Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gdzie jest korek wlewu chłodnicy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Gdzie jest korek wlewu chłodnicy

Witam
    Planuje wymienić płyn chłodniczy w swoim civicu viii 2012 r 1.8 benzyna. i tu mam mały problem szukałem korka wlewowego do chłodnicy i po otwarciu maski i zonk. Na zdjęciach w internecie jak sprawdzałem powinien być z przodu w wyciętym otworze w czarnej górnej plastikowej osłonie. U mnie w samochodzie w tym miejscu nie mam otworu. Dlaczego ? Czy aby dostać się do tego korka trzeba zdemontować, tą czarna plastikową osłonę bo jest on pod nią czy jak? Czy w tym przypadku jest zastosowana inna chłodnica, którą aby napełnić trzeba to robić przez zbiornik wyrównawczy?

Zrób zdjęcie...

Comment

Załączone pliki

Comment

Faktycznie przedlift trochę się różni;

korek.jpg

Ja niestety nie mam pojęcia, ale może koledzy od nowszych aut coś doradzą.

Comment

tez widzialem te zdjecia i wlasnie dlatego jestem w szoku co jest nie tak

Comment

Ta osłona jest na 8 spinkach, łatwo je wyciągnąć, także może zacznij od tego?
            Milano Red by Gdanny0

Comment

Tak myślałem, tylko zastanawia mnie to dlaczego u kolegi TRAFO jest otwór na korek, a u mnie brak? wg mnie trochę to dziwne, żeby do takiego punktu musieć ściągać osłonę. W 99% samochodów jakie dotychczas spotkałem korek wlewu do chłodnicy był zawsze na wieszku.

Comment

Odpowiedz jest prosta masz osłone od diesla. Widać że ktoś to zmianiał gdyż są nieoryginalne spinki.

Comment

Osłona pasa przedniego ewidentnie zmieniona na tą od diesla i to na pewno nie jest przypadek

Comment

Working...
                  X