Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana blendy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana blendy

Witam,

Ktoś mi roztrzaskał plastik w blendzie. Szukałem wersji 132-17165 (wersja po lifcie), jednak w mojej okolicy są tylko 132-16721 (wersja przed liftem).
    Czy jest możliwość przeniesienia tego plastiku ze starej wersji do nowej? Jeśli jest taka możliwość to jakiego kleju użyć?
    Jeśli nie, to czy ta blenda będzie pasować? Rozstaw śrub i kształt wyglądają na takie same.

Różnica będzie w znaczku "H" oraz w światłach przeciwmgielnych.

Ja będę miał na sprzedaż wersję polifcie w razie, tylko muszę ją w końcu ściągnąć z auta.

Comment

Różnica choćby wcale.
      Udało mi się za grosze wyrwać starszy model ale za to w bardzo dobrym stanie, z żaróweczkami.
      Zamontowałem bez problemu, ale trochę schodzi przy tym, tyle śrub i zatrzasków.

Comment

Blendę chyba trzyma osiem śrubek,da się je odkręcić po zdjęciu tych dwóch podłużnych zaślepek.
        Jak do wymiany żaróweczek podświetlenia rejestracji.
        Czy niestety jest potrzeba demontażu wszystkich plastików klapy tylnej?

Comment

Żeby wymienić blendę tylną trzeba wyciągnąć wszystkie lampy na klapie bagażnika i dodatkowo plastik od wewnątrz jak się nie ma sprytnych kluczy.
          (132-17165 (wersja po lifcie), 132-16721)- tymi numerami sie nie posługuj, ponieważ to nie jest numer części tylko jakiś nr. wewnętrzny producenta
          Przedlift/Polift - każdy powinien wiedzieć o co chodzi. Różnicę widać gołym okiem

Comment

Comment

Zamieszczone przez Tomchos Zobacz posta
              U mnie jest jeszcze w wersji przedliftowej.
              Blenda różni się w polifcie brak św.przeciw mgielnego,logo litera H na zewnątrz jest już ..
              Mocowanie także jest inaczej piszesz.. Co masz na myśli sprytne klucze,specjalistyczne jakieś narzędzia?
              Jakieś zdolności manualne posiadam temat do ogarnięcia samemu? Na coś zwrócić uwagę szczególnie,aby czegoś np. nie połamać?Rozkleiła mi się ta blenda chcę dać do sklejenia plastikażowi,a po za tym jest już zmatowiała i również odrazu do polerki.Jakieś porady,sugestie mile widziane.������
              Sprytne klucze w sensie długi klucz oczkowy 8ka. Bo ogólnie jak wyciągniesz boczne lampy to zorientujesz się, że przeszkadza Ci tapicerka klapy od wewnątrz.
              Jeśli nie zabierałeś się za to wcześniej i nie bawisz się plastikami w samochodzie to lepiej się za to nie zabieraj w sumie. Połamiesz któryś wewnętrzny plastik i będziesz szukał czegoś, bo coś Ci później będzie odstawać.
              Plastikaż nie sklei Ci tego,że będzie to szczelne,a nawet jeśli to zrobi to będzie bezczelnie widać klej lub silikon. Ta blenda jest tak zrobiona po prostu. Ona nie ma kleju, ona jest zrobiona metodą ultradźwiękową na zasadzie łączenia cząsteczek. Dziwnie to brzmi ale tak właśnie jest.
              Moja rada jest taka. Poszukaj używanej taką jaką masz i juz.

Comment

Mądrego dobrze posłuchać zawsze
                Mało tych blend przeliftowych jest,a znalezienie jeszcze w dobrym stanie,ech..
                Niby są kleje typu pmma nie brudzące itd.kusi spróbować,ale w takim razie na razie pass,odpuszczam..
                Dziękuję z wyczerpujące temat info

Comment

Wszystko jest możliwe do odnalezienia aczkolwiek przydatne jest orientowanie się w temacie co jak gdzie i za ile
                  Kleje sobie odpuść mimo wszystko

Comment

Working...
                  X