Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic 1,8 VIII. 500 tyś przejechane co dalej

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Civic 1,8 VIII. 500 tyś przejechane co dalej

Witam

500 tyś przejechane.
    Kto z Was pochwali się takim przebiegiem?
    Załączone pliki

Piękny wynik. Auto od nowości w Twoich rękach?

Comment

Zamieszczone przez bravossi Zobacz posta
      Piękny wynik. Auto od nowości w Twoich rękach?
      Mam go od 220tyś

Comment

Jakie wykonales naprawy silnikowe co padło itp ?? i pochwal sie jaki olej lejesz co ile wymiana byla ?? na samym pb czy lpg ?

Comment

Żadnych większych napraw silnika nie było, wymieniałem sprzęgło silnika, silnik dmuchawy, rozrusznik, sprzęgło klimy oraz inne drobne części eksploatacyjne.Olej Shell Helix Ultra 5W40 lany co 10 tyś. Silnik bede męczył, aż padnie. Kat mam do wymiany, alternator wożę zapasowy w aucie już ze dwa lata, ale oryginalny nie chce paść.

Comment

to dla mienswietne wieści.
            Planowałem użytkować do ok 350tys km , czyli kolejne 3..4 lata a tu okazuje się, że można jeszcze dalej..

przepala olej silnikowy?
            Ciekawe jak u Ciebie wygląda kierownica, bo w moim (jestem 2 włascicielem, auto od 150tys km) kiera już powycierana strasznie.

sprzęgło wytrzymalo 250tys km ?
            regulowaleś zawory? ukrecileś dlugą oskę?
            coś w elektryce się dzialo (podnośniki drzwi, centralny albo alarm?)

Comment

Zamieszczone przez zadra Zobacz posta
              to dla mienswietne wieści.
              Planowałem użytkować do ok 350tys km , czyli kolejne 3..4 lata a tu okazuje się, że można jeszcze dalej..

przepala olej silnikowy?
              Ciekawe jak u Ciebie wygląda kierownica, bo w moim (jestem 2 włascicielem, auto od 150tys km) kiera już powycierana strasznie.

sprzęgło wytrzymalo 250tys km ?
              regulowaleś zawory? ukrecileś dlugą oskę?
              coś w elektryce się dzialo (podnośniki drzwi, centralny albo alarm?)
              Od wymiany do wymiany dolewam około litra oleju, kierownica obszyta także dobrze wyglada, sprzęgło wymieniałem przy około 400 tyś(jazda głównie autostrady), wymieniałem tez Przełącznik Zespolony drzwi, zaworów już dawno nie regulowałem, ośka nie ruszana, auto głównie używane w Holandii.
              Last edited by marpie7; 25-07-2023, 19:02.

Comment

Jeszcze sporo nim przelatasz, dużo da tutaj profilaktyka
                tj. świece, zawory, filtry, płyny na czas
                Widziałem takie z przebiegiem 700 z hakiem

Comment

Working...
                X