Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

klimatyzacja, skraplanie, woda,

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• klimatyzacja, skraplanie, woda,

Witam
    Mam takie małe pytanie.
    Od ponad roku posiadam civica 1,8 benzyna i nie mogę zaobserwować skraplania wody z klimatyzacji. Miałem poprzednio accorda VII i tam woda skroplona z klimy wydostawała się jeślio dobrze pamiętam za lewym kołem. Szukałem w civicu gdzie w nim odbywa się ten proces. Ktoś mi może wskazać w którym rejonie powinna skraplać się woda, a jak nie ma takiego miejsca to jak rozwiązany jest ten proces?
    Dzięki
    Pozdrawiam

Zamieszczone przez Hrabia1981 Zobacz posta
    i nie mogę zaobserwować skraplania wody z klimatyzacji.
    bo aby to zaobserwować muszą być spełnione odpowiednie warunki atmosferyczne sprzyjające kondensacji H2O.
    Kiedy następuje kondensacja H2O ?
    odp, wtedy gdy stan gazowy zamienia się w ciecz a to ma miejsce wtedy gdy jest duża różnica temperatury 2 ośrodków.
    Kiedy jest duża różnica tych ośrodków ? - w lato, gdy na polu +36stC a nastawy są na "Lo" lub 19stC lub gdy jedziemy długo na A/C.
    W zimę lub okresie od jesieni do wiosny takie zjawisko nie zachodzi, nie będzie plamy wody pod autem. Rzadko się uruchamia sprężarka bo nie ma co chłodzić jak jest zimno.
    Zamieszczone przez Hrabia1981 Zobacz posta
    Szukałem w civicu gdzie w nim odbywa się ten proces.
    proces zachodzi taki sam, rurka gumowa fajka wychodzi z grodzi silnika za prawą półosią.
    Raczej o układ rurek się tobie rozchodzi, a nie o proces. Proces i w Accord i w Civic i w Tata auto, i Daci i w czymkolwiek zachodzi identycznie.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
    X