Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

usterka po odgrzybianiu pianką

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• usterka po odgrzybianiu pianką

Witam,
    Wczoraj po odgrzybianiu pianką PLAK wszystkich nawiewów, wariuje mi elektronika. Nie mogę uruchomić silnika. Większość elektroniki działa ale jak próbuje uruchomić auto to terkocze rozrusznik, komunikat "check engine" dodatkowo nawiew i radio wariuje. Gdzieś mam zwarcie tylko gdzie? Odłączyłem akumulator i czekam aż przeschnie.

mój szyfrze ... chociaż do trzech warto prześledzić Regulamin na dzień dobry. W pkt 2 napisano gdzie piszemy 1 post o treści "Witam" a w Pkt 3 napisano że jest wyszukiwarka.

Zamieszczone przez A00100248 Zobacz posta
    po odgrzybianiu pianką PLAK wszystkich nawiewów
    czy to była pianka do odgrzybiania klimatyzacji? podaj nazwę?
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Tak. to była pianka do odgrzybiania i odświeżania nawiewu. Firmy "PLAK"

Comment

Zamieszczone przez A00100248 Zobacz posta
        jak próbuje uruchomić auto to terkocze rozrusznik, komunikat "check engine"
        kluczowy jest komunikat "Check Engine" poszukaj za pomocą wyszukiwarki tematów dot. samodiagnostyki w ufo, jak wykonać samodiagnostykę w Civic? Jak odczytasz kody błędów - ponownie poszukaj czy takie kody były podejmowane na forum. W tej chwili sprawa jest prosta, jak będziesz wiedział jakie system wygenerował Kody błędów - dowiesz się co jest grane.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Też tak miałem jak dałem klimę do ozonowania. Okazało się że ci "fachowcy" włączyli klimatyzację przy zgaszonym silniku i zajechali mi akumulator.
          Wystarczyło zapalić na kablach z innego samochodu i dojechać do domu, potem akumulator poszedł na noc pod prostownik i problemy się skończyły.
          Być może i u ciebie po popsikaniu, włączyłeś do rozprowadzenia tego środka obieg wewnętrzny klimy bez silnika i zwyczajnie akumulator padł.
          Podładuj go i sprawdź czy dalej są problemy...

Comment

Working...
          X