Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sprowadzanie Civic Si z USA

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Sprowadzanie Civic Si z USA

bardzo podoba mi się honda si sedan ze stanów. ale nie ma na naszym forum wzmianki na jej temat(lub nie znalazłem). Interesuje mnie sam samochód, opinie o nim, przeróbki jakie trzeba dokonać przed rejestracją w Polsce itp.
    bardzo byłbym wdzięczny jeśli uzyskałbym kilku informacji na ten temat.
    POZDRAWIAM
    Last edited by Alix; 10-09-2013, 23:33.

Oł yeah Civic Si wymiata te coupe jest kozacki,niestety nie wiele moge Ci powiedzieć. Lampy chyba nie podlegają przeróbce ,ale trzeba je ustawić.

Comment

Civic Mugen
      fajny ale nie na nasze dziurawe drogi!!
      Załączone pliki

Comment

Z tego co wiem, to trzeba zmienić tylne lamp (w USA kierunkowskazem jest migająca pozycja) a z przodu reflektory mają symetryczne ustawianie żarówek (u nas jest a-sym), jednakże dobra stacja kontroli pojazdów potrafi to wyregulować.

Comment

Dobry bedzie tylko trzeba bedzie delikatniej jezdzić bo jakiś dziurawych drogach. Nie wszędzie takie są Polecam naprawdę bardzo mi sie podoba. Tylne lampy można przerobić. W internecie oferują się firmy na przeróbkę takich lamp.

Comment

Jesli jest wersja dwudrzwiowa nie trzeba przerabiac tylnych lamp (ma zolte migacze) czterodzwiowka ma zolte migacze ale od roku modelowego 2009, odnosnie przednich lamp i ich ewentualnych przerobek zdania sa rozne, wiekszosc civic-ow w Polsce ma nic nie przerabiane. Istnieja firmy ktore przerabiaja przednie lampy, mam konretnie dwa adresy w Krakowie dla zainteresowanych.

Comment

Zamieszczone przez bogwit Zobacz posta
              Civic Mugen
              fajny ale nie na nasze dziurawe drogi!!
              Brzydsza wersja tutejszego civica sedana.Przednie kierunkowskazy przenieśli mu na zewnątrz lamp.I brak ich w lusterkach.Światła z tyłu ma też brzydsze.Czyżby różnił się też zawieszeniem od europejskiej wersji?
              Last edited by jacek65; 08-12-2009, 21:02.

Comment

@up
                Kolego kwestia gustu.

Comment

główną wadą samochodów ze stanów jest to że najczęciej części nie pasują z europejczyków.po za tym jeżeli sprowadzisz samochód np. ze stanu California to blachy nie są dobrze zabezpieczone antykorozyjnie(bo nie pada u nich śnieg, a i deszcz bardzo rzadko).suma sumarum niepolecam.

Comment

Kolego piszesz ze sprowadzenie z Californii ma wady bo blachy sa zle zabezpieczone, troche mnie to dziwi bo co ma do blach miejsce sprzedawania samochodu?? Ja kupilem w Illinois a to nic nie zmienia bo wyprodukowana była w japonii wiec nie wiem jaki to ma zwiazek z blachami. A taka ciekawostka jak poznac PRAWDZIWEGO japonczyka?
                    Bo w nr VIN pierwszy znak to 1 a reszta to wszystko od producentów z innych rejonów świata

Comment

Nie wiem czy kolega bogwit dostał odpowiedź jakiej oczekiwał...?
                      kilka uwag:
                      w usa nie wymagane są boczne kierunkowskazy (na błotnikach przód, i w lusterkach - daltego ich sie nie robi na rynek usa, w EU wymagane)
                      wszystkie samochody na rynek USA mają symetryczne reflektory, da się to zmienić, najprościej wymaina całych reflektorów załatwia sprawę.
                      wszystkie samochody Hondy na rynek usa to made in japan i oczywistą bzdurą jest teoria słabych blach !
                      Co do kosztów to logistycznie są firmy które się tym w Polsce zajmują od A- do Z ale często można się nadziać na kanciarzy - bywał ten temat w TV.
                      co do części nie ma kompletnie żadnego problemu - mozna kupić w PL wszystko.
                      co do kosztów to tak: zakup $ (kto to kupi za ciebie? kwestia zaufania dajesz komuś kase i zdajesz sie na profesjonalizm - czyli kupujesz kota w worku) do tego logistyka w usa trzeba go dostarczyć na Prom kupując w Californi musisz go przewieźć 6000km na Terminal odpraw w Nowym Yorku - głównie z tamtąd wypływają statki wożące do Eur. - najbliżej koszt paliwa za 6000 km ! dolicz (procedura wysyłki załadaowania) wynajęcie kontenera około 10tys zł, odbiór w Śwwinoujściu lub Gdyni (kogoś tam trzeba kumatego wysłać) Cło w Polsce na Japońskie samochody 3 x wieksze niż za wersję Turecką -sedana, tu cła nie ma bo "u nas" robiony, do tego koszty homologacji w PL.
                      generalnie nie opłaca się tzn polakowi "z ulicy" sie nie opłaca !
                      Kiedy sie opłaca ?...w miarę opłaca ... tzn zależy co i jak kupisz - są 2 możliwości:
                      1. kupienie auta na tzw. "mienie" to jest znane i czasem praktykowane dużo kosztów odchodzi (opłacalne w przypadku bardzo drogich samochodów u nas a w usa one sa 30% tańsze) była raz info w TV auto które w PL kosztowało 200ys - można nawet zamknąć sie w Pl w 100tys zł - troche sie spuści i 80tys mozna zarobić.
                      2. kupienie auta na Litwie - litwa nie pobiera od obywateli swojego kraju żadnych ceł podatków etc, ludzie jeżdzą na Litwie bardzo dobrymi samochodami i państwo "pomaga" jak może dlatego Litwini nie mają problemu sprowadzania samochodów 10 letnicj jak w PL zwożą prawie nowe auta, sporo tych aut jest zakupionych przez obywateli polskich na Litwie. Taniej jechać na Litwe i kupić wypasione auto z za oceanu 20-30% taniej niż to samo auto na polskim rynku, co i tak sie opłąca.
                      Moj kolega 3 lata temu kupił od Litwina CHRYSLER PACIFICA za 35tys zł. oczywiście full co można mieć to miał.
                      Last edited by rambo7; 31-01-2011, 14:08.
                      Kierownik Działu Diesla

Comment

Witam. Mam Civica sedan wersja amerykańska vin zaczyna się na 1HGFA , auto jest z 2006 roku bardzo dobrze utrzymane mechanik rył w nim ze 2 godziny i stwierdził że nie bite , ale zaraz się zastrzegł ze są artyści do Polski przyjechało w 2008 roku i chodzi mi o takie informacje czy np. drzwi , klapy tylna i przednia pasują z wersji europejskiej w tej chwili chciałbym kupić uszczelkę od przednich lewych drzwi bo lekko się przetarła nie wiem gdzie zapukać Pozdrawiam

Comment

Witam . Może podepnę się pod temat Mam HONDĘ CIVIC sedan 2006 r. wersja U.S.A SKRZYNIA 5 BIEG. VIN 1HGFA15596L008821. Czy blachy pasują od wersji europejskiej.
                          Dzięki

Comment

Working...
                          X