Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nietypowy zapach z nawiewu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• nietypowy zapach z nawiewu

Witam, z nawiewu leci nietypowy zapach coś jakby rozkładającej się wody, starej wilgotnej ścierki. Nie jest to zapach pleśni czy jakiegos zwierzaka. Najlepsze jest to , że po minucie ,po uchyleniu szyb i wywietrzeniu zapach znika. Problem nie występuje przy włączonej klimatyzacji . Filtr kabinowy , filtr powietrza oczywiscie wymienione , dodatkowo zrobiłem ozonowanie , które nic nie pomogło. Dywaniki od strony pasażera suche. Byłem w jednym warsztacie szukali szukali i nie potrafili mi pomóc. Jakieś pomysły ?

Pierwszy post nie w tym miejscu, bo od razu to widać że pominąłeś Regulamin a już w pkt 2 pisze gdzie ma być 1 wszy post! warto chociaż raz przeczytać do końca - łatwiej się poruszać po forum.
    r7
    Last edited by rambo7; 23-09-2015, 06:50. Powód: edit

mam tak samo i jakoś nigdy się tym nie przejmowałem. Jeśli będziesz jeździł cały czas bez klimatyzacji, to nie będzie śmierdziało

Comment

Kolega wyżej chyba nie czyta ze zrozumieniem...

Niestety mam ten sam problem, na nawiewu dziwnie pachnie, problem nie występuje po włączeniu klimy tylko przy "zwykłym" nawiewie...

Ktoś? coś?

Comment

Zwykły nawiew idzie tymi samymi kanałami co klimatyzacja więc przyczyny szukał bym w filtrze kabinowym, braku odpływu wody z pod parownika albo brudnym, zapchanym parowniku. Być może i same kanały wymagają przeczyszczenia. Dobrze by było przyglądnąć się wlotom przy podszybiu.

Comment

Kup jakiś środek do odgrzybiania klimy. Dla mnie pomogło(2 miesiące jest ok)

Comment

Working...
          X