Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Opadająca do zera wskazówka temperatury Honda Civic 8 generacja

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Opadająca do zera wskazówka temperatury Honda Civic 8 generacja

Witam Wszystkich!
    Super, że jest takie forum. Sporo ważnych informacji można zdobyć. Potrzebuję porady. Sytuacja trwa od miesiąca. Mam Hondę Civic 8 generacji, o silniku 1,8. W czasie jazdy, po nagrzaniu się, temperatura silnika pokazuje temp. prawidłową. Po przejechaniu kilku kilometrów wskazówka temperatury opada do zera. Innym razem jest lekko powyżej zera i tak co jakiś czas się powtarza, w czasie jazdy. Silnik pracuje na małym obiegu.
    Jak pochodzi, ze dwie minuty, na wolnych obrotach, to włącza się duży obieg.
    Po skończonej jeździe silnik jest na małym obiegu i potrafią włączyć się wentylatory. Termostat został wymieniony i dalej jest to samo.
    Co zrobić? Co radzicie?

Przeniosłem pytanie do właściwego działu, w dziale powitania, tylko witamy się.
    Last edited by Elwizardos; 26-01-2019, 19:19.

no, to nie forum jasnowidzów , mało danych. Czy masz założony LPG? Czy zrobiłeś test zegarów? (zgodnie z manualem w dziale elektrycznym?)
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Nie mam założonego LPG. Testy zegarów nie były robione.

Comment

Rambo z tego co kolega pisze to nie bardzo wygląda na zegary. Mało tego z jego opisu wygląda że czujnik pokazuje prawidłową temperaturę którą widzi .
        " Silnik pracuje na małym obiegu.
        Jak pochodzi, ze dwie minuty, na wolnych obrotach, to włącza się duży obieg.
        Po skończonej jeździe silnik jest na małym obiegu i potrafią włączyć się wentylatory. Termostat został wymieniony i dalej jest to samo"

Megpol a płyn ci się nie gotuje??
        Rambo gdzieś tu czytałem twój wpis , gdzie rozważałes pompę wody. Nie wygląda ci to na jakiś zaburzony obieg?? termostat zamyka się na rozgrzanym silniku i włacza wentylatory??

Comment

Zamieszczone przez megpol1946 Zobacz posta
          Testy zegarów nie były robione.
          no to podpowiedziałem:
          Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
          (zgodnie z manualem w dziale diagnostyka?)
          robić! robić!
          "Check engine" / błędy DTC PA51 - samodiagnoza modułów sterujących

lecisz tryb wyświetlania sygnałów wejściowych.
          https://www.youtube.com/watch?v=eHCwqrOyPJA
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Można też spróbować podpiąć jakiegoś ELMa i sprawdzić odczyty z czujników.

Comment

Working...
            X