Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Naelektryzowana Żona

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Można tez po wyjściu a auta przed jego dotknięciem "puknąć" w karoserię pierścionkiem albo obrączką to iskra przejdzie, ale bezboleśnie.

Comment

Chodzi o sposób wysiadania. Nagrajcie telefonem jak wysiadacie i porównajcie. Zobaczcie kto jak nogi wystawia (dwie naraz czy jedna), która ręka co trzyma. Trzeba zobaczyć kto jakie ma dłonie (suche, czy nawilżone). Zróbcie test w rękawiczkach nitrylowych. Wszystko się rozbija o sposób wysiadania i przewodność elektryczną skóry.
      Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
      Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

Zamieszczone przez pablo_see Zobacz posta
        Chodzi o sposób wysiadania. Nagrajcie telefonem jak wysiadacie i porównajcie. Zobaczcie kto jak nogi wystawia (dwie naraz czy jedna), która ręka co trzyma. Trzeba zobaczyć kto jakie ma dłonie (suche, czy nawilżone). Zróbcie test w rękawiczkach nitrylowych. Wszystko się rozbija o sposób wysiadania i przewodność elektryczną skóry.
        Ok wypróbuje
        sigpic HONDA - The Power of Dreams

Comment

No wiec problem ustał. Troszkę to trwało zanim wszystko ustało. Ale żona wysiada Z Auta teraz trzyma jednocześnie rękę i nogę na ziemi trzymając się metalowego elementu. I co najlepsze chociaż to śmieszne żona rozbiera się ze Wszystkiego co potencjalnie Może kopać. Zaczęliśmy od bluzy z kapturem i problem ustał a bluza Markowa firmy Rituals, produkcja Turcja. Zaczęła wysiadać normalnie i nie kopie już.

Comment

Zamieszczone przez WujcioPawcio Zobacz posta
            Ale żona wysiada Z Auta teraz trzyma jednocześnie rękę i nogę na ziemi ...
            O kurczę, do czego to doszło...

Comment

Znaczy to nie tak jak myślisz to nie tak my po prostu tak spróbowaliśmy i nie kopało było trochę śmiechu ale trzeba było spróbować wszystkiego a pomysłowość była dowolna narazie zdjęła bluzę z kapturem, wsiada wysiada testujemy i nie kopie. Zobaczymy co tak elektryzuje.
              Last edited by WujcioPawcio; 06-06-2020, 13:19.

Comment

Może problem nie w ubraniach, kaprysach żony, temperatury otoczenia czy humoru forumowiczów. Może tapicerka foteli ma wpływ na "relacje" między ludźmi a autem?

Comment

A może coś w tym być. a może to o to chodzi, że nie powinna jeździć ze mną dlatego tak kopie

Comment

Zamieszczone przez WujcioPawcio Zobacz posta
                    Ale żona wysiada Z Auta teraz trzyma jednocześnie rękę i nogę na ziemi trzymając się metalowego elementu
                    Musi to śmiesznie wyglądać. Najpierw ręką wysiada czy noga? Rozumiem, że ręką trzyma metalowego elementu... A co z drugą nogą? W powietrzu?

Comment

Zamieszczone przez Xxsoft Zobacz posta
                      Musi to śmiesznie wyglądać. Najpierw ręką wysiada czy noga? Rozumiem, że ręką trzyma metalowego elementu... A co z drugą nogą? W powietrzu?
                      Zawisła w próżni nie No to chodziło Mi, jak wysiada to jedna ręka trzyma się metalowego elementu i jednocześnie kładzie nogę na ziemi a druga noga zostaje w aucie na dywaniku No najpierw wysiada ręka, później noga prawa.

Comment

Miałem taki problem w moim Civicu zaraz po zakupie tylko, że u mnie każda osoba była kopana. Nie było wyjątków. Przyszedł czas na pierwsze sprzątanie samochodu. Przy czyszczeniu kokpitu, gdy pierwszy raz przeciągnąłem po desce ściereczką z mikrofibry iskry aż leciały ;p znalazłem gdzieś stary płyn antyelektrostatyczny. Przeleciałem całą deskę i inne plastikowe elementy, potem normalnie plakiem i problem ustał

Comment

Ja w ogóle zastanawiam się czy to może być tez wina w zasadzie butów. Żona przestała nosić markową bluzę i przestało kopać, za kupiłem nowe markowe buty New Balance i raz na jakiś czas i Mnie kopnie. Ale u Mnie tylko słychać, i widać ale nie czuje kopnięcia.

Comment

Daj auto do prania foteli i powinno przestać kopać. To tak jak z sciąganiem bluzy przez głowę. Raz się elektryzuje a raz nie. Moim zdaniem to wina materiału na fotelach. Po przepraniu foteli zmienisz "współczynnik tarcia" i powinno być ok

Comment

Ok spróbuje. Będę w Polsce to dam do przeprania i powiem Ci jakie efekty.

Comment

Hej. Jesteśmy już po powrocie z Polski, dałem do prania fotele, całe auto do czyszczenia i ozonowania. Elektryzacja zniknęła.

Comment

Working...
                                X