Witam wszystkich serdecznie i prosze o wyrozumialosc poniewaz to moj "pierwszy raz" na forum jako dodawacz tematu. Jesli robie cos nie tak to sugestie mile widziane(nie mam polskich znakow). Przechodzac do tematu interesuje mnie jedna sprawa odnosnie wentylatorow od klimy i chlodnicy w niedawno nabytym Hondziszynie. Staralem sie dowiedzic z wczesniejszych tematow lecz nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie. Wiem, ze powiazanych tematow z wlaczana klima, obrotami, spadkiem mocy itp bylo wiele lecz zastanawia mnie jedno i tu prosze o pomoc jak jest z waszymi autami? Czy wentylatory pod maska tez wam sie wlaczaja co pare sekund ale najwazniejsze jest to czy dwa jadnoczesnie? Tego nie znalazlem nigdzie. Moze zapytam inaczej. Jak wyglada normalna praca silnika i w/w wentylatorow na biegu jalowym przy wlaczonej kimie i czy klima przy pozycji ON/AUTO wlacza sie i wylacza co kilka sekund?
U mnie wyglada to tak(klima ON/AUTO ustawiona na 17 st. temp. zew.20 st silnik cieply):
-wlaczam zaplon i czasami wentylatory chodza ale to chyba zalezy tez od tego czy chodzily jak gasilem
-odpalam auto wszystko OK silnik pracuje normalnie do momentu wlaczenia wiatrakow
-lekkie pszyduszenie o ok 100k obr co uwazam za normalne na okolo 15 sekund
-wiatraki wylaczaja sie obroty wracaja do normy i tak bez konca
-klima chlodzi normalnie lecz przykladajac reke do wylotow powietrza czuc bardzo delikatne falowanie temperatury na jej wylocie tak jakby sprezarka wlaczala sie i wylaczala
Wracajac do pytania czy wam tez wlaczaja sie oba wentylatory? Bo wydaje mi sie to dziwne pomijajac fakt spadku mocy podczas jazdy ale o tym juz bylo i podobno norma.
Honda Civic Sport Manual1.8 2007r. 96 tys.
U mnie wyglada to tak(klima ON/AUTO ustawiona na 17 st. temp. zew.20 st silnik cieply):
-wlaczam zaplon i czasami wentylatory chodza ale to chyba zalezy tez od tego czy chodzily jak gasilem
-odpalam auto wszystko OK silnik pracuje normalnie do momentu wlaczenia wiatrakow
-lekkie pszyduszenie o ok 100k obr co uwazam za normalne na okolo 15 sekund
-wiatraki wylaczaja sie obroty wracaja do normy i tak bez konca
-klima chlodzi normalnie lecz przykladajac reke do wylotow powietrza czuc bardzo delikatne falowanie temperatury na jej wylocie tak jakby sprezarka wlaczala sie i wylaczala
Wracajac do pytania czy wam tez wlaczaja sie oba wentylatory? Bo wydaje mi sie to dziwne pomijajac fakt spadku mocy podczas jazdy ale o tym juz bylo i podobno norma.
Honda Civic Sport Manual1.8 2007r. 96 tys.
Comment