Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wibracje przy włączonej klimie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wibracje przy włączonej klimie

Witam,
    Odczuwam zwiększone wibracje przy włączonej klimie na wolnych obrotach. Nie wiem co wibruje, podejżewam, że obciążony mocniej silnik. Wystarczy trochę zwiększyc obroty i wibracje znikają. Jak jest u Was?

Witam , u mnie sa jakies wibracje ale nie jestem pewien czy sa one spowodowane klima , w kazdym razie po dodaniu gazu znikaja ale ogolnie nie sa bardzo uciazliwe.
    Pozdrawiam JJKDG 2,2 D

Comment

Zamieszczone przez jjkdg Zobacz posta
      Witam , u mnie sa jakies wibracje ale nie jestem pewien czy sa one spowodowane klima , w kazdym razie po dodaniu gazu znikaja ale ogolnie nie sa bardzo uciazliwe.
      Pozdrawiam JJKDG 2,2 D
      wiesz, dieselki z zasady nie są zbyt kulturalne na wolnych obrotrach... a już szczególnie w rzędowych 4ro-cylindrowcach.

a co do klimy - to urządzenie zawsze obciąża silnik w mniejszym będź większym stopniu, a silnik pracując na "wolnych obrotach" musi się wysilić. pewnie stąd wibracje. Jakbyś go jeszcze obiążył zapalonymi wszystkimi światłami, włączył zapalniczkę, radio na full i pokręcił jeszcze kierownicą od deski do deski (civic na elektryczne wspomaganie) obciążył byś dodatkowo alrernator i dopiero miałbyś wibrację lub inne ciekawe efekty.
      1.8 5D Sport

Comment

Ja wiem, ża klima obciąża... Ale generalnie nie zdarzyło mi się, w jakimkolwiek innym samochodzie, żeby to było odczuwalne w kabinie.
        Generalnie wibracje mojej klimy prównałbym to do wibracji generowanych przez sprężarkę starej lodówki.

Comment

a to już gorzej, u mnie to delikatne drżenie, mocniejsze przy większych upałach - wiadomo, większe obciążenie.
          sprawdzałeś poziom napełnienia klimy? Bo podobno ubytki/zuzycie (nawet ze szczelnego układu) do 10% rocznie są normą, najlepiej raz na dwa lata sprawdzić i ew wymienić/uzupełnić czynnik chłodzący + olej.
          1.8 5D Sport

Comment

u mnie silnik sam sobie zwiększa, zmniejsza obroty na jałowym przy włączonej klimie i wtedy inaczej brzmi, ale wibracjami bym tego u siebie nie nazwał

Comment

Ja tylko słysze jak jest włączona klima takie syknięcie tego freonu ,ale to naprawdę trzeba się troszkę wsłuchać.

Comment

Working...
              X