Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Światła dzienne LED oczkowe
Collapse
X
-
Zamieszczone przez eror Zobacz postaCzy te oczkowe świecą tylko bezpośrednio w przód czy też widać je z lekkiego ukosa?
Bo zderzak w tym miejscu nie jest idealnie prostopadły do linii auta.
Comment
-
Na alkegro Einparts światła dzienne drl 4020 za 188,90 zł . Są jeszcze za 250 NSSC jeśli chcesz coś jeszcze bardziej pewnego. Ale te Ein Parts są wg mnie bardzo dobrej jakości i wszystkompo Polsku i solidnie wykonane.
Co do podkładek to niestety nic z tego . Po otwornicy oczka są bardzo ciasno i gdybyś nawet chciał coś podłożyć to wtedy one będą wypadać to raz , a dwa że moga wtedy podciekac i dupa. Bo z tylu one są rozbieralne.
Niestety w nazej hondzie żeby cokolwiek świeciło prosto to trzeba by montować po środku a to będzie niezgodne z wymogami ..
Comment
-
Na alkegro Einparts światła dzienne drl 4020 za 188,90 zł . Są jeszcze za 250 NSSC jeśli chcesz coś jeszcze bardziej pewnego. Ale te Ein Parts są wg mnie bardzo dobrej jakości i wszystkompo Polsku i solidnie wykonane.
Co do podkładek to niestety nic z tego . Po otwornicy oczka są bardzo ciasno i gdybyś nawet chciał coś podłożyć to wtedy one będą wypadać to raz , a dwa że moga wtedy podciekac i dupa. Bo z tylu one są rozbieralne.
Niestety w nazej hondzie żeby cokolwiek świeciło prosto to trzeba by montować po środku a to będzie niezgodne z wymogami ..
Comment
-
Podłączę się do tematu. Ja również zamontowałem takie ledy, może moje fotki przydadzą się komuś w podjęciu decyzji.
Auto ledy (4).jpgAuto ledy (11).jpgAuto ledy (2).jpg
Comment
-
Zdjęcia po roku będą jak najbardziej na plus. Gdyby udało się jakiś manual wstawić to byłoby super. Zastanawiam się nad dlr i z legalnych rozwiązań to wydaje się najlepsze. Jedyny minus jaki na razie widzę to konieczność dziurawienia zderzaka, bo jak diody wysiądą to będzie to kiepsko wyglądało.
Comment
-
Vivaldi długo zastanawiałem się czy nie zamontować oczka właśnie tak jak Ty ale ostatecznie chciałem uzyskać takie "V" a nie linie z ledów ale jest opcja że po prostu dorzucę z 3 oczka w tej linii jak Twoja. A w nocy jak masz tylko ledy to oświetla Ci dobrze przód drogi czy też większość na boki ?
PS. panowie sorki że dopiero odp ale nie miałem dostępu do lapka grubo ponad miesiącLast edited by argentina10; 25-07-2022, 09:15.
Comment
-
Zamieszczone przez tomji Zobacz postaZdjęcia po roku będą jak najbardziej na plus. Gdyby udało się jakiś manual wstawić to byłoby super. Zastanawiam się nad dlr i z legalnych rozwiązań to wydaje się najlepsze. Jedyny minus jaki na razie widzę to konieczność dziurawienia zderzaka, bo jak diody wysiądą to będzie to kiepsko wyglądało.
Comment
-
Zamieszczone przez Viwaldi Zobacz postaNie bardzo jestem w stanie sobie wyobrazić dodanie 3-ech oczek (chyba w górę miejsca braknie, a w dół to dopuszczalne wymiary nie "pozwalają".
Zdjęcia po ponad roku zrobię wieczorem.
Comment
-
IMG_20250501_211248.jpgIMG_20250501_211302.jpgIMG_20250501_211248.jpgIMG_20250501_211302.jpg
Po kilku latach natrafiłem na forum mazdy na ciekawy pomysł jak przerobić te oczka aby świeciły tak jak trzeba prosto i to zrealizowałem. Użyłem mufek z rur PP które w środku mają 19mm . Roboty było sporo ale było warto bo bezpieczeństwo się znacznie poprawiło a i nie wygląda to jakoś źle. Malowałem sprayem przed przyklejeniem wiec kiedyś trzeba by cały zderzak i tak odmalować i będzie git.
Kąt jaki mi wyszedł do poprawnego świecenia to aż 52 stopnie więc widać ile było wcześniej warte światło z przoduLast edited by argentina10; 02-05-2025, 17:14.
Comment
Comment