Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przegrzewanie się silnika

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Jacek mam automatyczny włącznik świateł,zamontowałem sam nielegalne xenony i przerobiłem tylne lampy tak ,że zapalają się 4 postojówki ,a nie 2 i auto nadal jeździ,więc daj spokój to tylko auto, niektóre,rzeczy są pewne i tyle

Comment

Palmito, zakładam, że sprawdzałeś poziom płynu chłodzącego i jest ok. Jeśli tak się dzieje, jak piszesz to jednak pilnie zdałbym sie na ASO. Taka prawidłowość we wskazaniach (przy równomiernej spokojnej jeździe) wg mnie świadczy o jakiejś usterce w układzie chłodzenia (raczej nie czujnik). Może na mrozie jakiś pasek napędzajacy pompę sie ślizga przy pewnym zakresie obrotów? Albo coś innego sterującego obiegiem cieczy chłodzacej zamarza? Diagnozuj to teraz, gdy sa mrozy. Potem efekt zniknie i być może będziesz musiał czekać następnej zimy
      Last edited by TS3362; 10-02-2010, 00:04.

Comment

Usterka jest prozaiczna, opisane objawy wskazują na zapowietrzenie układu chłodzenia. Ja osobiście zacząłbym od odpowietrzenia układu, niestety w warunkach domowych jest to możliwe dla wtajemniczonych (nie było moim zamysłem kogoś obrażać ani podważać umiejętności technicznych). Pozdrawiam życzę powodzenia.

Comment

grzeje się silnik

Wymieniłam chłodnicę w Hondzie Civic 2006 rok.Teraz grzeje się siliik i wywala wodę z chłodnicy,Co to może być?

Comment

zapowietrzenie układu chłodzenia.
            1.8 5D Sport

Comment

Po pierwsze to tak jak pisał kolega radmac musisz dobrze odpowietrzyć układ chłodniczy. Gdy to uczynisz sprawdz jak dolny wąż od chłodnicy czy jest gorący. Czasami bywają takie kwiatki ze termostacik potrafi zaciąć sie w pozycji zamkniętej. Jak sprawdzisz to daj znać co i jak

pozdro

Comment

Working...
              X