Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

coś powoduje przepalanie sterownika pod maską.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• coś powoduje przepalanie sterownika pod maską.

Witam miesiąc temu wymieniłem sterownik pod maską, na zamiennik proponowany przez TRAFO niestety wczoraj znów padł czy jest to wina wadliwego przekaźnika?
    jaką powinnien mieć wytrzymałość?
    Czy może uszkodził go coś innego związanego ze
    sprężarką?
    Dodam że klima przestała działać w drodze przy 35c i dmuchała ciepłym powietrzem, sprężarką się nie załącza.

nie obciążaj od razu przekaźnika. mam to samo :P jak ostygnie działa znowu.
    Jeśli u ciebie jest to samo to są dwie opcje, za duży luz na sprzęgle kompresora lub wina termika. no i trzecia opcja której ci nie życzę. coś się dzieje z kompresorem i rozgrzewa się do takiej temperatury że termik rozłacza normalnie.

Comment

W którym miejscu dokładnie jest termik? Zastanawiam się nad zakupem i wymiana sprzęgła klimatyzacji z cewka kompletnego np. https://allegro.pl/oferta/sprzeglo-k...dShowitemShare.
      Tylko pytanie gdzie gdzie jest termik czy w tych częściach czy gdzieś na sprezarce

Comment

endlinh, mam prośbę, nie pisz w tytule tematu słów "pomocy" i/lub "problem" to są zakazane słowa Regulaminem pkt 5. Sabotujesz w ten sposób wyszukiwarkę tematów, tu 99% tematów to "problemy". Tytuł piszemy w taki sposób aby oddawał istotę problemu. Ty nie wiesz jeszcze czy przekaźnik, czy cokolwiek innego. Temat powinien zawierać fakty, czyli np. "wymieniony sterownik A/C przepalony po raz kolejny", ustal co ma być w tytule i się go zmieni, bo aktualny tytuł jest do bani to raz, a dwa taki temat istnieje więc po co kolejny zakładać? Jakość, a nie ilość cechuje to forum.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Przepraszam za zdublowanie tematu. Już wszystko znalazłem. Wątek do zamknięcia

Comment

Working...
          X