Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Stan czynnika klimatyzacji

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Stan czynnika klimatyzacji

Witam

Czy w Hondzie civic 4d 8 gen jest gdzieś pod maską szkiełko do sprawdzenia czy w układzie klimatyzacji jest powietrze? Nie mogę znaleźć

A przy okazji może ktoś polecić dobry serwis klimatyzacji w Warszawie? Nabicie oraz przegląd.

Nie było to robione od zakupu samochodu a przed zakupem nie wiem jaka była historia. Z racji tego że szykuje mi się dłuższy wyjazd chyba warto to zrobić

Nie ma szkiełka i nie ma powietrza.To niemożliwe,chyba że opróżniona jest.

Comment

No właśnie na zagranicznym forum przeczytałem że to szkiełko gdzieś jest a to czy jest tam powietrze czy nie to już tylko kwestia sprawności układu

Comment

Zamieszczone przez lukasz050 Zobacz posta
        A przy okazji może ktoś polecić dobry serwis klimatyzacji w Warszawie? Nabicie oraz przegląd.
        Wprawdzie to nie Warszawa, ale blisko: PS Garage w Piastowie. Solidnie i w dobrych cenach
        Mój czarny 8gen

Comment

Szkiełka czasem są,ale nie do patrzenia czy jest tam powietrze.
          W pustym układzie robi się próżnię,podłączone auto z odessanym powietrzem stoi minimum 20 minut,w tym czasie maszyna bada szczelność,a z układu wygotowuje się potencjalna woda. Dopiero po upewnieniu sie że układ jest szczelny zostaje dopuszczony olej i następuje napełnianie czynnikiem.
          Reasumując,skoro w układzie jest choćby niezauważalne nadciśnienie wywarte czynnikiem,to nie ma fizycznej mozliwości żeby było w nim powietrze woda czy cos tam jeszcze.

Comment

Working...
          X