Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Światła dzienne LED oczkowe

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Światła dzienne LED oczkowe

Załączone pliki
    Last edited by argentina10; 02-06-2022, 21:08.

Czy te oczkowe świecą tylko bezpośrednio w przód czy też widać je z lekkiego ukosa?
    Bo zderzak w tym miejscu nie jest idealnie prostopadły do linii auta.

Comment

Zamieszczone przez eror Zobacz posta
      Czy te oczkowe świecą tylko bezpośrednio w przód czy też widać je z lekkiego ukosa?
      Bo zderzak w tym miejscu nie jest idealnie prostopadły do linii auta.
      Dokladnie większość światła idzie na bok bo taki jest zderzak i nie da się nic z tym zrobić . Jak spojrzysz z przodu jest tak sobie a z lekkiego boku aż razi po oczach. Musialy by być dedykowane oczka z odpowiednim kątem

Comment

A mógłbyś linka podać, gdzie kupowałeś?
        Może dało by się jakieś podkładki pod te oczka zrobić.

Comment

Na alkegro Einparts światła dzienne drl 4020 za 188,90 zł . Są jeszcze za 250 NSSC jeśli chcesz coś jeszcze bardziej pewnego. Ale te Ein Parts są wg mnie bardzo dobrej jakości i wszystkompo Polsku i solidnie wykonane.
          Co do podkładek to niestety nic z tego . Po otwornicy oczka są bardzo ciasno i gdybyś nawet chciał coś podłożyć to wtedy one będą wypadać to raz , a dwa że moga wtedy podciekac i dupa. Bo z tylu one są rozbieralne.
          Niestety w nazej hondzie żeby cokolwiek świeciło prosto to trzeba by montować po środku a to będzie niezgodne z wymogami ..

Comment

Na alkegro Einparts światła dzienne drl 4020 za 188,90 zł . Są jeszcze za 250 NSSC jeśli chcesz coś jeszcze bardziej pewnego. Ale te Ein Parts są wg mnie bardzo dobrej jakości i wszystkompo Polsku i solidnie wykonane.
            Co do podkładek to niestety nic z tego . Po otwornicy oczka są bardzo ciasno i gdybyś nawet chciał coś podłożyć to wtedy one będą wypadać to raz , a dwa że moga wtedy podciekac i dupa. Bo z tylu one są rozbieralne.
            Niestety w nazej hondzie żeby cokolwiek świeciło prosto to trzeba by montować po środku a to będzie niezgodne z wymogami ..

Comment

Podłączę się do tematu. Ja również zamontowałem takie ledy, może moje fotki przydadzą się komuś w podjęciu decyzji.
              Auto ledy (4).jpgAuto ledy (11).jpgAuto ledy (2).jpg

Comment

i jak z trwałością? działają, czy mieliście jakieś problemy z nimi?

Comment

Data na zdjęciu. Mogę zrobić aktualne zdjęcie. Co do przyszłości się nie wypowiem.

Comment

Zdjęcia po roku będą jak najbardziej na plus. Gdyby udało się jakiś manual wstawić to byłoby super. Zastanawiam się nad dlr i z legalnych rozwiązań to wydaje się najlepsze. Jedyny minus jaki na razie widzę to konieczność dziurawienia zderzaka, bo jak diody wysiądą to będzie to kiepsko wyglądało.

Comment

Vivaldi długo zastanawiałem się czy nie zamontować oczka właśnie tak jak Ty ale ostatecznie chciałem uzyskać takie "V" a nie linie z ledów ale jest opcja że po prostu dorzucę z 3 oczka w tej linii jak Twoja. A w nocy jak masz tylko ledy to oświetla Ci dobrze przód drogi czy też większość na boki ?

PS. panowie sorki że dopiero odp ale nie miałem dostępu do lapka grubo ponad miesiąc
                      Last edited by argentina10; 25-07-2022, 09:15.

Comment

Zamieszczone przez tomji Zobacz posta
                        Zdjęcia po roku będą jak najbardziej na plus. Gdyby udało się jakiś manual wstawić to byłoby super. Zastanawiam się nad dlr i z legalnych rozwiązań to wydaje się najlepsze. Jedyny minus jaki na razie widzę to konieczność dziurawienia zderzaka, bo jak diody wysiądą to będzie to kiepsko wyglądało.
                        Jak narazie po 2 miesiącach jest ok i będzie dobrze tylko kluczowe wg mnie jest uszczelnienie silikonem obudowy tych oczek aby nie dostała się woda bo zdarzały się takie przypadki że ludzie narzekali na to. Co do dziurawienia zderzaka to nie ma obaw bo nawet jeśli któreś oczko wysiądzie to można dokupić jedno i podłączyć bo wszystkie 5 są łączone szeregowo na wtyki więc nie trzeba całego zestawu na nowo

Comment

Nie bardzo jestem w stanie sobie wyobrazić dodanie 3-ech oczek (chyba w górę miejsca braknie, a w dół to dopuszczalne wymiary nie "pozwalają".
                          Zdjęcia po ponad roku zrobię wieczorem.

Comment

Zamieszczone przez Viwaldi Zobacz posta
                            Nie bardzo jestem w stanie sobie wyobrazić dodanie 3-ech oczek (chyba w górę miejsca braknie, a w dół to dopuszczalne wymiary nie "pozwalają".
                            Zdjęcia po ponad roku zrobię wieczorem.
                            U Ciebie nie bo przepisy ale u mnie mogę jeszcze w dół żeby jeszcze bardziej zaznaczyć literę " V" tylko na razie sobię daruję bo i tak ani policja się nie czepia ani inni na drodze nie mrugają czyli jest i tak dobrze widoczne nawet w słoneczny dzień.

Comment

IMG_20250501_211248.jpgIMG_20250501_211302.jpgIMG_20250501_211248.jpgIMG_20250501_211302.jpg

Po kilku latach natrafiłem na forum mazdy na ciekawy pomysł jak przerobić te oczka aby świeciły tak jak trzeba prosto i to zrealizowałem. Użyłem mufek z rur PP które w środku mają 19mm . Roboty było sporo ale było warto bo bezpieczeństwo się znacznie poprawiło a i nie wygląda to jakoś źle. Malowałem sprayem przed przyklejeniem wiec kiedyś trzeba by cały zderzak i tak odmalować i będzie git.
                              Kąt jaki mi wyszedł do poprawnego świecenia to aż 52 stopnie więc widać ile było wcześniej warte światło z przodu
                              Last edited by argentina10; 02-05-2025, 17:14.

Comment

Working...
                              X