę kierownicy w dół.
    2. Delikatnie odchylić dolną część dolnego panelu zestawu wskaźników (A), aby odpiąć spinki, i odłączyć złączkę czujnika temperatury wnętrza (B) oraz przewód powietrzny (C).

Schemat 1.

3. Zamontować dolny panel zestawu wskaźników w kolejności odwrotnej do procedury wymontowania, zwrócić uwagę na:
    •Sprawdzić, czy spinki nie uległy zniszczeniu lub nadmiernemu naprężeniu i, w razie konieczności, wymienić je na nowe.
    •Sprawdzić, czy złączka czujnika temperatury wnętrza i przewód powietrza są podłączone prawidłowo.
    •Dobrze wcisnąć spinki na miejsce

Wymontowanie i zamontowanie panelu wskaźników
    2. Wykręcić wkręty (A) i odczepić spinki (B) wzdłuż krawędzi panelu zestawu wskaźników (C).

Schemat 2.

3. Delikatnie odchylić panel zestawu wskaźników (A), aby odłączyć złączkę modułu sterującego klimatem (B), złączkę czujnika wyłączenia VSA (C), złączkę przełącznika regulatora reflektorów (D) i złączki przełącznika uruchamiania silnika (E).
    Schemat 3.

4. Zamontować panel zestawu wskaźników w kolejności odwrotnej do procedury wymontowania, zwrócić uwagę na:
    •Wymienić wszystkie uszkodzone spinki.
    •Upewnić się, że wszystkie złączki są prawidłowo podłączone.
    •Dobrze wcisnąć spinki na miejsce.

UWAGA:W manualu pisze:
    Wymiana modułu zestawu wskaźników
    Obrotomierz
    UWAGA: Przed wymianą modułu zestawu wskaźników (obrotomierz) należy za pomocą HDS odczytać wartości LICZNIKA PRZEBIEGU.
    (jak nie będziesz odpinał tego ekranu to nie ma problemu, jak będizesz chciał odpiąć tę szeroką kostkę z tyłu - to nie zapomnij o tym zabiegu )
    Załączone pliki
    Last edited by rambo7; 08-02-2011, 07:40.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Ma ktoś doświadczenie z usunięciem zarysowań na panelach? Można polerowaniem usunąć rysy czy dokona się większych zniszczeń?

Comment

Na forum Civic Klubu koleś spolerował ją mleczkiem jakimś i rysy zginęły ale niestety razem z powłoka antyrefleksyjną. Twój wybór.
        Witam!, zakupiłem dzisiaj mleczko Sonaxa do polerowania szyb i plastików; próbowałem nim wypolerować dość porysowaną plexę po poprzednim właścicielu, która oddziela zegary/wyświetlacz. Ku mojemu niemiłemu zaskoczeniu zamiast to wypolerować, to narobiłem jeszcze więcej rys i kolistych zarysowań, zauważyłem też, że z tej plexy zdarła się jakaś powłoka, która mieni się na niebiesko :(:mad: Proszę o jakąś pomoc, co z tym można zrobić - jestem załamany :( G...niane mleczko Sonaxa :mad:

Comment

Working...
        X