Można tez po wyjściu a auta przed jego dotknięciem "puknąć" w karoserię pierścionkiem albo obrączką to iskra przejdzie, ale bezboleśnie.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Naelektryzowana Żona
Collapse
X
-
Chodzi o sposób wysiadania. Nagrajcie telefonem jak wysiadacie i porównajcie. Zobaczcie kto jak nogi wystawia (dwie naraz czy jedna), która ręka co trzyma. Trzeba zobaczyć kto jakie ma dłonie (suche, czy nawilżone). Zróbcie test w rękawiczkach nitrylowych. Wszystko się rozbija o sposób wysiadania i przewodność elektryczną skóry.Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.
Comment
-
Zamieszczone przez pablo_see Zobacz postaChodzi o sposób wysiadania. Nagrajcie telefonem jak wysiadacie i porównajcie. Zobaczcie kto jak nogi wystawia (dwie naraz czy jedna), która ręka co trzyma. Trzeba zobaczyć kto jakie ma dłonie (suche, czy nawilżone). Zróbcie test w rękawiczkach nitrylowych. Wszystko się rozbija o sposób wysiadania i przewodność elektryczną skóry.sigpic HONDA - The Power of Dreams
Comment
-
No wiec problem ustał. Troszkę to trwało zanim wszystko ustało. Ale żona wysiada Z Auta teraz trzyma jednocześnie rękę i nogę na ziemi trzymając się metalowego elementu. I co najlepsze chociaż to śmieszne żona rozbiera się ze Wszystkiego co potencjalnie Może kopać. Zaczęliśmy od bluzy z kapturem i problem ustał a bluza Markowa firmy Rituals, produkcja Turcja. Zaczęła wysiadać normalnie i nie kopie już.sigpic HONDA - The Power of Dreams
Comment
-
Zamieszczone przez WujcioPawcio Zobacz postaAle żona wysiada Z Auta teraz trzyma jednocześnie rękę i nogę na ziemi ...
Comment
-
Znaczy to nie tak jak myślisz to nie takmy po prostu tak spróbowaliśmy i nie kopało
było trochę śmiechu ale trzeba było spróbować wszystkiego a pomysłowość była dowolna
narazie zdjęła bluzę z kapturem, wsiada wysiada testujemy i nie kopie. Zobaczymy co tak elektryzuje.
Last edited by WujcioPawcio; 06-06-2020, 13:19.sigpic HONDA - The Power of Dreams
Comment
-
Zamieszczone przez WujcioPawcio Zobacz postaAle żona wysiada Z Auta teraz trzyma jednocześnie rękę i nogę na ziemi trzymając się metalowego elementu
Comment
-
Zamieszczone przez Xxsoft Zobacz postaMusi to śmiesznie wyglądać. Najpierw ręką wysiada czy noga? Rozumiem, że ręką trzyma metalowego elementu... A co z drugą nogą? W powietrzu?nie No to chodziło Mi, jak wysiada to jedna ręka trzyma się metalowego elementu i jednocześnie kładzie nogę na ziemi a druga noga zostaje w aucie na dywaniku
No najpierw wysiada ręka, później noga prawa.
sigpic HONDA - The Power of Dreams
Comment
-
Miałem taki problem w moim Civicu zaraz po zakupietylko, że u mnie każda osoba była kopana. Nie było wyjątków. Przyszedł czas na pierwsze sprzątanie samochodu. Przy czyszczeniu kokpitu, gdy pierwszy raz przeciągnąłem po desce ściereczką z mikrofibry iskry aż leciały ;p znalazłem gdzieś stary płyn antyelektrostatyczny. Przeleciałem całą deskę i inne plastikowe elementy, potem normalnie plakiem i problem ustał
Comment
-
Ja w ogóle zastanawiam się czy to może być tez wina w zasadzie butów. Żona przestała nosić markową bluzę i przestało kopać, za kupiłem nowe markowe buty New Balance i raz na jakiś czas i Mnie kopnie. Ale u Mnie tylko słychać, i widać ale nie czuje kopnięcia.sigpic HONDA - The Power of Dreams
Comment
-
Daj auto do prania foteli i powinno przestać kopać. To tak jak z sciąganiem bluzy przez głowę. Raz się elektryzuje a raz nie. Moim zdaniem to wina materiału na fotelach. Po przepraniu foteli zmienisz "współczynnik tarcia" i powinno być ok
Comment
Comment