Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Po stracie lusterka przestał działać cały nawiew

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Po stracie lusterka przestał działać cały nawiew

Witam serdecznie Panie i Panowie. Mam problem z moją honda civic rocznik 2006 ufo. Nie mam auta długo i ostatnio jakiegoś pecha. Opowiem od początku. Podczas podróży straciłem lusterko po stronie kierowcy. Zaznaczył mnie gość ciężarówka i do tego uciekł. Jak już wróciłem do domu klimatyzacja jeszcze działał. Przestała działać po jakiś 3 godzinach. Rozmontowalem boczek w drzwiach wymontowalem to co zostało z instalacji lusterka. Sprawdziłem bezpieczniki. Są ok. Sprawdziłem dmuchawy nankrotko działa. Już nie wiem gdzie szukać. Dodam ze podświetlenie przycisków działa. Nie mogę teraz teraz sterowan drugim lusterkie. Czy jest możliwe że uszkodził się jakiś modul

Witamy się w dziale powitań nie w dziale technicznym. Nie pomijamy Regulaminu przy rejestracji.
    Last edited by rambo7; 06-02-2019, 14:19. Powód: Regulamin pkt 2.

Generalnie co to znaczy że klima nie działa? Klima generalnie działa zawsze. W mrozy sprężarka się nie załącza, nie ma prawa bo się popsuje. Sprężarka to nie Klima a Klima to nie sprężarka. Więc trudno powiedzieć o czym piszesz?
    Lusterko, nie możesz sterować pozycją lustra, a składanie działa?
    Rzuć okiem na istniejące tematy o klimatyzacji bo widzę że nie do końca się orientujesz jak powinna pracować klimatyzacja. U mnie wczoraj było -10stC i sprężarka nie działa co nie znaczy że jest uszkodzona, ale klima działa.
    Last edited by rambo7; 06-02-2019, 14:27.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Nie działa nic ani nadmuchu, jedynie podświetlana się guziki od sterowania nawiewu. Lusterko które zostało nie da się ani złożyć ani sterować ustawieniem.

Comment

Zamieszczone przez Matdur88 Zobacz posta
        Nie działa nic ani nadmuchu, jedynie podświetlana się guziki od sterowania nawiewu. Lusterko które zostało nie da się ani złożyć ani sterować ustawieniem.
        a złożyłes spowrotem boczek kierowcy? Podejrzewam, że dopóki nie podłączysz w nim wszystkich kostek to lewe lusterko będzie "martwe"

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Comment

Po stracie jednego lusterka do około 3 godzin nadmuchu jeszcze działa. Przestała działać po 3 godzinach. Po tym czasie rozebralem drzwi wykrecilem resztę lusterka oraz odpiolem kostkę po starym lusterku od instalacji elektrycznej samochodu. Wcześniej wszystko działało normalnie

Próbowałem też podłączyć komputer może pokazać jakieś błędy. Co się okazało że nawet komputer nie może się połączyć z modułem ogrzewania.
          Last edited by rambo7; 07-02-2019, 09:31.

Comment

Jakim interfejsem próbowałeś się połaczyć??? kabel i program.
            Błedy układu klimatu wyświetlisz na sreberko, zwierając piny w skrzynce z bezpiecznikami pod kierownicą. wyświetlisz je na wyświetlaczu auta

Comment

Witam. Problem został rozwiązany. Cale to zamieszanie robilo jedno lusterko. Po odłaczeniu wszystko wróciło do normy. Dzieki za zainteresowanie

Comment

Working...
              X