Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pilot (kluczyk) po wymianie baterii na nowa nie otwiera zdalnie Honda Civic VIII gen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Pilot (kluczyk) po wymianie baterii na nowa nie otwiera zdalnie Honda Civic VIII gen

Na pilocie (kluczyku) w momencie klikania przycisku pojawiała się czerwona dioda (nie wiem czy od zawsze). Zakupiłem wiec baterie marki Duracell DL/CR 1616 i wymieniłem.
    Niestety po wymianie pilot nie otwiera auta. Powrót do starej baterii pomógł ale jednak chciałbym ja wymienić skoro juz kupiłem nowa.
    Wydawało mi się ze Duracell to dobra marka. Sprawdziłem miernikiem i ma ponad 3V (trochę więcej niż stara - marki GP). Bateria umieszczona odpowiednio wiec wiem co mógłbym zrobić więcej.
    Last edited by civic8gen; 23-02-2025, 14:37.

Zamieszczone przez civic8gen Zobacz posta
    Bateria umieszczona odpowiednio wiec wiem co mógłbym zrobić więcej.
    Nie zapomnij się przywitać w odpowiednim dziale, bo o kluczyki pytasz, a nie wiadomo kto...
    Odpowiedź jest już internecie, kupić inną baterię (np Varta), bo zdarzają sie takie nie trzymające prądu

Comment

dioda w pilocie kluczyka powinna błysnąć zawsze, sprawdź czy bateria siedzi w gnieździe dobrze i czy dotyka odpowiednio złączy? czasem te baterie potrafią się różnić w sposób niezauważalny mikroskopijny np inaczej nieco leci rant baterii i może coś nie stykać.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
      X