Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

brzęczenie, rezonans w okkolicach pprędkościomierza

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• brzęczenie, rezonans w okkolicach pprędkościomierza

Witam wszystkich. Pacjent civic ufo 1.8 2006. Od jakiegoś czasu pojawiło się u mnie w hani dziwne brzęczenie w okolicach zegarów. Przypomina to jakby coś luźnego wpadało w rezonans i brzęczało. Ma to miejsce na wolnych obrotach i podczas jazdy po zmianie biegu kiedy przyspieszam. Miał ktoś z Was coś takiego? Co to może być? Jak temu zaradzić bo nie ukrywam irytuje mnie to bardzo

Zamieszczone przez kadamcz Zobacz posta
    Witam wszystkich. Pacjent civic ufo 1.8 2006. Od jakiegoś czasu pojawiło się u mnie w hani dziwne brzęczenie w okolicach zegarów. Przypomina to jakby coś luźnego wpadało w rezonans i brzęczało. Ma to miejsce na wolnych obrotach i podczas jazdy po zmianie biegu kiedy przyspieszam. Miał ktoś z Was coś takiego? Co to może być? Jak temu zaradzić bo nie ukrywam irytuje mnie to bardzo
    Różnie pisali.
    1. Przedlifty cierpią na trzeszczenie plastików. Później chyba podkładano gąbki. To może zależeć od niższej aktualnie temperatury.
    2. Pod osłoną podszybia jest metalowa blacha - czasem rezonuje (pod maską)
    TU trochę napisano

Comment

Miałem to samo, szukałem problemów w plastikach przy prędkościomierzu, pod maską itp. Okazało się, że przerdzewiała i prawie odpadła osłona termiczna wydechu. Po przykręceniu jej na podkładkach dźwięk "z okolic prędkościomierza" znikł.

Comment

Working...
      X