witam!! podepnę się pod temat tempomatu. Generalnie mam problem z nim ponieważ nie łapie! po wciśnięciu cruise (prędkość > 100km/h) zapala się lampka ale jak wcisnę set to już nie trzyma prędkości i kolejna lampka już się nie pali. wczoraj raz udało mi się go włączyć ale jak wracałem to już nie dziś znów trasa 120km na autostradzie i nic...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Tempomat (jak załączyć - wyłączyć ?)
Collapse
X
-
W układzie tempomatu, w którym jest; komputer, obrotomierz ze wskaźnikami i 2 skrzynki bezpieczników, zgodnie ze schematem zasilanie przechodzi przez:
skrzynka pod pokrywa silnika; nr. 1, 2, 8, 9 i 16
skrzynka pod deską; nr. 3 i 14
Ja też mam problem z tempomatem który się albo wcale za załącza (zapala się pierwsza ikonka ale nie działa druga jak we wpisie nr 46), albo załącza i po jakimś czasie sam rozłącza.
Teraz nie mam czasu się tym zająć ale obstawiam czujnik położenia sprzęgła - ci których znam najczęściej mieli problem właśnie z nim.
Comment
-
dla osob majacych problem z uruchomieniem tempomatu, rozlaczaniem sie itp:
jako ze u mnie zaczal glupiec tempomat,i zauwazylem ze problem jest zw z pedalem sprzegla, jak sie go stuknelo w bok itp to temp. sie uruchamial to zamowilem nowy czujnik (chociaz nazywanie tego czujnikiem to obraza dla wszystkiego co jest zaawansowanea dlaczego tak twierdze w dalszej czesci jest wyjasnione
Objawy = wciskasz cruise na kierownicy zapala sie zielona ikona tempomatu, wciskasz SET i nic? albo tempomat sie uruchomi na chwile i rozlaczy? = twoj problem to pseudo czujnik w pedale sprzegla.
czesc oem nr : 36760-SM4-003
cena nowego ok 130z-160zll. - i uwaga nie kupowac uzywki !!! nawet jak podlaczysz i sprawdzisz ze dziala nie kupuj uzywanego. Ponizej uzasadnienie.
OPIS co sie psuje! i bedzie sie psuc nadal
Jak w kazdej firmie tak i w hondzie siedza trole co mysla co by zrobic zeby zarobic, no wiec takie trole w dziale planowanych usterek hondy wymyslily ze zrobia kawalek aluminiowego "gowna" i nazwa to czujnikiem tempomatu w pedale sprzegla.
A czemu tak milo o tym pisze bo jako ze jestem po wymianie tego na nowy to stary poszedl na sekcje zwlok co by zaspokoic ciekawosc jaka to kosmiczna technologia w naszym UFO siedzi i odpowiada za uruchomienie sie tempotmatu
A budowa jest prosta jak cepa.
Mamy trzpien ktory pracuje w jednej plaszczyznie i trze po 4 blaszkach w srodku tego cudu techniki. w pozycji neutralnej (pedal sprzegla w spoczynku) w nowym "czujniki" nastepuje zamkniecie obwodu i idzie sygnal do sterownika tempomatu URUCHOMIC TEMPOMAT i odwrotnie jak pedal wciskamy.
Ale jest to tak trolowato wykonane ze nie ma ch... we wsi aby z czasem ten element od ciaglem pracy sprzegla nie ulegl wytarciu, blaszki caly czas tra po trzpieniu i wkoncu sie wycieraja co finalnie powoduje ze obwod sie nie zamyka, przerywa itp i dzieja sie cuda z praca tempomatu.
Moznaby to zrobic o wiele latwiej i solidniej ale po co skoro mozna wolac w aso 160zl za takie cos, Modlic sie mozna aby takich super patentow bylo jak najmniej w samochodach. Bo o ile ktos ogarniety wymieni sobie sam takie gowienie i ma znow dzialajacy tempomat (na jakiss czas, bo przeciez i ten nowy czujnik tez od pracy sprzegla sie wytrze) to ktos nie w temacie pojedzie do aso zaplaci magikom pewnie z 500zl i nawet sie nie dowie co bylo robione. Dlatego nie warto kupowac uzywanego czujnika bo jest to czesc ktora jest z gory skazana na usterke-wytarcie sie styku blaszek z trzpieniem.
Czas wymiany to 2minuty max.
CZESC NR 5 - w katalogu jako Switch Assy., Clutch
tu jeszcze zdjecia z autopsji. z wyrazami szacunku dla troli z hondy.
Nowy czujnik :
Stary:
wnetrze starego:
blaszki te nastepnie przechodza w piny wtyczki na szczycie tego cudu techniki zwanego czujnikiem. U mnie wtyczka usunieta bo najpierw od gory chcialem rozciac ten bunkier technologiczny
Last edited by infi; 02-05-2016, 19:47.
Comment
-
Do dokładnie tak samo jak z kostką w lusterkach. Po co wymienić bezpiecznik za złotówkę jak można założyć nową kostkę za 150.
Ciesze się że opisałeś i pokazałeś jak to wygląda bo to motywuje do poszukiwania własnych, tanich ale skutecznych i niezawodnych rozwiązań.
Comment
-
albo aso albo np haparts.pl (ja u nich glownie kupuje wszystkie graty do hondy)
co do tego "czujnika" teoretycznie da rade go zrobic jesli by sie wyjelo cala gore wraz z pinami, wystarczyloby wtedy delikatnie dogiac te blaszki w strone trzpienia i znow by to dzialalo jak nalezy, tyle ze ten zalewany polastik ma spora grubosc i ciezko byloby to wyciagnac. moze lutownica z bardzo cienkim grotem i wtedy przy samej krawedzi to wyciac i potem wkleic znow.
Comment
-
Kupiłem używkę tego czujnika. Przekręciłem według instrukcji infi i niestety zero reakcji. Jak byłem u elektryka to ewidentnie wcześniej stwierdził, że padł czujnik sprzęgła. Teraz zdałem sobie sprawę, że jest jeszcze drugi... A może źle go przykręcam?nakrętka ma być przykręcona do końca... Przykręcam najpierw za pomocą ręki a później dokręcam minimalnie kluczem. Robię coś źle czy jest szansa, że to drugi czujnik?
Comment
-
A co to ma mieć związane z tempomatem? Zerknij tutaj
https://www.civicforum.pl/showthread...ht=speed+alarmFront IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły
Comment
-
Po testach które niedawno zrobiłem, okazuje się że najszybszym i najtańszym sposobem naprawy uszkodzonego czujnika położenia pedału sprzęgła jest zmostkowanie styków w dochodzącej do niego wtyczce.
Wystarczy wypiąć wtyczkę i zmostkować piny do których dochodzą przewody.
Finalnie, auto jeździe normalnie, błędów nie ma, tempomat załącza się bez problemów (bez tej zworki nie ma możliwości uruchomienia tempomatu).
Co ciekawe, to przy jeździe na tempomacie po wciśnięciu sprzęgła ten się normalnie odstawia.
Prawdopodobnie komputer musi mieć podaną informację o tym że pedał nie jest naciśnięty i to jest warunek konieczny do jego uruchomienia a odstawienie jest niezależne od położenia krańcówki.
Być może komputer pobiera sygnały nie tylko z czujnika ale i z innego źródła np. na podstawie pomiarów obciążenia silnika.
Comment
Comment