Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spryskiwacze reflektorów i przedniej szyby w VIIIgen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Też miałem u siebie taki problem. Z tego co pamiętam, w ruchome miejsca po prostu popsikałem silikonem w sprayu - od tamtego momentu chowają się bez zarzutu.
    A tak poza tym - żeby nie było takich problemów, trzeba ich regularnie używać ( choć zimą staram się wyłączać światła do psikania - jak są przymarznięte, to jeszcze coś popęka itp. )

Comment

• Dziękuję za pomoc! Jutro spróbuję z tym silikonemi dam znać jak poszło

Comment

• Tylko nie smarem silikonowym,a specyfikiem do pasów,uszczelek bądź prowadnic szyb (wszystkie trzy to to samo)

Comment

• Popsikane i problem załatwiony, dzięki za pomoc

Comment

• Dopadł mnie problem niedziałających spryskiwaczy. Spryski xenonów sprawne. Na szybę ani kropli.
            Sprawdzone bezpieczniki pod deską nr 10 (7.5A) oraz 38 (30A). Oba sprawne.
            Po zaciągnięciu manetki słychać przekaźnik... i teraz pytanie...

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
            Jak niczego nie znajdziesz, to srawdź czy sama wtyczka nie zgniła,bo to częsta przypadłość że plastik siedzi na miejscu a w środku pusto.
            ... Czy można się dostać do pompki (ewentualnie samej wtyczki) od szyby bez demontażu nadkola?

Edit: Już sprawdziłem, że demontaż/ odchylenie nadkola konieczne.
            Last edited by UFO_; 02-10-2018, 17:06.

Comment

• Miał ktoś przypadek ze spryskiwacz reflektorów w ogóle nie wrócił na miejsce? Schował sie trochę i już został...Nie idzie go nawet popchnąć, a nie chce używać dużej siły aby niczego nie połamać? Wstawiłem dzisiaj do garażu i zobaczymy czy nic nie przemarzło.

Comment

Working...
              X