Witam, mam problem z klimatyzacją która działa tylko przy obrotach powyżej 2 tyś km na postoju a podczas jazdy działa normalnie . Na postoju na wolnych obrotach wieje ciepłym powietrzem . Klimatyzacja nabita i przekaźnik wymieniłem . W serwisie stwierdzili , że kompresor do wymiany . Z góry dziękuje za pomoc
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Klimatyzacja działa tylko podczas jazdy
Collapse
X
-
-
Podepnę się. Mam podobny problem. Pokrótce:
-klima nie działała,
-w servisie wyssali 130 g czynnika i załadowali 450g,
-po dobiciu serwisant stwierdził że klima nie działa,
-wyssał dobity czynnik i na moją prośbę załadował 230,
-po powrocie zacząłem sprawdzać na własną rękę i okazało się, że klima nie działa na niskich obrotach, zaczyna chłodzić po dodaniu gazu,
-pojechałem do mechanika, który po obejrzeniu skraplacza stwierdził że do wymiany i będzie ok,
Co o tym myślicie. Ja osobiście mam wątpliwości ponieważ po nabiciu klimy do pełna klima nie chłodziła, co zmieni wymiana skraplacza.
Dzięki za odpowiedzi i poświęcony czas.
-
Zamieszczone przez fago Zobacz postaTo u mnie mechanik stwierdził że już koniec kompresora i trzeba wymienić ale jeszcze jutro podjadę do innego bo koszt jest duży .
Wczoraj odebrałem samochód po wymianie kompresora. Stary został dodatkowo sprawdzony w specjalistycznym zakładzie - przed wymianą. Podobno nadawał się tylko na złom.
Klima działa teraz jak w nowym aucie.
Comment
-
A czy popękany i luźny pasek osprzętu może być przyczyną braku chłodzenia na wolnych obrotach? Co o tym myślicie?
Podobno nie może być przyczyną bo ma napinacz (info od mechanika).
Zamieszczone przez fago Zobacz postaTo u mnie mechanik stwierdził że już koniec kompresora i trzeba wymienić ale jeszcze jutro podjadę do innego bo koszt jest duży .
Jeżeli okazało by się że to kompresor to zastanawiam się czy nie jeździć, aż całkiem padnie. W końcu w czasie jazdy chłodzi.
wpisując posty po sobie stosuj edycję.Last edited by rambo7; 18-06-2019, 14:35.
Comment
Comment