Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czujniki parkowania tył - gdzie wyświetlacz?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czujniki parkowania tył - gdzie wyświetlacz?

Witam,
    Chciałbym zamontować czujniki cofanie na tył. Mam wersje przed liftingiem. Wybór padł na te: https://allegro.pl/oferta/czujniki-c...ource=facebook

Moje pytanie jest czy ktoś maa takie lub podobne i mógłby doradzić, w którym miejscu zamontować ten wyświetlacz, żeby pasował i nie przeszkadzał w prowadzeniu:-)
    Dziękuję bardzo za wszystkie porady

Wyświatlacz najlepiej jest montować nad lusterkiem,nie kręcisz się wtedy niepotrzebnie.

Comment

Dokładnie. U siebie tak mam właśnie zrobione i sprawdza się bardzo dobrze.

Comment

O super! Dziękuję za rady i za zdjęcie poglądowe! Zamawiam w takim razie i bedę kombinował w ten sposób:-) A dużo jest zabawy żeby kabel schować w podsufitke?

Comment

Kabelek bez problemów wciska się w szczeliny. Nie z tym dużo roboty.

Comment

Witam, dziękuję za rady:-) Czujniki zamocowane:-) Nie obyło się bez problemów. Pierwszy problem dwie urwane śruby od pokrywy dolnej części bagażnika. Drugi problem okazało się, że Niunia miała spotkanie w tylną część ciała więc założenie spowrotem zderzaka trwało trochę za nim się udało wsunąc go w te matelowe na środku. Druga sprawa to wtyczki do centralki które się odczepiały przy mocowaniu boczka musiałem zmienić miejsce. Jest teraz na wewnętrznej części nadkola-tylnego słupka (Między tylnym światłem a wlewie paliwa). Masa podpięta do zapalniczki a napięcie pod światła cofania (brązowy kabelek pod tylnym prawym fotelem). Na sam koniec się okazało, że akumulator się rozładował od ciągłego sprawdzania:-) Ale koniec końcu żona zadowolona zaparkowała blisko ściany:-) Demontaż boczków oraz pomysł podpięcia pod brązowy przewód dzięki stronie Trafo:-) Dzięki bardzo!
            20201125_155317.jpg

Comment

Working...
            X