Witam, jestem właścicielem Civica z 2008 roku w wersji 4d, niestety auto ma plastikową kierownicę co mnie irytuje, na allegro można kupić wiele kierownic skórzanych, ale z przyciskami do sterowania radiem, moja tego nie posiada też, czy sądzicie, że da się podpiąć kierownicę multifunkcjonalną i będzie to działało w moim autku? Pozdrawiam.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zmiana kierownicy, kierownica w VIII gen
Collapse
X
-
Hmmm, wymiana kierownicy to także problem z airbagiem tam umieszczonym. Co prawda obszycie kierownicy kosztuje tyle samo, ale mimo pozorów jest zdecydowanie mniej kłopotliwe i bardziej opłacalne.Moja hondzinka D14Z2 - http://www.civicforum.pl/showthread....eta+Konia+Wozi
Comment
-
Nie ma w ogóle problemów z wymianą kierownicy pod kątem air baga, demontaż poduchy jest bardzo prosty i robiłem to już w kilku autach, wystarczy pamiętać o odłączeniu wcześniejszym akumulatora, oraz posiadać odpowiedni klucz, tylko nie chcę kupować kierownicy by później musieć ją sprzedać ponieważ nie będą działały przyciski albo nie da się jej podłączyć, stąd moje pytanie, czy może ktoś to już robił? W aso hondy są równie dobrze poinformowani co ja...
Comment
-
zmiana kierownicy
Witam
Panowie proszę o pomoc
Mam ochotę na modyfikacje kierownicy na takie coś jak na zdjęciu, i tutaj pytanie do was czy macie kogoś kto byłby w stanie mi to zrobić najlepiej województwo podkarpackie...
Ewentualnie czy znacie koszt takiej zabawy??
Bedę wdzieczny za instrukcje jak zdemontować kierwniceZałączone pliki
Comment
-
akurat tą kierownicę robiła firma auto-kier:
https://www.facebook.com/autokier/?fref=ts
można wysłać, trwa to ok. tygodnia, koszt około 500zł ale wycena zawsze jest indywidualna
niewielu tapicerów modeluje kierownice, zazwyczaj tylko obszywaja
są też na allegro gotowe za 1800zł
Comment
-
Troche odkopie temat.
Otoz. zastanawiam sie nad takim zakupem:
Cena w zasadzie smieszna i nie trzeba wtedy obszywac
Mialbym dwa pytania odnosnie wymiany kierownicy:
1. Idzie to zrobic samemy bez wysadzania poduszki w powietrze? - Rozlaczenie aku itd. itp.
2. Wiem ze juz wyzej ktos pisal ze wersja Comfort nie posiada wiazki do sterowania radiem. Czy jest ktos w stanie podpowiedziec co trzeba zakupic? Tempomat pomijam, bo to drozsza zabawa jest.
Z gory dzieki za kazde info.The 1st. - EJ9
The 2nd. - ES7
The 3rd. - FD7
The 4th. - CU2
------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------
Comment
Comment