Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nieszczelność w układzie spryskiwania szyby.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nieszczelność w układzie spryskiwania szyby.

Witam
    Ostatnio z dnia na dzień zauważyłem, że płyn ze spryskiwacza zamiast na szybę leje się pod samochód co daje mi powody przypuszczać, że jakiś gryzoń przegryzł gdzieś wężyk.
    Płyn wylewa się za przednim kołem od strony pasażera co daje mi postawy myśleć że to jednak wąż a nie pojemnik czy jakaś nieszczelność przy pompce płynu, które to są przed kołem. (no chyba, że się mylę) Co tam trzeba odkręcić aby ustalić miejsce gdzie ten płyn wydostaje się z układu? Nadkole czy coś innego?

Dzięki za pomoć

Nadkole do zdjęcia.
    Jest tam też zbiornik. Ale skoro przy pryskaniu leci ci pod auto to można obstawiać że zbiornik cały. Pewnie pękł wężyk lub zsunal się z pompki. A jak pękła pompka to odezwij się na PW bo leżą gdzieś w garażu u mnie od UFO zarówno do szyb jak i reflektorów.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

Będę próbował to jutro obejrzeć ale jak wspomniałem zbiornik i pompka są przed kołem przy próbie spłukiwania szyby leje się za kołem więc to chyba nie są uszkodzenia przy pompce ale gdziś bliżej samej szyby

Comment

Jak się okazało demontaż nadkola był zbędny gdyż wyciek jest gdzieś w okolicach szyby i mam pytanie co poza wycieraczkami tam należy odkręcić aby się dostać pod ten plastik/kratkę przy szybie?

Comment

musisz zdjąć plastiki podszybia- są spinki/kołki plastikowe do wypiecia i powinny ujawnić się wężyki.
          Jest (w sedanie) spięte "kolanko" plastikowe łączące 2 wężyki po lewej stronie(pod plastikiem podszybia) patrząc od przodu na silnik.

Comment

Zrobione, nawet wycieraczek nie trzeba było odkręcać jak się okazało przyczyną było błędne założenie tego zabezpieczenia które trzyma wężyk na łączeniu tzn odwrotnie a zrobił to zgoj mechanik który mi ostatnio wymieniał amortyzatory.

Comment

Working...
            X