Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Klimatyzacja działa tylko podczas jazdy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Klimatyzacja działa tylko podczas jazdy

Witam, mam problem z klimatyzacją która działa tylko przy obrotach powyżej 2 tyś km na postoju a podczas jazdy działa normalnie . Na postoju na wolnych obrotach wieje ciepłym powietrzem . Klimatyzacja nabita i przekaźnik wymieniłem . W serwisie stwierdzili , że kompresor do wymiany . Z góry dziękuje za pomoc

Podepnę się. Mam podobny problem. Pokrótce:
    -klima nie działała,
    -w servisie wyssali 130 g czynnika i załadowali 450g,
    -po dobiciu serwisant stwierdził że klima nie działa,
    -wyssał dobity czynnik i na moją prośbę załadował 230,
    -po powrocie zacząłem sprawdzać na własną rękę i okazało się, że klima nie działa na niskich obrotach, zaczyna chłodzić po dodaniu gazu,
    -pojechałem do mechanika, który po obejrzeniu skraplacza stwierdził że do wymiany i będzie ok,
    Co o tym myślicie. Ja osobiście mam wątpliwości ponieważ po nabiciu klimy do pełna klima nie chłodziła, co zmieni wymiana skraplacza.
    Dzięki za odpowiedzi i poświęcony czas.

Comment

To u mnie mechanik stwierdził że już koniec kompresora i trzeba wymienić ale jeszcze jutro podjadę do innego bo koszt jest duży .

Comment

Zamieszczone przez fago Zobacz posta
        To u mnie mechanik stwierdził że już koniec kompresora i trzeba wymienić ale jeszcze jutro podjadę do innego bo koszt jest duży .
        Miałem identyczną sytuację. Wszystko szczelne układ nabity, nowy skraplacz, a klima chłodziła tylko powyżej 2000 obr.
        Wczoraj odebrałem samochód po wymianie kompresora. Stary został dodatkowo sprawdzony w specjalistycznym zakładzie - przed wymianą. Podobno nadawał się tylko na złom.

Klima działa teraz jak w nowym aucie.

Comment

A czy popękany i luźny pasek osprzętu może być przyczyną braku chłodzenia na wolnych obrotach? Co o tym myślicie?
          Podobno nie może być przyczyną bo ma napinacz (info od mechanika).

Zamieszczone przez fago Zobacz posta
          A jaki koszt wymiany kompresora (kompresor nowy czy regenerowany)?

Jeżeli okazało by się że to kompresor to zastanawiam się czy nie jeździć, aż całkiem padnie. W końcu w czasie jazdy chłodzi.

wpisując posty po sobie stosuj edycję.
          Last edited by rambo7; 18-06-2019, 14:35.

Comment

Jak padnie całkowicie to prawdopodobnie się zatrze i zasyfi cały układ opiłkami metalu. Nie chcesz wiedzieć ile kosztuje płukanie całego układu z opiłków...

Comment

Jestem po wymianie chłodnicy. Na razie jest ok - chłodzi

Comment

mam podobne objawy,chlodzi powyzej 1500 obr ,na razie nie spiesze sie z wymiana czegokolwiek ,tez obstawialem na kompresor ale widze ze i "chlodniczka" moze byc powodem, wymieniales ze skraplaczem ?

Comment

Working...
                X