Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

tylna wycieraczka, której brak :)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

dokładnie jak mówisz ten pasek na przedniej szybie jest denerwujący i niebezpieczny bardzo ogranicza pole widzenia.

Dzięki kolego za dobrą radę. Jak będę miał chwilę to spróbuję i dam znać.

Nie przejmuj się tylną szybą w bocznych lusterkach jest super widoczność i z nich korzystając można cofać. W końcu tak się jeździ busami i ciężarówkami i czujników cofania nie mają a civic to małe auto więc problem z widocznością do tyłu nie istnieje
    Last edited by Gość; 07-02-2009, 20:38.

Comment

Odkręciłem nakrętkę ale nadal wycieraczki zdjąć nie można.
      Jak to zrobić?

Comment

Czy nasze wycieraczki mają jakieś zamienniki czy tylko oryginał Hondy?
        h16v
        Civic i-CTDi
        średnie spalanie

Comment

właśnie ponowię pytanie o pióra przednich i jedynych wycieraczek czy można dostać jakieś zamienniki? Oryginały w serwisie to jakiś kosmos

Comment

Regulacja osadzenia ramienia nie pomaga? (jeden zabek w prawo )
            Pozdrawiam
            metylek
            VIII 5D 1.8 SPORT 2006

Comment

Zamieszczone przez sark1 Zobacz posta
              właśnie ponowię pytanie o pióra przednich i jedynych wycieraczek czy można dostać jakieś zamienniki? Oryginały w serwisie to jakiś kosmos
              U mnie w 1,8 5D 2008 wymienia sie same gumki a nie całe pióra i taka gumka kosztuje ok 50 zł na jedno pióro czuli ponad 100 zł za komplet ale są dobre. Teraz jestem jednak na etapie szukania czegoś w zamian i powiem tak. Do tej pory nie udało mi się znaleźć zamiennika całych piór, żadne nie pasują w uchwycie (osłona metalowa na ramieniu wycieraczki uniemożliwia zamontowanie zamiennika nawet bosch, valeo czy inne typu alca, v-cap itp). Może niedługo ktoś zacznie robić z takim uchwytem żeby pasowały, albo trzeba będzie jakoś w prosty sposób rozgiąć i przerobić te osłonę na ramieniu (choć nie wiem czy to tylko jej wina).
              Druga możliwość to dokupić na wymianę same gumki i zobaczyć jak się sprawują w porównaniu do oryginalnych. Właśnie takie zamówiłem i zobaczę czy w ogóle pasują i jak z ich jakością, ale to za jakiś czas jak oryginalne mi siądą. Koszt takiej gumy to 7 zł za silikonową, ale jak się okaże że starcza na miesiąc a oryginał na 7-8 miesięcy lub dłużej to wyjdzie drożej i jeszcze częste zmienianie.

Comment

Marcinus,
                Namierzyles te gumki do wycieraczek?
                Dasz jakis namiar?
                Pozdrawiam
                metylek
                VIII 5D 1.8 SPORT 2006

Comment

Namierzyłem takie co wyglądały jak te oryginalne gumki, ale przy próbie wymiany weszły na siłę do ok 3/4 długości i dalej nie chciały, może dlatego że były silikonowe i bardziej "kleiły" sie do "prowadnic" a może miały o kilka dziesiątych milimetra szerszy wymiar bo od początku wchodziły ciężej niż oryginały no i na 3/4 długości odmówiły współpracy
                  Na razie zjeżdżam stare (już drugi komplet a autko jest z grudnia 2008, ale od nowości było coś napylone na szybie co tylko można było zdrapywać metalowym skrobakiem i chyba w końcu udało mi się doczyścić - jak nie to pojadę do zakładu gdzie szlifują szyby ale chciałem tego zabiegu uniknąć) i niedługo wymienię na następne oryginały bo póki co nic innego nie znalazłem.

Comment

Nie martw sie brakiem tylnej wycieraczki. Wszystko zobaczysz w bocznych lusterkach. Ja tez jej nie mam i do niczego mi nie jest potrzebna. Jak widze przez tyna szybe, to dobrze, jak nie - drugie dobrze. Zadnego klopotu z tym naprawde nie ma

Comment

Jeśli chodzi o wycieraczkę tylną to można się przyzwyczaić, już rok jak kupiłem ufo i już nie przeszkadza mi brak wycieraczki. dołożyłem sobie jeszcze czujniki parkowania więc jest już luxxxx.

Comment

Wygląd się liczy i tyle Poza tym masz jeszcze ogrzewanie tylnej szyby; mi wystarcza w zupełności!

Comment

Working...
                        X