Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Uszkodzona klima, zielony nalot w kratkach nawiewu oraz ilość gazu w klimatyzacji

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Moja ma prawie 25 lat i nic jej nie dolega.Pierwszą obsługę zrobiłem ja ,9 lat temu i to w zasadzie tylko po to żeby wymienić olej.
    To prawda: nie ma czegoś takiego jak "klima do nabicia" jest najwyżej do naprawy.

Comment

Miałem na myśli 10 lat bez obsługi...

Comment

Rozumie chłopaki. Wiec u mnie spalona była ponownie cewka ktoś nie zabezpieczył pierścienia, i cewki jak startowała to dotykała o mase i paliło bezpieczniki. Wymieniłem całe sprzęgło, klima nabita ponownie. Teraz mrozi w środku w zasadzie nie mrozi ale mocno chłodzi. Sprzedają się załącza i rozłącza cyklicznie, ale wczoraj było 30 stopni wiec chodziła non stop. Przy niskich obrotach i poniżej 20 na zewnątrz chodzi cyklicznie powyżej chodzi cyklicznie ale przy delikatnie większych obrotach na jałowych obrotach chłodzi ale chodzi Non stop. Sprawdzę rano przy Chłodniejszej temperaturze. Aha i rurka jest bardzo zimna ale się nie szroni. Nie wiem od czego to zależy. A i przy wymianie mechanik ukręcił mi gwint od nakrętki, dospawał spawarką „mig” nowy kawałek i nagwintował pod nakrętkę. Zamontował i działa poprawnie iskry nie Idą, iskry szły jak się załączają bo kable były odsłonięte i nie zamocowana cewka za sprzęgłem. Zmieniłem mechanika.
        35E82B57-1394-4A42-A560-3E6BA5109B45.jpg
        Last edited by WujcioPawcio; 20-07-2020, 16:45.
        sigpic HONDA - The Power of Dreams

Comment

Zamieszczone przez WujcioPawcio Zobacz posta
          mechanika.
          Czas najwyższy.

Comment

rurka jest bardzo zimna ale się nie szroni. Nie wiem od czego to zależy.
            Jak będzie bardzo wilgotno na dworze to się może oszroni,ale niekoniecznie musi.

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
              Jak będzie bardzo wilgotno na dworze to się może oszroni,ale niekoniecznie musi.
              No właśnie nie wiedziałem dlaczego. Ale już wszystko w porządku. Klima działa, rozłącza się i załącza, na dworze 17 stopni. Wiec ciesze się, ze udało Mi się doprowadzić klime do porządku i do życia. Kanały wentylacyjne wyczyszczone, odgrzybiona, doprowadzona do porządku. Troszkę Mnie to kosztowało nerwów, pieniędzy i czasu, masa pytań do Was tu na forum No i zebrałem doświadczenie. Ktoś Napisał, ze kupiłem „padakę a nie auto” może i ma racje, ale udało Mi się doprowadzić wszystko do porządku. Dziękuje wszystkim i każdemu z osobna za pomoc. Klima działa, sprzęgło nowe wraz z cewką, sam patrzyłem komuś na ręce jak rozbierał i zakładał nową. Dojechaliśmy do domu, przy wysokich obrotach wszystko działa, chłodzi bardzo dobrze. Jeszcze raz dziękuje i przepraszam za tysiące pytań.
              Last edited by WujcioPawcio; 20-07-2020, 22:18.
              sigpic HONDA - The Power of Dreams

Comment

Aha i rurka jest bardzo zimna ale się nie szroni. Nie wiem od czego to zależy.
                od różnicy temperatur dwóch ośrodków. Kondensacja zachodzi wtedy gdy ta różnica jest duża. Najlepiej to sprawdzić w klopie gdzieś kto ma jeszcze rury wodne z zimną wodą na wierzchu, jak te rury z wodą zimną są zroszone i wiszą kropelki wody to i w aucie się powinno zrosić. To wtedy się zorientujesz czy są takie warunki do roszenia .
                na dworze 17 stopni.
                nie, to za mało aby takie zjawisko zaszło.

Ktoś Napisał, ze kupiłem „padakę a nie auto”
                to nie twoja wina, to raczej ktoś te auto doprowadził do takiego stanu, świadczy to o poprzedniku, taczki takiemu bym nie dał prowadzić, a co dopiero auto z A/C.
                Cała twoja zasługa że to auto wróci do życia i będzie służyć bo jak mówisz zbierasz doświadczenie i widać że szybko się uczysz a ta wiedza zaprocentuje w przyszłości.
                Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
                X