Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nabita klima działa jak chce

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

pytanie do speca, rambo kilka tyg nie uzywalem auta,dzis musialem pojechac troszke ,wlaczylem klime i jest tak
    dobrze działa na postoju w zakresie obr ok 1500 -2000 ,w czasie jazdy na wyzszych obr jest kaplica....dmucha cieplym powietrzem ,patrzylem na skraplacz przez grila
    wyglada na dobry tzn fizycznie nie jest nigdzie uszkodzony ,zaczynam powatpiewac w sprawnosc kompresora ,na pewnych obrotach daje rade ponizej albo powyzej jest niewydolny ...
    dobrze mysle?
    Last edited by andzio59; 01-07-2019, 21:06. Powód: błąd

Comment

... jedziesz dmuha cieplym powietrzem no i ....?
      czemu nie podniosles maski nie nie pomacales weza co wychodzi z sprezarki?? mialbys jasna pewna informacje. Jka by byl zmrozony to bys wiedzial co sie dzieje? (nie mam obecnie pl znakow).
      Kierownik Działu Diesla

Comment

no wlasnie....dzis jedchalem do Monachium i mialem podobna sytuacje, powiedz czy jak wlaczam kliat na AUTO to powinien sie zalaczac przy tym obieg zamkniety? bo u mnie tak sie dzieje, no i dalej wariuje klima,,wiecej cieplego niz chlodnego,cieplego tzn letnie powietrze leci , w kazdym razie nie daje to poczucia komfortu klimatyzacji,na postoju otwieralem maske i ten gruby waz byl zimny,ale nie szron ,wyraznie zimny ale nie taki zeby "parzyl" teraz jak pojade do domu to podjade do ktoregos speca od klimy niech sorawdzi ile mam czynnika,bede wiedzial czy cos ubylo czy nie,jesli nie to kompresor do wymiany na bank

Comment

Obieg wewnętrzny włącza się gdy są spełnione warunki:
          Wysoka temperatura wewnątrz
          Wysoka temperatura zewnątrz
          Słonecznie

Jeśli chodzi ten wąż to ma mieć temperaturę zbliżoną do piwa z lodówki które stało tam całą noc.

Comment

Powinieneś mieć cisnienie 30 - 40 psi

Comment

Zamieszczone przez Jarekszadkowski Zobacz posta
              Powinieneś mieć cisnienie 30 - 40 psi
              Gdzie??? i skąd to info

Comment

Po nabiciu klimy przez serwis i zapłaceniu kasy oczywiście klimatyzacja działa na pół gwizdka, czyli na "Lo" dmucha zimne, ale nie mroźne powietrze. Druga sprawa to gumowy wąż pozostaje ciepły, a trzecia to słyszalny ubytek czynnika. Te objawy to jak rozumiem nieszczelność układu?

Comment

Co Rozumiesz pod "słyszalny ubytek czynnika" ???? masz dziurę że aż "freon" gwizda??? U mnie też leci zimne nie mroźne. a jednak klima daje radę.

No węża nie sprawdzałem

Comment

Po pierwsze zrób test klimy z panelu sterownika i sprawdź jaką masz temperaturę na parowniku a jak masz dostęp do HDSa to sprawdź ciśnienie czynnika w spoczynku i podczas pracy.
                    Ciśnienia powinny być mniej więcej takie jak w TYM temacie.
                    Po drugie, jeżeli uważasz że masz ulot i mniej więcej wiesz w jakich okolicach syczy, to potraktuj to miejsce pianką do sprawdzania LPG albo zwykłą wodą z mydłem, żeby zobaczyć czy będzie się pienić.
                    Jak miałeś dodany kontrast, to po światłem UV w miejscu ulotu powinno być widać kolorowe plamy.

Comment

Zamieszczone przez Xxsoft Zobacz posta
                      Obieg wewnętrzny włącza się gdy są spełnione warunki:
                      Wysoka temperatura wewnątrz
                      Wysoka temperatura zewnątrz
                      Słonecznie

Jeśli chodzi ten wąż to ma mieć temperaturę zbliżoną do piwa z lodówki które stało tam całą noc.
                      Czyli działa prawidłowo bo było naprawdę gorąco a wąż myslę że miał właśnie taka temperaturę.

Comment

Working...
                      X