Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana panelu klimaryzacji/nawiewu na poliftowy.?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana panelu klimaryzacji/nawiewu na poliftowy.?

Cześć.
    Orientuję czy można podmienić panel klimaryzacji/nawiewu w ufo na poliftowy. Chodzi o tą część z nawiewem, pokrętłem klimatyzacji, podgrzewaniem lusterek. Znalazłem instrukcje jak go wymontować, tylko zastanawiam się czy ten matowy, poliftowy będzie pasował. Czy czegoś tam nie zmieniono,zaczepow lub czegoś w tym stylu. Chcę to zrobić ponieważ ten przedliftowy, połyskujący strasznie mi się nie podoba.

Robiłem podobny manewr w accordzie, trzeba było tylko pamiętać o tym że klimatyzacja w aucie z silnikiem diesla nie działa z panelem od bp i odwrotnie,do tego angliki.

Zawsze możesz porównać zdjęcia zaczepów polift / przed lift, ale wątpię że pozmieniali układ mocowań.

Comment

Dzięki za podpowiedź.
      O dieslach nie wiedziałem o Anglikach pomyślałem. Sprzedawca podeślę mi zdjęcie panelu z zaczepami i porównam ze zdjęciami przedlifta w internecie(bo takie znalazłem). Puki co mojego panelu nie wymontowuje bo czekam na cieplejsze dni jeśli się okaże, że czegoś nie zauważyłem w najgorszym razie sprzedam zakupiony poliftowy panel.

Comment

Jak były w VIII wersje premium to też na to zwracaj uwagę bo połowa głośników wtedy nie zagra.

Comment

Z tego co widzę to nie takie proste. Nie wiem czy nie odpuszczę. Chodzi o wyposażenie o nazwie "premium" czy o nagłośnienie?
          Może łatwiej będzie kupić jakąś okleinę na panel i w ten sposób pozbycie się tego lustrzanego połysku.

Comment

Nagłośnienie.

Do tego po nr radia dojedziesz czy to diesel czy bp.

SEF to diesel a SAE to benzyna.

Comment

Dzięki wielki. Zaoszczędziłem dzięki Twoim radom 130 zł i bardzo dużo nerwów. Panel, który chciałem kupić pochodzi z auta z nagłośnienie premium a ja mam zwykłe.
              Będę się rozglądał czy coś się pojawi a jak nie to jakaś ładna okleinka mi pozostaje.

Comment

Zamieszczone przez broslovsky Zobacz posta
                Cześć.
                Orientuję czy można podmienić panel klimaryzacji/nawiewu w ufo na poliftowy. Chodzi o tą część z nawiewem, pokrętłem klimatyzacji, podgrzewaniem lusterek. Znalazłem instrukcje jak go wymontować, tylko zastanawiam się czy ten matowy, poliftowy będzie pasował. Czy czegoś tam nie zmieniono,zaczepow lub czegoś w tym stylu. Chcę to zrobić ponieważ ten przedliftowy, połyskujący strasznie mi się nie podoba.
                Jeżeli dobrze rozumiem, chcesz podmienić plastikowy panel otaczający licznik. Jeśli tak to jedyne na co musisz pamiętać to regulacja świateł. Ksenony nie mają regulacji w panelu, zwykle lampy mają pokrętło na dole po lewej stronie panelu. Reszta pasuje fizycznie i elektrycznie. Poza tym będzie trochę przekładania bo wszystkie panele sterujące montowane są do jednego dużego plastiku za pomocą miliona śrubek. Robota na 2 godziny. Uważaj na czujnik temperatury wnętrza pod małą kratką po prawej od zegarów głównych na dodatkowym obramowaniu. Przy wyciąganiu łatwo wyrwać wtyczkę bo krótkie kable a potem ból w dupie żeby go zmontować. Ale warto, efekt super. Do dzieła.
                Last edited by tomaton1980; 14-01-2023, 09:50.

Comment

W Anglikach panej jest odwrócony, lustrzany. Nie pasuje.

Comment

To co ty chcesz występowało w wersji Typer ale musiałbyś sobie wyciąć dziurę która jest zaznaczona od tyłu na pokrętło od regulacji świateł ( jeśli nie masz świateł ksenonowych)
                    Ogólnie rzadko spotykany element i pasuje wyłącznie od wersji europejskiej.

Można się rozejść

Comment

Working...
                    X