Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

MAM DOSYĆ HONDY !!!!!!! proszę o pomoc

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• MAM DOSYĆ HONDY !!!!!!! proszę o pomoc

Witam! Zacytuję reklamację którą zamierzam wysłać do Honda Polska, w której jest wszysko zawarte. Proszę o pomoc w recenzji i podpowiedzi.

REKLAMACJA

W marcu 2008r. skuszony ciekawą ofertą i opinią o marce Honda panującej na rynku udałem się do Państwa salonu firmowego XXXXXXXX mieszczącego się przy ul. xxxxxx w Warszawie.
    Dzięki miłej i profesjonalnej obsłudze już po jeździe próbnej podjąłem decyzję o zakupie Hondy Civic Type S+. W dniu 20.03.2008 podpisaliśmy zamówienie nr ZWS/000/08. Widząc moje zdecydowanie pracownik salonu słownie zobowiązał się, że promocyjne dodatki (spoiler zderzaka przedniego i tylnego oraz listwy ochronne) zostaną zamontowane do dnia odbioru pojazdu. Gdy ostatecznie sfinalizowałem umowę z kredytodawcą okazało się, że pojazd jest bez dodatków, które będą za 3 dni. W tym czasie chcąc uniknąć uszkodzenia drzwi pojazdu, które nie były zabezpieczone listwami ochronnymi postanowiłem pozostawić pojazd na ten czas w XXXXXXXX i załatwić sprawy urzędowe związane z zakupem pojazdu. Po 3 dniach okazało się, że nadal nie ma promocyjnych dodatków. Kilkakrotnie słyszałem „za kilka dni...”, „to przez Honda Polska...”, więc wreszcie odebrałem pojazd z salonu Dopiero po moim telefonie do Państwa sprawę załatwiono w ciągu 2 dni i od 28.04.2008 mogłem się w pełni cieszyć pojazdem.
    W tym czasie miałem już wizytę w warsztacie blacharskim XXXXXXXX w związku z przekrzywieniem się klapy bagażnika (choć z niewiadomych mi przyczyn nie jest to odnotowane w dokumentacji napraw). W dniu montażu akcesoriów zgłosiłem, że nie sprawna jest zapalniczka co naprawiono, jednak już 19.05.2008 musiałem jechać do warsztatu na poprawę mocowania jej, gdyż wypadała.
    Przy okazji przeglądu rocznego wskazałem na piski z pedału sprzęgła. Wyznaczono mi termin naprawy na 16.04.2009, jednak była ona nie skuteczna i 27.04.2009 wróciłem by usunięto usterkę.
    Ponownie „stawiłem” się w serwisie 15.07.2009 w związku z porysowaną tarczą hamulcową, co usunięto 25.07.2009. Po dwóch miesiącach tj. 25.09.2009 kolejna naprawa gwarancyjna dotycząca pęknięcia nakładki klamki od strony pasażera (nadmieniam, że bardzo sporadycznie korzystam z prawych drzwi więc o zużyciu nie ma mowy). Wymiana nastąpiła 12.10.2009 a już 20.11.2009 wymieniano mi wkład lusterka w związku z brakiem podgrzewania.
    Poza tymi naprawami poprawiane były listwy na nadkolach (gdyż zaczęły odstawać), lewarek zmiany biegów i osuszane podszybie (gdyż zimą skrzypiało) a teraz są stuki niewiadomego pochodzenia z tylnej części pojazdu, znów porysowana tarcza hamulcowa oraz problem z tylną lampą, która „lata”. Ponownie więc będę musiał się udać do serwisu, co przy okresie użytkowania wynoszącym 2 lata i niecałe 15000 jest „lekko” irytujące.
    Nadmieniam, że każda wizyta w serwisie wymieniona powyżej nie była z mojej winy, ale każda kosztowała mnie czas i pieniądze związane z dojazdem i brakiem auta (tylko 1 raz dostałem nie odpłatnie auto zastępcze i 2 razy naprawa była zrobiona „na poczekaniu”, ok.30-90 min.).
    W związku z powyższym żądam wymiany pojazdu na pozbawiony wad oraz rekompensaty za stracony czas i pieniądze.
    Chciałbym wyraźnie podkreślić, że reklamacja moja nie dotyczy pracy serwisu, gdyż oceniam ją jako rzetelną i uprzejmą a jedynie wadliwego produktu marki HONDA.

Z poważaniem
    XXX

P.S. Z wymianą "poleciałem", ale doradzono mi, że trzeba z grubej rury żeby się było z czego targować. Realnie liczę, że zaproponują mi 3 letniego accorda lub cr-v z duuużą zniżką. A może się czepiam i to normalne
    Z góry dzięki za rady. pzdr.

Witam,
    Ojciec miał podobne problemy z Chevroletem tez obiecali alarm itd a potem jak sie człowiek nie nawykłuca to nic nie dostanie, potem tez duzo przygód z peknietym wezykiem od spryskiwacza tylnej szyby przez co zalana elektryka, błedy wyrzucane od wtryskiwaczy po przejechaniu 5 tys przyczyne podali złe paliwo chociaz lane z Orlenu było. Ale do rzeczy jesli nie zaangazujesz w to jakis mediów TV gazeta motoryzacyjna czy cos ciezko bedzie cos ugrac, poza stertą oficjalnych w tyłek włazących listów przepraszających i lipnych taloników na myjke czy inne pierdoły. Ale powodzenia zycze i nie daj sobie w kasze napluć !
    moja czarnulka: http://www.civicforum.pl/showthread....18482&p=114470

Comment

nie sprawna, nie odpłatnie - pisze sie lacznie

z duzym prawdopodobienstwem mozesz ponarzekac na slaby lakier (rysy i odpryski), zle ustawiona kierownice i ewentualne sciaganie podczas jazdy?
      sigpic

Comment

Ja sie nie znam drogi Adi, jednak Twoje ostatnie naprawy byly jakis tam czas temu (3-4miesiace) na biezaco nic Ci sie w tym autku nie dzieje.
        Moze to zla rada, ale poczekaj z ta reklamacja, az Ci sie cos stanie, bo to tak po czesci teraz wyglada jakby Ci sie po czasie wspomnialo 'a! przydalo by sie wymienic auto'.
        A tak jak zdarzy Ci sie jakas usterka, czego Ci nie zycze, to beda jasne podstawy, ze poprostu jest to autko do d*pki.
        Lecz to tylko taka moja drobna sugestia.

Gdybym byla blachara, polecialabym na Ciebie...
        Ale nie jestem, wiec lece na Twoje auto!

Comment

z tego co piszesz są to typowe usterki tego modelu auta i ja nie sądzę ,żeby Ci wymienili auto

Comment

Takie drobnostki w zasadzie i mieliby wymienić auto-dobre sobie. Sprzedaj go i tyle. Twoje problemy się skończą,bo tak to wykłucisz się o jakiś gadżet ,albo darmową obsługę w czymś i po ptakach.

Comment

wszystkie hondy w europie robione sa w angli. Mieszkam tu juz 10 lat i wierzcie mi wiem dlaczego sie psuja. Bo sa tu skladane.

Comment

Zamieszczone przez Chris Hybrid Zobacz posta
                wszystkie hondy w europie robione sa w angli. Mieszkam tu juz 10 lat i wierzcie mi wiem dlaczego sie psuja. Bo sa tu skladane.
                Zonk, nie wszystkie. Hondy montowane sa rowniez w Turcji ale fakt, Anglicy prezentuja niska jakosc wykonania.
                sigpic

Comment

I ponoć te tureckie są lepiej poskładane niż angielskie.Pisali o tym kiedyś nawet w AŚ.Jacek65 pisał tu kiedyś,że w Hondzie powiedzieli mu,iż sedany są robione na częściach Made in Japan
                  Last edited by japs; 10-03-2010, 21:52.

Comment

dlatego mam hybrida z japoni i mam spokuj. pieknie i ladnie.

Comment

A ja mam ufoka produkcja angielska i jest wszystko gitara oby tak dalej

Comment

Kurcze..ale się trafił model koledze ;D I weź i kup nowe auto..gadanie że mam kilkunastoletnią hondę..stare g..itp..ale jak już się coś dzieje to raz na 200tyś np. przewody zgniją..co jest normalne bo są stalowe heh, albo silniczek się spali od wentylatora, który mogę wymienić za 100zł Ciężko jest powiedzieć co bym zrobił na miejscu kolegi..ale chyba bym taki samochód sprzedał, nie bawił się w żadne bieganie do serwisów itp..sprzedać za okazyjną cenę..i spokój, kupić nowy model.może trafi się mniej wadliwy..
                        Last edited by Barti82; 26-01-2012, 08:49.
                        Mój szarak

Comment

Panowie Kotleta nie odgrzewać

Comment

Ja rowniez nie moge narzekać na moj samochod, mam 54 tys. km przebiegu i nic poważnego sie nie dzieje, nigdy sie nie zawiodlem. Jak narazie.

Comment

Zamieszczone przez japs Zobacz posta
                              I ponoć te tureckie są lepiej poskładane niż angielskie.Pisali o tym kiedyś nawet w AŚ.Jacek65 pisał tu kiedyś,że w Hondzie powiedzieli mu,iż sedany są robione na częściach Made in Japan
                              Z tego co widzę to być może tak.Nie mam zastrzeżeń co do jakości wykonania mojej Hondy.A własnie bałem się trochę tego montażu w Turcji.Nie miałem też żadnego problemu z odbiorem auta wraz z dodatkami.A zawsze trafi się na kiepski egzemplaż auta czy fatalnego dealera.I dotyczy to nie tylko zapewne Hondy.Pozdrawiam.

Comment

Working...
                              X